Το "αντίγραφο" του Πορζίνγκις πήρε η Μπαρτσελόνα

Ο Λετονός που απέκτησαν οι "μπλαουγκράνα" δεν είναι, αλλά θα ήθελε πολύ να εξελιχθεί όπως ο αστέρας των Νικς και να μπει στα παπούτσια του.

Montenegro's Nemanja Djurisic, left, jumps to score a basket as Latvia's Rolands Smits tries to stop him during their Eurobasket European Basketball Championship round of 16 match in Istanbul, Sunday, Sept. 10. 2017. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
Montenegro's Nemanja Djurisic, left, jumps to score a basket as Latvia's Rolands Smits tries to stop him during their Eurobasket European Basketball Championship round of 16 match in Istanbul, Sunday, Sept. 10. 2017. (AP Photo/Lefteris Pitarakis) AP

Λετονός, 22 ετών, που με ύψος 2μ08 κινείται και σουτάρει σαν περιφερειακός.

Όχι η Μπαρτσελόνα δεν απέκτησε τον Κρίσταπς Πορζίνγκις των 2μ21, αλλά τον Ρόλαντς Σμιτς, ελπίζοντας πως θα εξελιχθεί σε μια πολύτιμη λύση για το μέλλον. Ειδάλλως δεν θα υπέγραφε μαζί του συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2022.

Για μια σεζόν πάντως θα τον αφήσει δανεικό στη Φουενλαμπράδα, αφού ο κόουτς Σίτο Αλόνσο έκρινε πως δεν χωράει.

Ο Σμιτς ήταν μέλος της εθνικής ομάδας που έφτασε στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ και τερμάτισε πέμπτη (λόγω καλύτερου ρεκόρ). Πέρυσι είχε 48% από το τρίποντο στο Eurocup (20/41) και 60% στα δίποντα (29/48) σε 22 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

Στο Ευρωμπάσκετ έπαιζε 14.5 λεπτά και έδινε 5.6 πόντους και 2 ριμπάουντ. Έχει πολύ δρόμο ακόμα δηλαδή για να φτάσει τον συνομήλικό του σταρ των Νικς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK