Πόσο... Λονγκ κοιτάει ο Παναθηναϊκός;

Η περίπτωση του Ελληνοκαναδού γκαρντ Ναζ Μήτρου-Λονγκ που κάνει... πλάκα στο σάμερ λιγκ, το ελληνικό διαβατήριό και πώς σχετίζεται με το νέο συμβόλαιο του Νίκου Παππά.

San Antonio Spurs guard Derrick White (4) drives around Utah Jazz guard Naz Mitrou-Long (30) during the second half of an NBA summer league basketball game, Monday, July 2, 2018, in Salt Lake City. (AP Photo/Rick Bowmer)
Ναζ Μήτρου-Λονγκ AP PHOTO/RICK BOWMER

Αν όχι Τζέιμς και Παππάς για το "2", τότε ποιος; Κρατήστε το όνομα του Ναζ Μήτρου-Λονγκ.

Ο 25χρονος ομογενής (από Ελληνοκαναδή μάνα) γκαρντ είναι μια περίπτωση που εξετάζεται σοβαρά από τον Παναθηναϊκό. Στο μυαλό πολλών υπάρχει καιρό και πότε-πότε έχει γραφτεί για διάφορες ομάδες (Ολυμπιακό, ΑΕΚ), άλλο ωστόσο να υπάρχει σαν σκέψη κι να βρίσκεται "μάτι" του "τριφυλλιού" στο σάμερ λιγκ του Σολτ Λέικ ως παίκτης των Τζαζ.

Ο Μήτρου-Λονγκ είναι κατά βάση σούτινγκ με "δολοφονικό" σουτ απ' έξω (στο κολέγιο είχε χρονιά με 146 εύστοχα) και πρώτος στόχος του είναι να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Πέρυσι βρήκε ένα two-way contract και κάποια 10ημερα στη Γιούτα, προφανώς όμως ζητάει κάτι περισσότερο από το πήγαινε-έλα στη θυγατρική λίγκα.

Iowa State guard Naz Mitrou-Long (15) walks on the court during the second half of an NCAA college basketball game against Baylor, Saturday, Feb. 25, 2017, in Ames, Iowa. (AP Photo/Charlie Neibergall)
Iowa State guard Naz Mitrou-Long (15) walks on the court during the second half of an NCAA college basketball game against Baylor, Saturday, Feb. 25, 2017, in Ames, Iowa. (AP Photo/Charlie Neibergall) AP IMAGE

Ως τώρα κάνει πολύ καλές εμφανίσεις (σε αντίθεση με τον Ζακ Όγκαστ), με την πιο πρόσφατη τους 19 πόντους, με 8 ασίστ και 6 ριμπάουντ απέναντι στους Γκρίζλις. Καταλαβαίνει κανείς οπότε πως εύκολη περίπτωση δεν είναι, αφού και χρόνος και υπομονή (μαζί κι ένα ελληνικό διαβατήριο) θα χρειαστούν ωσότου καθοριστεί το επόμενο βήμα στο επαγγελματικό μέλλον του.

Όπως και να 'χει, κάθε ενέργεια του Παναθηναϊκού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περίπτωση του Νίκου Παππά! Με τον οποίο έχει ανοίξει κουβέντα για ανανέωση χωρίς όμως να έχει παρουσιαστεί ακόμη πρόοδος. Με αποτέλεσμα όλα να είναι ανοικτά και να εξετάζεται κάθε ενδεχόμενο.

Η πληροφόρηση μου για τον Μάικ Τζέιμς είναι πως μετά την αφελή πράξη του να μιλήσει δημόσια για λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης, εκθέτοντας ακόμη και τον Νικ Καλαθη, οι γέφυρες επικοινωνίας κόπηκαν.

Ακόμη κι αν από τον Παναθηναϊκό σκόπευαν ν' ανέβουν λίγο, πλησιάζοντας τις απαιτήσεις του Αμερικανού, ο τρόπος του ήταν τέτοιος που μόνος του έβαλε το χέρι του (στο Twitter) κι έβγαλε τα μάτια του!

News 24/7

24MEDIA NETWORK