Πόσο πιθανό είναι να πάει ο Κάζινς στους Σπερς

Θα μπορούσες να φανταστείς τον ΝτεΜάρκους Κάζινς στον Σαν Αντόνιο; Μοιάζει τρομακτικό (από κάθε άποψη) ένα τέτοιο σενάριο, αποδεικνύεται όμως πως δεν είναι.

New Orleans Pelicans' DeMarcus Cousins (0) drives against the Charlotte Hornets during the second half of an NBA basketball game in Charlotte, N.C., Wednesday, Jan. 24, 2018. (AP Photo/Chuck Burton)
Ντεμάρκους Κάζινς AP PHOTO/CHUCK BURTON

Αν λάβουμε υπ' όψιν μας το άρθρο του Hoops Hype για τους τρεις πιθανούς προορισμούς του ΝτεΜάρκους Κάζινς, εφόσον δεν μείνει στους Πέλικανς, το πιο ιντριγκαδόρικο σενάριο τον στέλνει στους Σπερς.

Τα άλλα δύο με Μάβερικς και Λέικερς εμπεριέχουν λογική και δεν... εξιτάρουν. Γι' αυτό και θα εστιάσουμε στην τρίτη εκδοχή της ιστορίας. Αυτήν που θέλει τον Γκρεγκ Πόποβιτς ν' αποφασίζει και να εισηγείται την απόκτηση του 28χρονου ψηλού.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει οι Σπερς να κάνουν χώρο στο σάλαρι καπ. Εύκολο; Βεβαίως, αν "ξεφορτωθούν" τον Τόνι Πάρκερ (όπως ακούγεται). Σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούν να δώσουν στον Κάζινς ένα διετές συμβόλαιο έναντι 40 εκατομμυρίων.

"Κολλάει" όμως ο Κάζινς στη φιλοσοφία του Πόποβιτς; Οι ειδικοί απαντούν "ναι", ανεξαρτήτως χαρακτήρα. Διότι οι Σπερς έπαιζαν από την εποχή Ρόμπινσον-Ντάνκαν με δύο "κολώνες" στη ρακέτα, έχουν μάθει να λειτουργούν πολύ από έξω προς τα μέσα και να βγάζουν συνεργασίες ψηλού-ψηλού. Ακόμη και τώρα που ο Ντάνκαν σταμάτησε, ο Πόποβιτς πήγε κι έβαλε δίπλα στον Όλντριτζ τον Γκασόλ.

Τι γίνεται όμως με τον χαρακτήρα του Κάζινς; Μήπως βάλει... μπουρλότο στ' αποδυτήρια; Πέρα από το σεβασμό που αποπνέει ο Πόποβιτς προς τους παίκτες του, ο ίδιος δεν δίστασε ποτέ να συναναστραφεί με δύστροπους, εγωκεντρικούς χαρακτήρες. Τελευταίο παράδειγμα, όπως λένε οι Αμερικανοί, ο Ρούντι Γκέι. Ο οποίος έγινε με λίγη παραπάνω προσπάθεια κομμάτι του συνόλου.

Στέκει ή όχι, λοιπόν, το εν λόγω σενάριο;

News 24/7

24MEDIA NETWORK