Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, αν...

Ο ΠΑΟΚ θα κατακτήσει το πρωτάθλημα! Ο Ράζβαν Λουτσέσκου το έχει μεταδώσει στους παίκτες του και το έχουν καταλάβει και οι ίδιοι. Βέβαια, για να πετύχουν το μέγιστο σκοπό τους πρέπει να εκπληρώσουν κάποιες προϋποθέσεις. Στον απόηχο του ντέρμπι ο Αντώνης Τσακαλέας αναλύει τους Θεσσαλονικείς και την εμφάνιση στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, αν...

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου το λέει συνέχεια και οι ποδοσφαιριστές του συμφωνούν, το αποδέχονται, αλλά ακόμα δεν έχουν καταφέρει να αποδείξουν το αντίθετο. Ο ΠΑΟΚ θα κατακτήσει το πρωτάθλημα με την ομάδα που έχει, με αυτό το υλικό που διαθέτει, με μια προϋπόθεση. Να μην... χαϊδεύει την μπάλα. Στο "Γ. Καραϊσκάκης" ήταν η πρώτη εμφάνιση των MVP. Έχουν 3/4 πρωταθλήματος μπροστά τους.

Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΗΤΑΝ... ΕΤΟΙΜΗ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Όταν ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τις μεταγραφές του καλοκαιριού, όποιος σχεδίαζε την ενδεκάδα φανταζόταν τους 11 που παρέταξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στον Πειραιά. Και αυτό ήταν το σχέδιο των "ασπρόμαυρων" σε επίπεδο προετοιμασίας και φυσικής κατάστασης.

Οι ποδοσφαιριστές που είχαν θέματα, όπως οι Μακ, Μαουρίτσιο, Σαμπράνο, Βιεϊρίνια, είχαν βάλει σκοπό να είναι στο 100% το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Και σε αυτό το επίπεδο, όλα κύλισαν βάσει σχεδίου. Και ο Λουτσέσκου επέλεξε τη συγκεκριμένη ενδεκάδα χωρίς να την έχει δει σε κανένα παιχνίδι μέχρι το ματς της Κυριακής στο "Καραϊσκάκης".

Θα ερχόταν κάποια στιγμή αυτή η ενδεκάδα και το καλό για τον ΠΑΟΚ είναι πως αυτή η επιλογή αφήνει αρκετούς παραπονεμένους. Οι τρεις που πέρασαν ως αλλαγή θα μπορούσαν να βρίσκονταν στο αρχικό σχήμα, πράγμα που θα συμβεί σε αρκετά παιχνίδια.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί συνεχίζει να είναι ωραίος και μοιραίος ταυτόχρονα. Ο Μαροκινός, στο ντέρμπι, θύμιζε τον περσινό Τζάλμα. Ο Ανγκολέζος πέρυσι έχασε τ' άχαστα και ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε. Φέτος, ο Καντουρί δημιούργησε αρκετές φάσεις από την πλευρά του έτερου Ομάρ (Ελαμπντελαουί), αλλά δεν έκανε ούτε μισή σωστή τελική πάσα. Αυτό είναι το μεγάλο παράπονο όλων για τον Μαροκινό. Δεν χάνει τη μπάλα, έχει άριστη τεχνική και τακτική κατάρτιση, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να δώσει ουσία στο παιχνίδι του.

ΕΧΑΣΕ ΟΠΩΣ ΝΙΚΟΥΣΕ ΠΕΡΥΣΙ

Η κομπίνα που εκτέλεσε ο Ολυμπιακός στη φάση του γκολ του Ένγκελς είναι βγαλμένη από τα τεφτέρια πολλών προπονητών μεταξύ αυτών και του Βλάνταν Ίβιτς. Ο ΠΑΟΚ πήρε αρκετά γκολ από το γέμισμα στο δεύτερο δοκάρι για μια κεφαλιά που θα φέρι τη μπάλα στη μικρή περιοχή του αντιπάλου. Και ο ΠΑΟΚ, στο τελευταίο 15λεπτο της αναμέτρησης, προσπάθησε από την πλευρά του να βγάλει την ίδια φάση, με τον ΣάΚχοφ σε ρόλο Οφόε. Δεν του βγήκε στο βαθμό που θα ήθελε. Ο ΠΑΟΚ απείλησε, αλλά στο τέλος της ημέρας, φεύγει με άδεια χέρια από το "Γ. Καραϊσκάκης".

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ πέρασε αρχικά τον ΣάΚχοφ αντί του ΜαουρίΤσιο, έχοντας στο μυαλό του τόσο τη δυνατότητα του Ουκρανού να... χώνεται στις στημένες φάσεις, όσο και να σουτάρει έξω από τη περιοχή.

Στη συνέχεια πέρασε ο Τζάλμα στη θέση του Μακ για να δώσει φρεσκάδα σε εκείνη τη πλευρά, με τον Ανγκολέζο να δίνει βοήθειες στον Μάτος, κάτι που δεν κάνει ο Σλοβάκος. Και τέλος, ο Μπίσεσβαρ πέρασε στη θέση του Λέοβατς, για να υπάρχει ένας ακόμα παίκτης που μπορεί να περάσει την μπάλα στη μεγάλη περιοχή. Ο Ολλανδός φάνηκε κυρίως σε στημένες φάσεις.

Οι αλλαγές του Λουτσέσκου είχαν λογική, αλλά είχαν λιγότερη ουσία από αυτή που θα ήθελε.

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ, ΟΧΙ ΜΕ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ

Ο ΠΑΟΚ μετρά τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες εκτός έδρας, και τις μετράει με τον ίδιο τρόπο. Έτσι όπως κυλάει το εφετινό πρωτάθλημα, σε όλες τις ομάδες θα… επιτραπούν και άλλες γκέλες, ο ΠΑΟΚ όμως επιβάλλεται να μη κάνει άλλη γκέλα κατ' αυτόν τον τρόπο.

Να του λείπει το ένστικτο της ομάδας που αν ο αντίπαλός της κάνει ένα λάθος, θα το μετανιώσει. Και αυτό μετράει τόσο για τον ΠΑΟΚ όσο και για τον εκάστοτε αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ έχει βγάλει μέχρι στιγμής την εικόνα μιας ομάδας που εύκολα ή δύσκολα... καθαρίζει τα ματς στη έδρα του, και έξω από αυτή, η κάθε ομάδα νιώθει το "θα βρούμε τρόπο να του κάνουμε ζημιά, το έκαναν και άλλοι".

News 24/7

24MEDIA NETWORK