Η... προετοιμασία του ΠΑΟΚ πάει καλά

Οι νίκες με 1-0 που δεν χαλάνε, προσώρας, κανέναν, η περσινή συζήτηση για το φορ, η αυτοπεποίθηση που αντλεί και ο Λουτέσκου από τα τρίποντα και το ταξίδι του "πρέπει" στη Λάρισα πριν από τη διακοπή. Γράφει και αναλύει για την επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ ο Αντώνης Τσακαλέας.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Για τον Λουτσέσκου, αυτή η περίοδος είναι κάτι σαν προετοιμασία, με τα ματς να μην είναι φιλικά, αλλά επίσημα, και την ανάγκη για νίκες επιτακτική. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ, ο Ρουμάνος τεχνικός χρησιμοποίησε 14 ποδοσφαιριστές, οι επτά εκ των οποίων ήταν παίκτες που αποκτήθηκαν από τον Δικέφαλο στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Και για να καταλάβετε το πόσο καθυστέρησε ο ΠΑΟΚ να κάνει τις κινήσεις του, από τους επτά (Ρέι, Λημνιός, ΜακΣαμπράνο, Μαουρίσιο, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί), οι τέσσερις αποκτήθηκαν επί Λουτσέσκου, αν και ο Ρουμάνος βρέθηκε στον πάγκο του ΠΑΟΚ στις 11 Αυγούστου.

Η ΠΕΡΣΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡ

Μια από τις μόνιμες συζητήσεις στο πρώτο μισό της περσινής σεζόν ήταν το “τι θα μπορούσε να είχε κάνει ο ΠΑΟΚ αν είχε αποκτήσει φορ το καλοκαίρι”. Είναι αδόκιμο να πει κανείς πως θα έκανε πέρυσι ό,τι κάνει φέτος με τον Πρίγιοβιτς στην κορυφή. Ο περσινός ΠΑΟΚ είχε στηθεί και είχε δουλέψει για να τροφοδοτεί τον “φουνταριστό” με τον Αθανασιάδη να κάνει την σεζόν που όλοι ξέρουν και τον Πρίγιοβιτς να προστίθεται στο ρόστερ στα τέλη Ιανουαρίου. Ο Σέρβος αρχίζει και θυμίζει τον “παλιό, καλό” Κλάους με τη διαφορά πως το άγγιγμα που είχε ο Έλληνας επιθετικός με το πόδι, εκείνος το έχει με το κεφάλι.

Και όπως πάντα συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, όση μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση νιώθει ένας επιθετικός όταν η μπάλα του έρχεται εκεί που θέλει, άλλο τόσο άγχος έχει ο αμυντικός που τον αντιμετωπίζει. Παίζει ρόλο και η ψυχολογία στο ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα, όταν ο αμυντικός νιώθει πως μπορεί να “φάει” ντρίμπλα από έναν παίκτη κάνει βήματα πίσω, ενώ όταν νιώθει πως “τον έχει” πηγαίνει στα πόδια. Αυτό το “πλεονέκτημα” έχει, για παράδειγμα, ο Μάτος και ο Βιεϊρίνια, που νιώθουν όχι μόνο οι ίδιοι, αλλά και οι αντίπαλοί τους, πως την ντρίμπλα “την έχουν”.

Η “ΔΥΝΑΜΗ” ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Οι νίκες δεν κάνουν δυνατό μόνο ένα σύνολο, αλλά και έναν προπονητή. Στην προκειμένη περίπτωση τον Λουτσέσκου, που εδώ και καιρό ξέρει πως θα πρέπει να επιβληθεί σε αποδυτήρια στα οποία έχει ένα σωρό παίκτες που απαιτούν να παίζουν. “Ο κάθε παίκτης στο ρόστερ έχει μια συγκεκριμένη, μια κοινή δουλειά. Να προπονούνται και να είναι πανέτοιμοι για τη στιγμή που θα τους ζητήσει ο προπονητής να παίξουν” δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα.

Αν το ματς με τον ΠΑΣ “στράβωνε” για τον ΠΑΟΚ, είναι δεδομένο πως η μουρμούρα για τον Ρουμάνο τεχνικό θα είναι και Δεληγιαννίδη στο μενού, με τον νεαρό να κάνει καλή εμφάνιση ως αριστερό μπακ την περασμένη τετάρτη και να μένει εκτός αποστολής. Το... “νίκησε” και αυτό ο Λουτσέσκου με το γκολ του Πρίγιοβιτς. Μπορεί για κάποιους να είναι μικρή νίκη, αλλά αν έρθει και ζήσεις δυο – τρεις μέρες στην Θεσσαλονίκη, που ζει και αναπνέει για την μουρμούρα, μπορεί να το ασπαστεί.

ΤΟ “ΠΡΕΠΕΙ” ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΛΑΡΙΣΑ

Μια χαρά τα πάει ο ΠΑΟΚ στην άδεια Τούμπα με βάση τα αποτελέσματα, και το ερχόμενο Σάββατο πηγαίνει Λάρισα. Εκεί το “πρέπει” είναι τόσο μεγάλο όσο ήταν και στον αγώνα με τον ΠΑΣ. Δεν κέρδισε στη Λιβαδειά, δεν κέρδισε στη Ριζούπολη, αν τριτώσει το κακό, θα έρθουν όλα μαζεμένα. Ναι, είναι νωρίς, ναι, όλα δείχνουν πως φέτος όλοι θα έχουν βαθμολογικές φθορές, αλλά ένας τρόπος να αποφευχθούν αυτές είναι με αυτοπεποίθηση. Αυτήν ψάχνει ο Λουτσέσκου, αυτήν ψάχνει όλος ο ΠΑΟΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK