Ο Μπλατ χρειάζεται τον Σάσα του Άρη με την ωριμότητα του Βεζένκοφ της Μπαρτσελόνα

Ο 23χρονος Βούλγαρος φόργουορντ, με το ελληνικό διαβατήριο, που βιάστηκε να μεγαλώσει, επιστρέφει πίσω για ν' αρχίσει μια νέα καριέρα στον Ολυμπιακό!

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports)
Αλέξανδρος Βεζένκοφ EUROKINISSI

Αφού η συμφωνία έκλεισε το βράδυ της Τετάρτης, ο Ολυμπιακός και ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι βέβαιο πλέον πως επενδύσουν στο αδιαμφισβήτητο ταλέντο του Αλέξανδρου Βεζένκοφ. Του Βούλγαρου φόργουορντ, ο οποίος σε 25 ημέρες θα κλείσει τα 23 χρόνια του και έχει την ανάγκη για μια επανεκκίνηση στην καριέρα του ύστερα από τρεις σεζόν στην Μπαρτσελόνα χωρίς να έχει βρει αυτό που ήθελε (εξέλιξη, ρόλος βασικού, προθάλαμος για ΝΒΑ).

Επιλογή του νυν προπονητή του Παναθηναϊκού Τσάβι Πασκουάλ το καλοκαίρι του 2015, έπαιξε καλά μονάχα επί Γιώργου Μπαρτζώκα στη Βαρκελώνη (7.5 πόντοι στην Ευρωλίγκα με εξαιρετικά ποσοστά στα σουτ), ενώ πέρυσι επί Αλόνσο-Πέσιτς ήταν σαν να μην υπήρχε στο ρόστερ των "μπλαουγκράνα". Παροπλισμένος.

Με ύψος 2μ06 μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο "3" όσο και το "4" (κατά βάση), διαθέτει ελληνικό διαβατήριο και έρχεται για να καλύψει (εν μέρει) το κενό που άφησε φεύγοντας ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ίδιοι παίκτες δεν είναι σε καμία περίπτωση. Σίγουρα ο Βεζένκοφ είναι πιο συνεπής σουτέρ απ' έξω και πιο αξιόπιστος επιθετικά, ταυτόχρονα όμως είναι λιγότερο αθλητικός, ταχύς και δυνατός από τον προκάτοχο της θέσης στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ, με αποτέλεσμα να υστερεί αμυντικά στο "ένας μ' έναν". Παλεύει ωστόσο να καλύπτει την αδυναμία του αυτή με την μπασκετική ευφυΐα του και τις σωστές τοποθετήσεις του στο παρκέ.

Η τριετία του στην Μπαρτσελόνα τον γέμισε εμπειρίες. Τον έμαθε να διαχειρίζεται διαφορετικά τον εαυτό του, να λειτουργεί ως μέλος του όλου και όχι ως το "πρώτο βιολί" που ήταν για δυο σερί χρονιές στον Άρη, πριν καν συμπληρώσει τα 20 χρόνια του.

Ο συνδυασμός αυτός (ταλέντο-ωριμότητα) μοιάζει εκρηκτικός. Αν βγει στο παρκέ, μένει να το διαπιστώσουμε. Ο Ντέιβιντ Μπλατ αυτό περιμένει από τον Σάσα.

Αν, πάντως, προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για αντι-Πρίντεζης, είναι βέβαιο πως θα έρθει ένας πιο αθλητικός παίκτης με σουτ στο "2-3".

News 24/7

24MEDIA NETWORK