Η απόφαση που ραγίζει την καρδιά του Σπλίτερ

Ο τραυματισμός που αποκόμισε προ διετίας στους γοφούς αποδείχθηκε μοιραίος για τον Τιάγκο Σπλίτερ, ο οποίος έκρινε πως ήρθε η στιγμή να πει "αντίο" στα παρκέ.

Η απόφαση που ραγίζει την καρδιά του Σπλίτερ

Την απόφασή να "κρεμάσει" τα παπούτσια του, μόλις στα 33 χρόνια του, ανακοίνωσε μέσω twitter ο άλλοτε διεθνής Βραζιλιάνος σέντερ, Τιάγκο Σπλίτερ, μιας και δεν κατάφερε ποτέ να ανακάμψει απ' τους "δαίμονες" των τραυματισμών που τον βασάνιζαν επί μια διετία!

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σπλίτερ υπήρξε μέλος των Σαν Αντόνιο Σπερς, που το 2014 κατέκτησαν το δαχτυλίδι του πρωταθλητή, ωστόσο δύο χρόνια μετά, το 2016, η καριέρα του, όπως αποδείχθηκε, μπήκε σε λειτουργία αντίστροφης μέτρησης, αφού ο τραυματισμός στους γοφούς που αποκόμισε στο παιχνίδι με τους Χοκς, αποδείχθηκε καταλυτικός για την έκβαση της καριέρας του.

" Είναι μια απόφαση που πήρα τους τελευταίους μήνες, ο τραυματισμός στον γοφό είναι πολύ πιο πολύπλοκος απ' ότι αρχικά πιστεύαμε", τόνισε αρχικά στο Βραζιλιάνικο δίκτυο, SporTV, για να συνεχίσει: " Μετά το χειρουργείο, όλα πήγαιναν καλά. Έβαλα ένα πολύ μικρό κομμάτι μετάλλου στον γοφό με αποτέλεσμα να είμαι ο πρώτος στην κατηγορία του ΝΒΑ που αγωνίζεται με προσθετικό μέλος. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα άρχισα να πονάω και απ' την άλλη μεριά. Χρειάστηκε και άλλο χειρουργείο, του οποίου η ανάρρωση απαιτούσε 13 μήνες εκτός γηπέδων. Από εκείνο το σημείο, κατάλαβα ότι δεν θα μπορούσα ποτέ ξανά να ανταγωνιστώ τους υπόλοιπους".

Η πορεία του Σπλίτερ στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, άρχισε -κατά κάποιο τρόπο- το 2007 καταλαμβάνοντας την 28η θέση στα πικς, ενώ το 2010 υπέγραψε συμβόλαιο με τους Σαν Αντόνιο, έχοντας μέσα σε πέντε χρόνια παρουσίας στο Τέξας, κατά μέσο όρο 8.3 πόντους και 5.3 ριμπάουντ. Το 2015, έγινε ανταλλαγή στους Χοκς, με τον ΛαΜάρκους Όλτριτζ να ακολουθεί αντίστροφη πορεία, ενώ το Φεβρουάριο του 2017 μετακόμισε από την Ατλάντα στην Φιλαδέλφεια για χάρη των 76ers.

Όπως και ο ίδιος παραδέχεται, σκέφτεται πού σοβαρά την ενασχόλησή του με την προπονητική, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με τον προπονητή των Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς, για να αναλάβει θέση στο τεχνικό τιμ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK