Κερδισμένοι και οι δύο από το χρυσό deal!

Να γίνει ο μακροβιότερος ξένος στην ιστορία του Ολυμπιακού θα έχει την ευκαιρία ο Νικόλα Μιλουτίνοφ, ο οποίος όπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2020, για δύο επιπλέον σεζόν πέραν της φετινής δηλαδή.

BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
milutinov EUROKINISSI

Ο «Μιλού» διανύει ήδη τον 3ο χρόνο παρουσία του και αν εξαντλήσει το συμβόλαιό του θα έχει ξεπεράσει την 4ετία των Τεόντοσιτς, Λοτζέσκι και ΝτεΜιγκέλ που είναι οι μακροβιότεροι ερυθρόλευκοι ξένοι.

Η κίνηση αυτή από πλευράς Ολυμπιακού την επομένη της ήττας από τον Παναθηναϊκό πέραν του επικοινωνιακού έχει να κάνει και με την… ουσία δηλαδή το γεγονός ότι ο μέχρι πριν ένα χρόνο «περιττός» στο ρόστερ και μέχρι πριν τρεις μήνες σχεδόν «φευγάτος» για το ΝΒΑ στεριώνει μία και καλή στο «λιμάνι» αφήνοντας για την επόμενη δεκαετία το όνειρο του ΝΒΑ.

Ο Μιλουτίνοφ θυμίζουμε ότι επιλέχθηκε το 2015, το καλοκαίρι που εντάχθηκε στον Ολυμπιακό δηλαδή, στο Νο26 του ντραφτ του ΝΒΑ από τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Τα «σπυρούνια» μπορούσαν μέχρι φέτος το καλοκαίρι να τον υπογράψουν με συγκεκριμένου ύψους συμβόλαιο όπως προβλέπεται για τους παίκτες που έχουν επιλεγεί στο ντραφτ δίνοντας buyout ενός εκατομμυρίου δολαρίων στον Ολυμπιακό όπως προβλεπόταν στο συμβόλαιό του.

Πλέον όμως τα δικαιώματα του Σέρβου παραμένουν στο Σαν Αντόνιο αλλά μπορεί να διαπραγματευτεί το συμβόλαιό του αν και όποτε το αποφασίσει ως free agent. Οι πληροφορίες, δε, αναφέρουν ότι (και) στο νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό στο οποίο ο Σέρβος θα έχει αρκετά αυξημένες ετήσιες αποδοχές, υπάρχει buyout μόνο για το ΝΒΑ με το ποσό να έχει όμως ανέβει σύμφωνα με πληροφορίες στα 1,5 εκατομμύρια δολάρια για τους ερυθρόλευκους προκειμένου να τον αποδεσμεύσουν. Οπότε κερδισμένοι βγαίνουν και οι δύο από αυτό το deal!

News 24/7

24MEDIA NETWORK