Ο Παππάς "ξεμάτιασε" την Εθνική

Με αρχισκόρερ τον Νίκο Παππά που έδωσε τις λύσεις όταν ήταν αναγκαίο, η λειψή Εθνική ομάδα επικράτησε 72-68 της Μεγάλης Βρετανίας στο πρώτο από τα δύο φιλικά επί αγγλικού εδάφους.

Ο Παππάς "ξεμάτιασε" την Εθνική

Παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες, παρά την... ταλαιπωρία μέχρι να γίνει το τζάμπολ η Εθνική ανδρών νίκησε στο προπονητικού χαρακτήρα φιλικό τη Μεγάλη Βρετανία στο Λονδίνο με 72-68, στο πρώτο από τα δύο ματς μεταξύ των δυο ομάδων.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που -ως γνωστόν- παρατάχθηκε δίχως τον απόντα Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους ασθενείς Μπουρούση, Πρίντεζη και Παπαπέτρου άρχισε το ματς με τους Καλάθη, Σλούκα, Παπανικολάου, Θανάση Αντετοκούνμπο και Παπαγιάννη, αλλά δεν είχε επιθετικό ρυθμό.

Προηγήθηκε μεν 14-13 στο δεκάλεπτο, αλλά οι Βρετανοί μετά τις αλλαγές στην ελληνική πεντάδα (Μάντζαρης, Παππάς, Παπανικολάου, Αγραβάνης και Μπόγρης) "έτρεξαν" σερί 5-0 και προσπέρασαν 18-14.

Από εκείνο το σημείο και ύστερα όμως η Εθνική μας με κύριο εμπνευστή των επιθέσεών της τον Νίκο Παππά που έβαλε 12 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη 31-30 παρά την αστοχία της στα τρίποντα (3/15).

Στην τρίτη περίοδο η Εθνική στηρίχθηκε στην άμυνά της βάζοντας... δύσκολα στους γηπεδούχους και κατάφερε να ξεφύγει με 10 πόντους διαφορά (55-45 στο 29') κρατώντας μία απόσταση ασφαλείας μέχρι τα μισά της τελευταίας περιόδου.

Τότε η Βρετανία παίζοντας με την... καλή της πεντάδα απέναντι στην Εθνική μας που είχε περάσει στο παρκέ τους "μικρούς" Λαρεντζάκη και Μήτογλου, προσπέρασε 63-60 (37').

Όμως και πάλι ο Παππάς έδωσε τις λύσεις, η Εθνική προσπέρασε με τον γκαρντ του Παναθηναϊκού να πετυχαίνει τους 4 τελευταίους πόντους και έφτασε στη νίκη.

Ελλάδα: Καλάθης 4, Σλούκας 8, Παππάς 22, Λαρεντζάκης, Παπαγιάννης 4, Παπανικολάου 12, Μάντζαρης 7, Αγραβάνης 5, Μήτογλου 3, Θ.Αντετοκούνμπο 4, Μπόγρης 2

Μεγ.Βρετανία: Ακόντο 1, Τζόνσον, Ουίτλ 6, Μόκφορντ 5, Λόρενς 13, Οκερεαφόρ 6, Τζόουνς 7, Κλαρκ 11, Μάρεϊ 1, Νέλσον 10, Ατσάρα 6, Ολασένι 2, Ουίλιαμς

News 24/7

24MEDIA NETWORK