Ούτε τον εαυτό του μπορεί να πείσει ο Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ άφησε δυο βαθμούς στη Νέα Σμύρνη, όμως ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχασε ακόμα.... περισσότερους. Ο Ρουμάνος δεν μπορεί ν' ανταποδώσει τη στήριξη που λαμβάνει από τη διοίκηση και το χειρότερο; Εξακολουθεί να βγάζει τον εαυτό του έξω από την κριτική, κάτι που βρίσκει συνεχώς μπροστά του. Εξηγεί ο Αντώνης Τσακαλέας.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
lutseskou EUROKINISSI

Το θέμα για τον ΠΑΟΚ δεν είναι ότι δεν κατάφερε να νικήσει εκτός έδρας. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, αυτό μοιάζει να είναι το μικρότερο κακό για τους ασπρόμαυρους. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στη Νέα Σμύρνη και προηγήθηκε σχεδόν στο ίδιο λεπτό που είχε κάνει και στην τελευταία εκτός Τούμπας αναμέτρηση στην οποία σκόραρε, στη Λάρισα.

Στη Νέα Σμύρνη, όπως και στον Θεσσαλικό κάμπο, γύρισε με άδεια χέρια. Όταν έχεις τρεις βαθμούς και τελικά γυρίζεις με έναν, τα χέρια είναι άδεια. Για να τελειώνει και η κουβέντα, που δεν πρέπει να αρχίζει καν, περί "κατάρας" και άλλα τέτοια. Είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα.

ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ

Όταν ο ΠΑΟΚ πήγε στη Λάρισα, η ΑΕΛ είχε περάσει μια εβδομάδα με απόλυση προπονητή, πρόσληψη άλλου που τελικά ακυρώθηκε, με ημέρα στην οποία η προπόνηση είχε ματαιωθεί διότι δεν είχε βρεθεί ακόμα νέος τεχνικός. Τώρα, ο ΠΑΟΚ πήγε στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο να έχει εσωτερικά θέματα, με ποδοσφαιριστές που πήραν "υποχρεωτική άδεια" από την διοίκηση, με τον αρχηγό του να παραιτείται.

Και να πει κανείς πως αυτά δεν τα σκέφτηκαν; Τα σκέφτηκαν και μάλιστα φωναχτά. " Από την εμπειρία που έχω τα εξωαγωνιστικά προβλήματα θα συσπειρώσουν τον Πανιώνιο. Θα κάνουν όλη την ομάδα να αγωνιστεί με περισσότερο πάθος για να αποδείξει πράγματα. Δεν θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τα προβλήματα του αντιπάλου". Τάδε έφη Στέλιος Μαλεζάς. Ο Στέλιος τον ξέρει τον ΠΑΟΚ, τον ξέρει πάρα πολύ καλά. Τον άκουσε κανένας τον Μαλεζά; Υπήρχε άνθρωπος που πέρασε αυτά τα μηνύματα στα αποδυτήρια; Αρχίζω να αμφιβάλλω.

ΤΑ "ΑΝ" ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Αποδέχομαι την προσπάθεια, ακόμα και την ανάγκη του Ράζβαν Λουτσέσκου να δει το ποτήρι μισογεμάτο. Να πει για τις ευκαιρίες του ΠΑΟΚ, να πει πως για μια ακόμα φορά ο ΠΑΟΚ δέχθηκε γκολ στη πρώτη τελική του αντιπάλου, να πει για τους παίκτες που στη κρίσιμη στιγμή δεν έχουν καθαρό μυαλό. Ουσιαστικά για μια ακόμα φορά ο προπονητής του ΠΑΟΚ στην συνέντευξη Τύπου ανέφερε όλα τα "αν" σύμφωνα με τα οποία ο ΠΑΟΚ θα είχε κερδίσει.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν έχει καταφέρει να βρει το τρόπο να πείσει ούτε και μέσα από τις δηλώσεις του. Δεν γίνεται κάθε φορά να είναι ευχαριστημένος με τους ποδοσφαιριστές του, αλλά κάθε φορά, με κάποιο τρόπο, να ρίχνει το βάρος μόνο σε αυτούς. " Δεν είναι δίκαιο να μιλήσουμε μεμονωμένα για παίκτες όταν συνολικά η ομάδα είχε καλή απόδοση", είπε αλλά παράλληλα τόνισε πως " δεχθήκαμε γκολ στη πρώτη τελική προσπάθεια" και πως " είχαμε και σουτ που έφυγαν μακριά από την εστία, που δείχνουν την έλλειψη ηρεμίας".

Προσπαθώ να καταλάβω με ποιο τρόπο όλα αυτά ισορροπούν. Μάλιστα ξεκίνησε την συνέντευξη Τύπου λέγοντας " δε με νοιάζει τι θα πείτε εσείς ή τι λέγεται γενικότερα". Δεν είπε κανείς πως "εμείς" οι εκείνοι που "λένε γενικότερα" έχουν δίκιο ή άδικο. Στο κάτω – κάτω της γραφής, όλοι απαντήσεις ψάχνουμε, αλλά ο προπονητής είναι εκείνος που πρέπει να τις δώσει και πρώτα από όλα στον αγωνιστικό χώρο.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ

Οι αγώνες στους οποίους ο ΠΑΟΚ αδυνατεί να διαχειριστεί το ρόλο του "αφεντικού" όταν προηγείται είναι θέμα. Μεγάλο θέμα. Όταν έχει ως ομάδα αυτοπεποίθηση, αυτό "βγαίνει προς τα έξω" όπως λένε οι ηθοποιοί για το κλίμα στα καμαρίνια. "Βγαίνει προς τα έξω" και είναι αυτό που θα κάνει και τον αντίπαλο να σκεφτεί πως τώρα "τα πράγματα είναι δύσκολα". Το έχουν νιώσει πολλές ομάδες αυτό, αντιμετωπίζοντας τον ΠΑΟΚ;

Όχι. Και η κυριαρχία δεν είναι να κερδίσει με 3-0 και 4-0. Είναι να "πει" στον αντίπαλο μόλις προηγηθεί πως "τώρα, ασ' το, ξέχνα το". Αυτό δε το έχει νιώσει καμία ομάδα, και δεν είναι θέμα έδρας.

ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ

Μετά από σχεδόν 3,5 μήνες, ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα του προπονητή του. Ο προπονητής του δε νιώθει σιγουριά και αφού δεν την νιώθει, δε μπορεί να τη μεταφέρει στους ποδοσφαιριστές, που με τη σειρά τους δε μπορούν να την βγάλουν από μόνοι τους. Μπορεί να είναι λεπτομέρειες, μπορεί να μη μετράει καν, αλλά προσπαθώ να βρω τη τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ έβαλε γκολ και οι ποδοσφαιριστές του μαζεύτηκαν γύρω από το σκόρερ και πήγαν όλοι μαζί στον πάγκο να πανηγυρίσουν.

Σαν σώμα. Σα μια γροθιά. Να βάλει γκολ ένας ποδοσφαιριστής και να γυρίσει προς τους συμπαίκτες του και να έρθουν όλοι, μα όλοι, κοντά του. Να πέσει κάτω ένας ποδοσφαιριστής από διεκδίκηση, από χτύπημα, και να πάνε όλοι κοντά του, να τον σηκώσουν. Λεπτομέρειες; Ίσως....

News 24/7

24MEDIA NETWORK