Η ΑΕΚ έρχεται: αυτούς θέλει για τη νέα χρονιά

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για την ΑΕΚ της νέας χρονιάς που θέλει να πάει ψηλότερα από εφέτος.

Η ΑΕΚ έρχεται: αυτούς θέλει για τη νέα χρονιά

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τη χρονιά με περιπετειώδη τρόπο, αλλά το πρόσημο είναι θετικό. Δεν είναι λίγο να τερματίζεις στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, έχοντας ένα καλό μπάτζετ (που κυμάνθηκε γύρω στα 3 εκατομμύρια ευρώ) και τον Μάκη Αγγελόπουλο δίπλα στην ομάδα.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε, ο Γιούρι Ζντοβτς παραμένει στην τεχνική ηγεσία και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη το πλάνο για τη νέα χρονιά. Τη νέα χρονιά όπου οι άνθρωποι της ομάδας θέλουν να τη δουν να κάνει το βήμα παραπάνω. Και το βήμα παραπάνω είναι να καταφέρει να μπει στους τελικούς του πρωταθλήματος, σπάζοντας το δίπολο Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Δεν είναι εύκολο, το ξέρει καλά ο Μάκης Αγγελόπουλος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει την ΑΕΚ σε υψηλό επίπεδο. Υψηλότερη από την σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε.

ΤΟ "ΜΠΑΜ" ΜΕ ΖΗΣΗ

Για να γίνει αυτό, να διατηρηθεί δηλαδή η ΑΕΚ σε τροχιά ανόδου, χρειάζονται δυνατές ενισχύσεις στο ρόστερ. Δυνατοί παίκτες, καλοί Αμερικάνοι, προσθήκες που θα κάνουν τη διαφορά. Ένας τέτοιος, είναι ο Νίκος Ζήσης. Δεν είναι μυστικό ότι η Ένωση παρακολουθεί την περίπτωση του Έλληνα γκαρντ, αλλά περιμένει να δει τις εξελίξεις με τη Μπάμπεργκ. Αν δεν μείνει εκεί, είναι σίγουρο πως η ΑΕΚ θα κάνει την κίνησή της να επαναφέρει τον μεγάλο αρχηγό στο ΟΑΚΑ.

Μάλιστα, στην πιάτσα ακούγεται πως με μια πρόταση που θα αγγίζει τις 500.000 ευρώ μπορεί να πείσει τον Ζήση να πει το "ναι" και να κάνει το μεταγραφικό "μπαμ" του καλοκαιριού. Επαναλαμβάνουμε, όμως, κίνηση θα γίνει όταν ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τη Μπάμπεργκ και το μέλλον του εκεί. Αν δεν προχωρήσει του Ζήση, τότε οι "κιτρινόμαυροι" θα κοιτάξουν για έναν καλό κοινοτικό.

Ο ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ

Πάμε παρακάτω. Μία δεύτερη κίνηση που θέλει να κάνει η Ένωση αφορά τον Έλιοτ Γουίλιαμς. Ολοκλήρωσε τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, πιο σύντομη από αυτή που άπαντες περίμεναν ειδικά μετά τις εμφανίσεις του την πρώτη περίοδο, και είναι... διαθέσιμος σε προτάσεις. Η ΑΕΚ θα ενδιαφερθεί για τον πρώην παίκτη του τριφυλλιού, με τον Ζντοβτς να έχει δώσει το οκ, θεωρώντας ότι είναι μία πολύ καλή περίπτωση να πλαισιώσει το ρόστερ που θα χτιστεί γύρω από τους Μαυροκεφαλίδη και Ζήση.

ΘΕΛΕΙ ΜΠΡΑΜΟ

Ενδιαφέρον θα υπάρξει και για έναν παίκτη που απασχολεί εντόνως τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δείχνει, τουλάχιστον τώρα, να είναι πιο κοντά στην απόκτησή του. Μιλάμε για τον Μάικ Μπράμος, για τον οποίο η ΑΕΚ αναμένεται να κάνει την κίνησή της και δεν αποκλείεται να δώσει... ιδιαίτερο χρώμα στο μεταγραφικό καλοκαίρι. Ο Μπράμος θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά θέλει να πάει εκεί που θα παίζει, εκεί που θα πάρει τις αγωνιστικές εγγυήσεις. Οικονομικά, ο Μάκης Αγγελόπουλος μπορεί να τον καλύψει, αλλά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα τον πείσουν να φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα, την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός έχει το μεγάλο ατού που ακούει στο όνομα, Αργύρης Πεδουλάκης.

Ο ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ

Για κλείσιμο, αξίζει να αναφέρουμε ότι η ΑΕΚ όντως ψάχτηκε για τον Γιάννη Μπουρούση. Ήθελε να κάνει την υπέρβαση και το μεταγραφικό "μπαμ" του καλοκαιριού, έχοντας την επιθυμία να αποκτήσει τόσο τον Έλληνα σέντερ όσο και τον Νίκο Ζήση (για τον οποίο εξακολουθεί να ενδιαφέρεται). Ωστόσο, η τιμή του Μπουρούση έχει... ξεφύγει μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του με τη Μπασκόνια και αποτέλεσε τροχοπέδη για περαιτέρω... ψάξιμο του θέματος. Εξάλλου, αν ο Αγγελόπουλος τίναζε τη μπάνκα στον αέρα για τον Έλληνα σέντερ, θα δημιουργούσε οικονομικές ανισορροπίες στο ρόστερ.

Για τον Μπουρούση, έχουμε ξαναγράψει, πως ενδιαφέρεται ο Παναθηναϊκός, αλλά αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα του παίκτη είναι να παραμείνει στο εξωτερικό. Και να ξέρετε ότι μπορεί να βρει το συμβόλαιο που θέλει και από ομάδες που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρωλίγκα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK