H πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός σκέφτηκε να φύγει από την Ευρωλίγκα

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι έτοιμος να πάρει τον Παναθηναϊκό μακριά από την Euroleague όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ρήξη είναι τόσο κοντά. Το 2002 σκεφτόταν παρόμοια κίνηση ο πατέρας του, Παύλος!

Ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου,τα μέλη της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού,που κατέκτησαν το κύπελο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.Στην φωτογραφία ο Πρόεδρος της ΚΑΕ παναθηναϊκός Παύλος Γιαννακόπουλος (Α) (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου,τα μέλη της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού,που κατέκτησαν το κύπελο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.Στην φωτογραφία ο Πρόεδρος της ΚΑΕ παναθηναϊκός Παύλος Γιαννακόπουλος (Α) (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Η σχέση του Παναθηναϊκού με την Euroleague κρέμεται πλέον σε ένα τεντωμένο σχοινί που είναι έτοιμο να σπάσει και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εμφανίζεται αυτή τη στιγμή πιο αποφασισμένος από ποτέ να πάρει τον "εξάστερο" από τη φημισμένη διοργάνωση και να τον πάει στην αγκαλιά της FIBA.

Tο εντυπωσιακό πάντως είναι πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός έρχετα σε κάθετη ρήξη με την Euroleague αφού τάσεις απόσχισης είχε και πριν από 16 χρόνια (!), με τον τότε διοικητικό ηγέτη της πράσινης ΚΑΕ και πατέρα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, Παύλο, να εκφράζει ανοιχτά -μέσω συνέντευξης στο περιοδικό "Εθνοσπόρ"- την πρόθεσή του να αποχωρήσει το "τριφύλλι" από τη διοργάνωση.

Υπήρχε μάλιστα ακόμα και η σκέψη να μην κατέβει στο Final-4 της Μπολόνια που είχε προκριθεί ο Παναθηναϊκός, σκέψη που δεν έγινε ποτέ πράξη και έτσι η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφτασε τότε στην κατάκτηση της τρίτης Ευρωλίγκας στην ιστορία της!

Στην ίδια μάλιστα συνέντευξη είχε προβεί σε μία εκτίμηση πως ο γιος του, Δημήτρης, δεν θα εμπλακεί στα κοινά της πράσινης ΚΑΕ, κάτι που τελικά διαψεύστηκε δέκα χρόνια αργότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ:

Η φετινή διοργάνωση της ULEB έχει συχνά χαρακτηριστεί "φιάσκο". Αν δεν κάνω λάθος σας οφείλουν χρήματα από τη φετινή χρονιά…

"Όχι μόνο φέτος… Επί δύο χρόνια παθαίνουμε τα ίδια. Πέρυσι η εταιρεία την οποία είχαν υποδείξει οι άνθρωποι του μπάσκετ να αναλάβει τα διαφημιστικά δικαιώματα, να δώσει δηλαδή ένα σημαντικό ποσό χρημάτων, έπεσε έξω και δεν εισπράξαμε τίποτα. Όχι μόνον δεν πήραμε μία δραχμή, αλλά πληρώσαμε και δικαστικά έξοδα για να δούμε τι συνέβη. Αυτό όλο ήταν ένα μεγάλο χαστούκι για τον Παναθηναϊκό και τις ομάδες που περίμεναν ορισμένα εισοδήματα. Διότι δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι το μεγαλύτερο έσοδο που περιμένει κάθε σωματείο είναι τα χρήματα από το διαφημιστικά".

Σκεφτήκατε ποτέ το ενδεχόμενο μποϊκοτάζ;

"Είπαμε ότι πέρυσι έγινε ό,τι έγινε αλλά δυστυχώς τα ίδια επαναλαμβάνονται και φέτος στην άλλη διοργάνωση. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν υπογράψει μία συγκεκριμένη σύμβαση την οποία δήλωσαν ότι θα τηρήσουν αλλά δυστυχώς την αγνόησαν. Με μεγάλα βάσανα έδωσαν μόλις 500.000 δολάρια έναντι του ποσού των 3.500.000 δολαρίων που είχαμε συμφωνήσει.

Επανειλημμένως μας δήλωναν "την επόμενη εβδομάδα, την επόμενη εβδομάδα", τους κάναμε έγγραφες διαμαρτυρίες, αλλά δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχουν εφαρμόσει αυτά που έχουν υπογράψει. Πριν από μια εβδομάδα πάλι υποσχέθηκαν ότι θα στείλουν χρήματα αλλά πολύ φοβάμαι ότι όλα αυτά είναι λόγια του αέρα και τα χρήματα θα χαθούν. Φυσικά ήταν μέσα στη σκέψη μας κάποια στιγμή να αποχωρήσουμε".

Υπάρχει περίπτωση ο Παναθηναϊκός να μην κατέβει στο Final 4;

"Υπάρχει η σκέψη, αλλά είναι πολύ δύσκολη απόφαση, διότι ο Παναθηναϊκόςείναι ένα σωματείο με 90 χρόνια ιστορίας και δεν μπορεί να στερήσει από τους φίλους του το δικαίωμα και τη χαρά να απολαύσουν τον Παναθηναϊκό σ’ αυτό το Final 4".

Του χρόνου τι σκέφτεστε να κάνετε με αυτό το θέμα;

"Του χρόνου θα δούμε. Χρειάζεται σκέψη και είναι μία μεγάλη απόφαση όποια και αν πάρουμε. Σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά αν πρέπει να μετάσχουμε σε μία τέτοια διοργάνωση, όταν μάλιστα δεν είναι ξεκαθαρισμένοι οι όροι της συνεργασίας. Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από αυτά που συμφωνήσαμε".

Έχετε σκεφτεί τη διάδοχη κατάσταση; Αν τυχόν φύγετε ο Παναθηναϊκός θα παραμείνει στα χέρια της οικογένειας Γιαννακόπουλου;

"Ο γιος μου το έχει πει ρητά ότι δεν θέλει να ασχοληθεί, ύστερα από ένα θλιβερό επεισόδιο στο παρελθόν. Επομένως σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα εμπλακεί. Όπως πέρασαν κατά το παρελθόν διάφοροι παράγοντες από τον Παναθηναϊκόέτσι θα περάσουμε και εμείς. Πάντως είμαστε κουρασμένοι ψυχικά από διάφορους λόγους. Κυρίως επειδή το άθλημα είναι ψυχοφθόρο αλλά και λόγω της απογοήτευσης από την απουσία του κόσμου. Δυστυχώς το μπάσκετ πήρε τον κατήφορο και γι’αυτό φταίμε όσοι ασχολούμαστε με το άθλημα".

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Παύλου Γιαννακόπουλου στο www.sport-retro.gr.

News 24/7

24MEDIA NETWORK