Στο ίδιο γήπεδο... θεατής

Ο Αντώνης Τσακαλέας δεν ψάχνει δικαιολογίες για την ήττα του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ με 1-0. Η πρωτιά στα πλέι οφ δεν φτάνει από μόνη της, αφού ο δικέφαλος πρέπει να αλλάξει νοοτροπία αν θέλει να διεκδικήσει κάτι παραπάνω στο άμεσο μέλλον.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
aek paok EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚτσής που μεγάλωσε με το "ερχόταν οι Αθηναίοι για 20 χρόνια στην Τούμπα και έχαναν από τα Τέμπη" ζει εδώ και χρόνια τον ΠΑΟΚ που "πηγαίνει στο ΟΑΚΑ και βρίσκει κάθε φορά ένα τρόπο να χάσει". Όλα είναι στο μυαλό και προφανώς όχι μόνο στο μυαλό των ασπρόμαυρων που μπαίνουν σα χαμένοι στο χορτάρι, αλλά και σε αυτό των αντιπάλων τους που μπαίνουν με τον αέρα του νικητή.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Ήττες υπάρχουν πολλές. Και υπάρχουν και ήττες “αποδεκτές”. Ήττες σαν αυτή το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ είναι οι… απαράδεκτες. Το ματς ξεκίνησε και ο ΠΑΟΚ άλλου πατούσε και αλλού βρισκόταν. Και να πει κανείς ότι δε το έχει δει το συγκεκριμένο έργο και ειδικά στο ΟΑΚΑ; Στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ μάζεψε τη μπάλα από τα δίκτυα του στα 30-40 δευτερόλεπτα από την έναρξη του ματς και αυτή τη φορά, άλλαξε πρώτη φορά πάνω από τρεις πάσες στο 4’. Βελτίωση…

ΤΟ ΕΒΛΕΠΕ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΤΟΥΣΕ

Η ΑΕΚ χάνει το πέναλτι με τον Χριστοδουλόπουλο, συνεχίζει να έχει τη μπάλα στη κατοχή της, χάνει και άλλες ευκαιρίες και ο Χαρίσης, στη πρώτη φάση που κάνει ο ΠΑΟΚ, δεν καταφέρει να… αξιοποιήσει τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου που θέλει την ομάδα που χάνει ευκαιρίες να “τρώει” γκολ. Και το παιχνίδι συνεχίστηκε, η ΑΕΚ είχε τη μπάλα στη κατοχή της και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ήταν μονίμως γύρω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, που το έβλεπε να έρχεται και έδειχνε ανήμπορος να αλλάξει τα δεδομένα. Ο Χαρίσης έδειχνε να είναι παντού, αλλά οι Τσίμιροτ και Κάνιας… πουθενά. Στο φάση του γκολ του Μπακασέτα, ο Κρέσπο δίνει στον ακραίο της ΑΕΚ όσο χώρο ήθελε, ο Μάτος είναι θεατής και το γκολ έρχεται νομοτελειακά.

ΜΟΝΟ “ΥΠΟΨΙΕΣ” ΦΑΣΕΩΝ

Ο ΠΑΟΚ… άρχισε να “φαίνεται” στο παιχνίδι μόνο όταν η ΑΕΚ άρχισε να ψάχνει με περισσότερη “ζέση” το δεύτερο γκολ με το οποίο θα τελείωνε το παιχνίδι. Ο Ίβιτς έριξε στο παιχνίδι (μετά την αναγκαστική αλλαγή Τζάλμα - Πέντρο Ενρίκε) τον Πέλκα (αντί Τσίμιροτ) και τον Κουλούρη (αντί Μάτος) σε ένα σύστημα “όλα για όλα” από το 82’ και μετά. Το “άρχισε να φαίνεται” δεν ήταν τίποτα παραπάνω από κάποιες “υποψίες” φάσεων από ατομικές ενέργειες.

ΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΥΚΛΟΥΣ

Με τις δικαστικές αποφάσεις να εκκρεμούν, ο ΠΑΟΚ, αφού για μια ακόμα φορά στο ΟΑΚΑ και γύρισε με άδεια χέρια, καλείται να νικήσει τον Παναθηναϊκό για να ελπίζει σε πρωτιά. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει, σε μια διαδικασία (τα πλέι οφ) στην οποία ο Δικέφαλος του βορρά, στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, είχε κυρίως … χαμηλές πτήσεις.

Ο ΠΑΟΚ έχει μια τελευταία ευκαιρία μπας να τελειώσει με γλυκιά γεύση την σεζόν. Αυτό που μένει έχει να κάνει με την νοοτροπία με την οποία ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι και τα πολλά νεύρα με τα οποία τελείωσαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ το παιχνίδι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK