Ο επιμένων (σωστά) νικά

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μεγάλη νίκη με ανατροπή, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις από τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ. Το... συμμάζεμα του Λουτσέσκου φάνηκε και ο Ρουμάνος πραγματοποίησε θετικότατο ντεμπούτο στον πάγκο της νέας του ομάδας. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏÊ - ÅÓÔÅÑÓÏÕÍÔÓ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OSTERSUNDS (MOTION TEAM)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏÊ - ÅÓÔÅÑÓÏÕÍÔÓ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OSTERSUNDS (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ, λόγω των όσων έγιναν την τελευταία εβδομάδα, είχε βάλει ένα μεγάλο ερωτηματικό πάνω από τη λέξη φαβορί, που δικαίως του αποδόθηκε μετά την κλήρωση με την Έστερσουντ. Ο Ράζβαν Λουτέσκου "μάζεψε" σε μεγάλο βαθμό τον ΠΑΟΚ, τόσο στον αγωνιστικό όσο και στον ψυχολογικό τομέα.

ΜΕ ΣΤΑΝΟΓΙΕΒΙΤΣ, ΤΟ 0-1 ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Κατά πρώτον, έχω την αίσθηση πως έτσι όπως ήταν ο ΠΑΟΚ στο εσωτερικό του, με τον Αλεκσάνταρ Στανόγιεβιτς στον πάγκο του, αν η Έστερσουντ είχε προηγηθεί με 0-1 επί του ΠΑΟΚ του Σέρβου τεχνικού, κάπου εκεί ίσως να τελείωναν όλα. Και δεν είναι το θέμα αν ο Στανόγιεβιτς είναι κακός ή καλός προπονητής. Η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί είχε επηρεάσει τους παίκτες σε βαθμό να δείχνουν πως δεν έχουν αυτοπεποίθηση. Κατά το κοινώς λεγόμενο, χωρίς να έχουν χάσει στα δυο πρώτα επίσημα παιχνίδια, τους παίκτες τους είχε πάρει η κάτω βόλτα, βλέποντας τους τραυματισμούς να αρχίζουν να έρχονται και τον προπονητή να τους λέει " παίξτε όπως ξέρετε".

ΟΙ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Ο Ράζβαν Λουτέσκου δεν έκανε κανένα θαύμα. Ούτε καν έκανε κάτι για να αποθεωθεί. Ήταν σε τέτοια κατάσταση ο ΠΑΟΚ εσωτερικά, που ο Ρουμάνος τεχνικός χρειαζόταν να κάνει δυο βασικά, βασικότατα πράγματα. Το πρώτο ήταν να μιλήσει στους παίκτες. Να τους βάλει τις φωνές, να τους πει " ότι, έγινε, έγινε, ξέρετε ποιοι είστε, πάμε να “φάμε” κάθε μπάλα που θα διεκδικήσουμε". Να τους προκαλέσει. Το δεύτερο είχε να κάνει με κάποιες απλές τακτικές δομές. Να δείξει δυο - τρία πράγματα προκειμένου η μπάλα να φτάσει στην κορυφή της επίθεσης, και δυο - τρία πράγματα στην εκτέλεση των στημένων.

ΕΙΧΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ

Ο ΠΑΟΚ επέμεινε, και επέμεινε σωστά. Και ο επιμένων σωστά, δικαιώθηκε. Ούτε "γιόμες" απογοήτευσης έγιναν, όταν πολλά "σκοτωμένα" σουτ, από αυτά που τα ψάχνεις όταν δε βλέπεις φως στο τούνελ και χάνεις την υπομονή του. Αυτό. Υπομονή. Ο ΠΑΟΚ την είχε, και σε ένα βαθμό του την έδωσε και η Έστερσουντ, η οποία πέραν του Αϊές, δεν είχε άλλο παίκτη να κρατήσει τη μπάλα. Να βγάλει μια ορθολογική αντεπίθεση και όχι από αυτές που όποιος την πάρει, τρέχει και κάποια στιγμή σηκώνει το κεφάλι να δει που έφτασε.

ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ

Στο παιχνίδι της Τούμπας, η κατοχή ήταν στο 70%-30%, και οι τελικές στο 18-4. Και επειδή στις τελικές μετράει η ποιότητα και όχι η ποσότητα, ο ΠΑΟΚ είχε δέκα τελικές στην εστία. Και αυτό μετράει. Ο ΠΑΟΚ έχει σαφώς καλύτερες μονάδες από την Έστερσουντ και έπρεπε να δείξει πως αυτές οι μονάδες αρχίζουν να μοιάζουν με σύνολο. Και δειλά - δειλά το κατάφερε.

ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ΟΠΩΣ ΠΕΝΤΡΟ ΕΝΡΙΚΕ

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου είχε μεγάλη ανάγκη μια νίκη ψυχολογίας. Μια νίκη που θα έδινε ψυχολογία στους παίκτες, αλλά και ψυχολογία στον ίδιο τον προπονητή, που γνώριζε πως παραλαμβάνει ένα σύνολο που είχε καταφέρει να χάσει όλα του τα ατού. Ο Ρουμάνος δείχνει ένας προπονητής που μπήκε στον ΠΑΟΚ… όπως μπαίνει ο Πέντρο Ενρίκε στα παιχνίδια που έρχεται από τον πάγκο. Με φόρα, με ορμή, με απίστευτη αυτοπεποίθηση. Ο χρόνο εξακολουθεί να μην είναι σύμμαχός του. Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στη Λιβαδειά ως μια ομάδα που φωνάζει πως διεκδικεί το πρωτάθλημα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK