Δε θέλει ποσότητα, θέλει ποιότητα!

Μπορεί ο ΠΑΟΚ είχε, όπως πολλοί θα περίμεναν, ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στον Λεβαδειακό, όμως από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, υπάρχουν πράγματα πάνω στα οποία ο Ράζβαν Λουτσέσκου μπορεί να στηριχθεί. Η αύρα της Τούμπας, η διαχείρισης της μπάλας όταν είναι στα πόδια των ασπρόμαυρων, και ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς είναι τρία σημεία αναφοράς. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Λεβαδειακό, ο ΠΑΟΚ είχε ποσοστό κατοχής 70% Παρατήρησε κανείς πόσες τελικές είχε; Τρεις. Με βάση το ποσοστό κατοχής μπορεί κάποιος να πει πως είναι ελάχιστες. Με βάση το «δόγμα Λουτσέσκου» μπορεί να είναι και αρκετές.

Όχι διότι ο ΠΑΟΚ είχε καταφέρει να ανοίξει το σκορ, αλλά διότι καμία από αυτές δεν ήταν βεβιασμένη, «τσαπατσούλικη», καμία από αυτές δεν «έγινε για να γίνει» όπως κάτι σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή που νιώθεις κανείς πως γίνονται λες και... τελειώνει ο χρόνος της επίθεσης. Και αυτό είναι κάτι που ο Λουτσέσκου το ζητάει, το δουλεύει, σταματά τις προπονήσεις για να το βάλει στο μυαλό των ποδοσφαιριστών του όταν δεν το βλέπει στη Νέα Μεσημβρία.

Δεν είναι ο στόχος του η ποσότητα στις τελικές, αλλά η ποιότητα. Κόντρα στην Ξάνθη, ο ΠΑΟΚ πέτυχε τρία γκολ και είχε 10 τελικές. Κόντρα στον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ πέτυχε τέσσερα γκολ και είχε έντεκα τελικές. Κόντρα στον Λεβαδειακό ο ΠΑΟΚ πέτυχε πέντε γκολ και είχε 14 τελικές.

ΚΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΣΙΜΙΡΟΤ

Με την είσοδο του Γκόικο Τσίμιροτ, ο ΠΑΟΚ πέτυχε τρία γκολ μέσα σε 14 λεπτά. Ούτε ο Βόσνιος έκανε μαγικά, ούτε η κατακόρυφη άνοδος στην απόδοση του ΠΑΟΚ οφείλεται κατ' αποκλειστικότητα στην είσοδό του στην αναμέτρηση.

Απλά, ο Τσίμιροτ, με τον άμεσο τρόπο παιχνιδιού του και την «χημεία» που είχε από τις πρώτες αναμετρήσεις που βρέθηκε με τον Βραζιλιάνο, φανέρωσε τη «γύμνια» του Λεβαδειακού στον άξονα, καθώς απελευθέρωσε τον Μαουρίσιο, τον έβαλε πιο ψηλά στο γήπεδο, και αυτό λειτούργησε σαν ντόμινο, καθώς οι Πέλκας, Λημνιός και Τζάλμα κινήθηκαν σε μικρότερους χώρους, με τους δυο ακραίους να συγκλίνουν.

Ο ΜΙΣΤΕΡ «8/21»

Πριν από λίγες ημέρες, ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο sport24.gr θέλοντας ουσιαστικά να απαντήσει στη κριτική που δέχεται για το αν είναι συμμετοχικός και το αν παίζει καλά εκτός περιοχής είπε: «Για μένα δύο τύποι επιθετικών υπάρχουν: Αυτοί που σκοράρουν και αυτοί που δεν σκοράρουν». Και το είπε... φουσκώνοντας από περηφάνια διότι ανήκει στους πρώτους με οκτώ τέρματα σε 21 τελικές.

Στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό βγήκε αρκετές φορές έξω από τη μεγάλη περιοχή, πήρε μπάλα, μοίρασε και έτρεξε να μπει «στο κουτί». Ολο αυτό το γαϊτανάκι που έχει στηθεί για το αν θα πουληθεί έχει λίγο κουράσει. Δεν υπάρχει ομάδα που πήρε πρωτάθλημα χωρίς «κίλερ» χωρίς πρώτο σκόρερ, χωρίς σημείο αναφοράς. Καλή η πολυφωνία, αλλά υπήρξαν παιχνίδια, και ίσως έρθουν και άλλα, που θα πρέπει να μιλήσει το «πρώτο βιολί».

ΟΤΑΝ... ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΛΑ

Η εβδομάδα πριν από την αναμέτρηση με αντίπαλο την Ξάνθη θυμίζει την αντίστοιχη εβδομάδα πριν από την αναμέτρηση με την Σλόβαν Λίμπερετς, την σεζόν 2016/17. Σιγά – σιγά, έρχονται στην επιφάνεια στιγμές από εκείνες τις ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, προ των ευθυνών τους.

Για την ιστορία, από το ματς με την Σλόβαν Λίμπερετς και μετά, την σεζόν 2016/17, ο ΠΑΟΚ είχε κάνει ένα σερί 13-0-1. Τώρα, από το ματς με τον Πανιώνιο και μετά ο ΠΑΟΚ «τρέχει» ένα σερί 6-0-0.

News 24/7

24MEDIA NETWORK