Οι αλήθειες του Ντέντμαν για Εθνικές, Ευρωλίγκα και ΝΒΑ

Της δημιουργίας των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο παρά το γεγονός ότι η δική του Εθνική ομάδα θα παραταχθεί δίχως τον καλύτερό της παίκτη (σ.σ. Λάουρι Μάρκανεν) υπεραμύνθηκε με συνέντευξή του ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Φινλανδίας Χένρικ Ντέτμαν.

ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÖÉÍËÁÍÄÉÁ / EUROBASKET 2017 / GREECE - FINLAND / (Á) (Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÖÉÍËÁÍÄÉÁ / EUROBASKET 2017 / GREECE - FINLAND / (Á) (Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γερμανός τεχνικός παράλληλα επιτέθηκε στην Ευρωλίγκα για την απόρριψη του εναλλακτικού σχεδίου που είχε προτείνει η FIBA. “Eίναι παράλογο το γεγονός ότι η Ευρωλίγκα εξέδωσε μία ανακοίνωση στην οποία ισχυρίζεται ότι ανησυχεί για τον μεγάλο αριθμό των ταξιδιών που πρέπει να κάνουν οι παίκτες για την Παράθυρα των εθνικών ομάδων, όταν το 2016 η ίδια η Ευρωλίγκα αποφάσισε σχεδόν να διπλασιάσει τα παιχνίδια της κανονικής σεζόν της δικής της διοργάνωσης” δήλωσε σχετικά ο Ντέτμαν προσθέτοντας:

“Ενώ η Ευρωλίγκα έχει τη μεγάλη φιλοδοξία της δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού ΝΒΑ, στην πραγματικότητα το πρωτάθλημά της έχει συρρικνωθεί στην πάροδο των ετών. Η Ευρωλίγκα διοικείται από μία μερίδα ομάδων που ανήκουν στην ελίτ και για τους υπόλοιπους αυτή η επιχείρηση δεν είναι καθόλου επικερδής. Στο μεταξύ οι ισχυροί εκατομμυριούχοι που “τρέχουν” αυτό το σόου της Ευρωλίγκας ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για την επιτυχία των ομάδων τους και τίποτα περισσότερο”, είπε ενώ είχε αντίλογο με επιχειρήματα στην αιτίαση της Ευρωλίγκα ότι θα λείψουν παίκτες από το ΝΒΑ και το NCAA.

“Η σύγκριση με το ΝΒΑ και το NCAA είναι πολύ μακριά από την δική μου κατανόηση. Το ΝΒΑ και το NCAA λειτουργούν σε ένα τελείως διαφορετικό οικοσύστημα και με διαφορετικές συνθήκες από την Ευρωλίγκα. Αυτές οι δύο λίγκες και η Ευρωλίγκα απλά δεν μπορούν να συγκριθούν”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK