Ο... μεταδοτικός ιός του Πασκουάλ και η ανάλυση των εξετάσεων

Δεν είναι μονάχα τα λάθη που ανησυχούν τον Τσάβι Πασκουάλ ενόψει των πλέι οφ στην Ευρωλίγκα. Το βασικότερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι άλλο.

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
Τσάβι Πασκουάλ EUROKINISSI

Μετά τη λήξη του νικηφόρου αγώνα με τον Άρη στο ΟΑΚΑ ο Τσάβι Πασκουάλ έκανε ένα πρώτο σχόλιο για τα 23 λάθη. Λάθη που δεν κόστισαν δεδομένης της διαφοράς στη δυναμική, αλλά -όπως κι αν το δει κανείς- είναι μεγάλος αριθμός, την ίδια στιγμή που οι ασίστ ήταν λιγότερες (20).

Παρατηρώντας ωστόσο καλύτερα τα στατιστικά του αγώνα ο κόουτς του Παναθηναϊκού εντόπισε και κάτι άλλο: τις 13 χαμένες βολές! Σ' εντός έδρας παιχνίδι που δεν έφερε έξτρα πίεση.

Πώς να μην ανησυχεί ο Καταλανός όταν τα... δύσκολα είναι μπροστά; " Πρέπει να βελτιωθούμε γιατί στα πλέι οφ δεν θα καταφέρουμε να κερδίσουμε με τέτοια νούμερα. Μιλάμε γι' αυτό και δουλεύουμε γι' αυτό, αλλά δεν μας βγαίνει".

Ο Πασκουάλ επιχείρησε να εξηγήσει τι συμβαίνει παρομοιάζοντας την ανεπάρκεια από τη γραμμή του φάουλ με ιό που μεταδίδεται από έναν παίκτη στον άλλον. " Σύμφωνα με την εμπειρία μου, τα προβλήματα κολλάνε πάνω σου κι έχουν μεταδοτικό χαρακτήρα. Όταν χάσει κάποιος βολές μετά χάνουν και οι επόμενοι. Πρέπει να βελτιωθούμε επειγόντως", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μέσα σ' όλα τ' άλλα ο Πασκουάλ μετέφερε την εντύπωσή του πως " είμαστε η χειρότερη ομάδα όλης της Ευρωλίγκας στις βολές". Και είχε δίκιο, αφού είναι κάτι που... επιβεβαιώνουν οι αριθμοί. Διότι οι "πράσινοι" έχουν μονάχα 370/551, ή 67.15%, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο μεταξύ των 16 της διοργάνωσης. Ποια είναι η 15η; Η Μακάμπι με 70%.

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι συνολικό, αφού και στην Ελλάδα οι παίκτες του "τριφυλλιού" σουτάρουν με 68.7%!

Αντιβίωση επειγόντως, αφού δεν βγαίνει η δουλειά στην προπόνηση. Αλλιώς ξεμάτιασμα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK