Από... σχεδόν "ερυθρόλευκος", "ολοπράσινος" στο Καζάν

Όταν ο Ολυμπιακός αποσύρθηκε από τη διεκδίκησή του, ο Αμερικανός γκαρντ αποφάσισε να κλείσει στην Ούνιξ για να μην χάσει δεύτερη τέτοια ευκαιρία.

Από... σχεδόν "ερυθρόλευκος", "ολοπράσινος" στο Καζάν

Ο Ολυμπιακός τού έκανε πρόταση και περίμενε άμεση απάντηση, αυτός ζήτησε χρόνο για το ΝΒΑ, τα χρήματα όμως αποδείχθηκαν το βασικό ζητούμενο για τον Περιγέι Χένρι.

Στα 25 του ο Αμερικάνος γκαρντ, με τις καλές εμφανίσεις στο σάμερ λιγκ ως παίκτης των Σέλτικς, προσέλκυσε αρχικά το ενδιαφέρον του Ντέιβιντ Μπλατ, κατέληξε ωστόσο στην Ούνιξ του Δημήτρη Πρίφτη (μαζί με τον Ρέιμαρ Μόργκαν). Μετά από συμφωνία με την τουρκική Τόφας.

Το συμβόλαιό του με τη ρωσική ομάδα, η οποία θα παίξει για δεύτερη σερί σεζόν στο Eurocup με στόχο την κατάκτησή του, είναι διάρκειας ενός έτους, αφού στο μυαλό του φιλόδοξου Χένρι εξακολουθεί να βρίσκεται το μπάσκετ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο Χένρι έγινε γνωστός από τις περυσινές εμφανίσεις του με την φιναλίστ του τουρκικού πρωταθλήματος - έχασε τον τίτλο από τη Φενέρμπαχτσε. Έχει αγωνιστεί επίσης στην Ουλμ και στη Χάποελ Εϊλάτ.

Σκόρερ καθαρόαιμος δεν είναι, αλλά ως ψηλό γκαρντ (1μ96) κάνει άλλες τόσες δουλειές στο γήπεδο που ξεχωρίζει, ιδίως με τον εξαιρετικό χειρισμό της μπάλας που διαθέτει και το μπασκετικό μυαλό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK