Ο "όρος" που έθεσε ο Μεσίνα και η διαφορά με Μπλατ

Πόσο μακριά ή πόσο κοντά βρίσκεται ο Ολυμπιακός με τον Έτορε Μεσίνα και τον Ντέιβιντ Μπλατ. Τι τούς χωρίζει για την ώρα και ποιες οι πιθανότητες να καταλήξει ένας εκ των δύο στον Πειραιά.

Ο "όρος" που έθεσε ο Μεσίνα και η διαφορά με Μπλατ

Η επιθυμία των αδερφών Αγγελόπουλων είναι η συνεργασία μ' έναν κόουτς εγνωσμένης αξίας. Έναν κόουτς που αφενός θα ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα και η πρόσληψή του θα εξασφαλίσει την ηρεμία στο λιμάνι μετά από μια σεζόν γεμάτη από γκρίνια, αμφισβήτηση, κακό μπάσκετ και φυσικά μη εκπλήρωση των στόχων αφετέρου θα δημιουργήσει προσδοκίες για αλλαγή επιπέδου.

Πόσο εύκολο όμως είναι να πείσουν και να φέρουν στον Πειραιά είτε τον Έτορε Μεσίνα είτε τον Ντέιβιντ Μπλατ;

Αποδεδειγμένα πια οι δύο αυτοί προπονητές όχι μόνο είναι στη λίστα της διοίκησης του Ολυμπιακού, όχι μόνο επιλέχθηκαν ως υποψήφιοι, αλλά έχουν δεχθεί κρούση. Για το τι θέλουν και πού μπορούν να συναντηθούν οι δύο πλευρές μήπως και στο τέλος συνεργαστούν. Περιπτώσεις, βέβαια, εξαιρετικά δύσκολες, για τις οποίες οι πιθανότητες είναι μικρές.

Ο Ιταλός, μετά από τέσσερα χρόνια στο ΝΒΑ ως ασίσταντ του Γκρεγκ Πόποβιτς στους Σπερς και σχετικά απογοητευμένος από το γεγονός πως δεν επιλέχθηκε ν' αναλάβει πρώτος προπονητής σε μια από τις ομάδες που ζήτησαν να μιλήσουν μαζί του, δεν αρνείται πως θέλει να γυρίσει στην Ευρώπη. Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις βέβαια. Όπως τουλάχιστον μάθαμε...

Διότι να επιστρέψει για να διαχειριστεί ένα πρότζεκτ που δεν θα τον καλύπτει και θα ρισκάρει τη φήμη του, δεν πρόκειται να το κάνει. Τι σημαίνει αυτό; Πώς ο Μεσίνα στο τηλέφωνο που δέχθηκε από τον Πειραιά (φέρεται να) ήταν ξεκάθαρος ως προς το μπάτζετ το οποίο έχει ανάγκη για να "χτίσει" την ομάδα του. Θεωρώντας ότι ένα σύνολο που θέλει να διεκδικήσει με αυξημένες ελπίδες τα πρωτεία στην Ευρωλίγκα θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 25-30 εκατομμυρίων και βάζοντας αρκετό νερό στο κρασί του φέρεται να ζήτησε ένα προϋπολογισμό που να φτάνει, αν όχι να ξεπερνά, τα 15 εκατομμύρια. Τη στιγμή που εφέτος τα χρήματα για το αγωνιστικό κομμάτι δεν ξεπέρασαν τα 9 εκατομμύρια. Μια αύξηση κοινώς που αλλάζει τα οικονομικά δεδομένα.

Αν από τον Ολυμπιακό σκοπεύουν να ικανοποιήσουν μια τέτοια απαίτηση, ίσως υπάρξει συνέχεια: μια νέα επικοινωνία δηλαδή για να μπουν μετά στις επιμέρους λεπτομέρειες (συμβόλαιο, παίκτες).

Από την άλλη με τον Ντέιβιντ Μπλατ, η κουβέντα έχει ήδη συναντήσει εμπόδια στις δικές του απολαβές. Στα χρήματα που αφορούν το τιμ. Βέβαια η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη όσο παρουσιάζεται. Το μείζον ερώτημα είναι αν οι Πειραιώτες σκοπεύουν να πλησιάσουν σε αυτά που ζητάει ο πρώην κόουτς της Νταρουσάφακα για ν' αναλάβει τα ηνία στη μετά Σφαιρόπουλου εποχή. Διότι αυτός έχει ρίξει τις απαιτήσεις του ως ένα σημείο. Και περιμένει από τους "ερυθρόλευκους" να πλησιάσουν στο νούμερο που ο ίδιος έχει βάλει πάνω στο τραπέζι. Εκτός κι αν από τον Ολυμπιακό έχουν αποφασίσει να μην ξεπεράσουν το... ταβάνι που έχουν θέσει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK