Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον ΠΑΟΚ

Mε την 10η διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ έβγαλε το εύκολο μέρος του προγραμμάτος που έχει στο δεύτερο γύρο και προχωράει στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια-φωτιά που θα κρίνουν τον τίτλο. Το θανάσιμο λάθος της Λαμίας, τα... γκολ του Πρίγιοβιτς και οι αποδείξεις από τον Αντώνη Τσακαλέα.

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο «Δικέφαλος του βορρά» δεν έδωσε συνέχεια στις πειστικές εμφανίσεις, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε από το να φτάσει στη δέκατη διαδοχική του νίκη στο πρωτάθλημα. Στην Λαμία, όλα τα έκαναν οι γηπεδούχοι. Εκείνοι κράτησαν για ένα ημίχρονο τον ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή, εκεί τον άφησαν να… «σουλατσάρει» έξω από την μεγάλη της περιοχή. Και αυτό είναι λάθος που ο ΠΑΟΚ δεν της το συγχώρησε, τα γκολ του οποίου τα έβαλε ο… Πρίγιοβιτς

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε το γκάζι από το πόδι, αλλά πήρε αυτό που ήθελε. Οι περισσότεροι θα πουν οτι ο «Δικέφαλος του βορρά»… «πέταξε ένα ημίχρονο», ρίχνοντας το βάρος τους στον «ισχυρό» αλλά η Λαμία ήταν αυτή που έβαλε τα δεδομένα στην αναμέτρηση. Ο τρόπος παιχνιδιού της άφησε τον ΠΑΟΚ μακριά από την εστία του Παπαδόπουλου για 45’ και ο τρόπος με τον οποίο μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο της στέρησε το δικαίωμα να διεκδικήσει κάτι από το ματς.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΕΝΝΕ

Η Λαμία ζύγισε τις επιλογές που είχε αναφορικά με το τρόπο που θα αντιμετώπιζε τον ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που ο «Δικέφαλος του βορρά» θα αναζητούσε το τρόπο να πάρει τη κατοχή και να δώσει εκείνος ρυθμό στο παιχνίδι. Μια ήταν να περιμένει τον ΠΑΟΚ αρκετά πίσω με δυο ζώνες άμυνας, ενώ ο ριψοκίνδυνος τρόπος θα ήταν να πιέσει ψηλά, αναζητώντας το τρόπο να ανακόψει τον ΠΑΟΚ από νωρίς. Ο Μπάμπης Τεννές επέλεξε να στήσει την ομάδα του από τη μεσαία γραμμή μέχρι και την μεγάλη του περιοχή, με αλληλοκαλύψεις στα δυο άκρα για την αντιμετώπιση των Ματος και Μακ από τα δεξιά και των Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ από την αριστερή.

Η τακτική των γηπεδούχων δούλεψε στο ακέραιο, με την μπάλα να μη φτάνει σχεδόν ποτέ, όχι απλά στον Πρίγιοβιτς αλλά ούτε καν στα δυο άκρα έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ο ΠΑΟΚ ήταν εγκλωβισμένος και αυτό φάνηκε από την αποτυχία του να μπει στο παιχνίδι όπως θα ήθελε, όπως είχε κάνει στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ και στη Τούμπα με την Λάρισα. Δεν τους έλειπαν μόνο οι συνδυασμοί, αλλά ακόμα και οι ατομικές προσπάθειες, οι εμπνεύσεις. Τα βαριά του όπλα ήταν απενεργοποιημένα και πλέον έμενε ένα ημίχρονο για να βρει το τρόπο να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ.

ΤΑ 15 ΧΑΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Λαμία άλλαξε την τακτική της. Το γιατί είναι το μεγάλο ερωτηματικό. Δεν είχε τον παραμικρό λόγο να το κάνει. Δεν πιέστηκε. Δεν ήμασταν στο 70’ ή στο 80’. Η Λαμία έχασε 15 μέτρα στο γήπεδο, τα έδωσε δώρο στον ΠΑΟΚ και ο «Δικέφαλος του βορρά» το εκμεταλλεύτηκε. Σα να… μύρισε αδυναμία, και χτύπησε στο «ψαχνό».

Πριν καν συμπληρωθούν 20 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο οι ασπρόμαυροι είχαν φτάσει στο 0-2 χωρίς να αλλάξουν την εικόνα τους. Λες και ένιωθαν καλύτερα που βρήκαν μπροστά τους όχι μια κλειστή μεσαία γραμμή αλλά μια κλειστή άμυνα. Στα πέντε λεπτά που ακολούθησαν του δεύτερου γκολ του ΠΑΟΚ, που σημείωσε ο Μαουρίσιο, το στάδιο της Λαμίας είχε σιγήσει. Απαντες συνέχισαν να βλέπουν βουβοί την αναμέτρηση. Είναι αυτή η αμηχανία για ένα ματς που… φεύγει από τα χέρια σου.

ΟΤΑΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ

Για να φτάσουμε και στον ΠΑΟΚ. Ενα από τα χαρακτηριστικά των ομάδων που πρωταγωνιστούν είναι πως όταν δεν αποδίδουν συνολικά καλά, όταν δεν τους βγαίνουν πράγματα, περιμένουν τις ντρίπλες, τις εμπνεύσεις, τις κινήσεις των μονάδων τους. Αυτό συνέβη με τον ΠΑΟΚ. Η μεσοεπιθετική του γραμμή έχει την ποιότητα να βγάλει και από τη μισή φάση, κάτι καλό.

ΔΕΝ ΣΚΟΡΑΡΕ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΑΝ… ΣΚΟΡΑΡΕΙ

Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς έβαλε φαρδιά πλατιά την σφραγίδα του στα δυο γκολ του ΠΑΟΚ. Δεν σκόραρε, αλλά αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Εκανε όλα τα υπόλοιπα προκειμένου οι συμπαίκτες του να κάνουν τη… δουλειά του. Στο πρώτο γκολ, σε θέση «πίβοτ» δίνει το στήριγμα προκειμένου η μπάλα να μείνει στη μικρή περιοχή της Λαμίας. Στο δεύτερο γκολ είναι εκείνος που τραβάει όλα τα βλέμματα επάνω του και ο Μαουρίσιο ντύνεται… Σάχοφ και σκοράρει. Ο Σέρβος επιθετικός δε θα χρεωθεί κάτι από τα γκολ στην στατιστική, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είχε «συμμετοχή» σε αυτά. Η αναφορά στον Πρίγιοβιτς δεν μειώνει στο ελάχιστο κανέναν εκ των πρωταγωνιστών των φάσεων στις οποίες ο ΠΑΟΚ σκοράρει. Ο Πέλκας συνεχίζει να γράφει ρεκόρ με γκολ και ασίστ, διανύοντας την καλύτερή του χρονιά, ο Μπίσεσβαρ πήρε φανέλα βασικού και άρχισε τα περσινά, ο Μακ… φάνηκε.

ΩΡΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ από εδώ και στο εξής, αλλάζει άρδην. Δεν είναι πλέον μόνο το βάρος των αναμετρήσεων, αλλά και οι αντίπαλοι. Στα τέσσερα επόμενα παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει ομάδες που βρίσκονται στο «τοπ 6» της βαθμολογίας. Υποδέχεται τις δυο ομάδες που τον έχουν κερδίσει φέτος, (Ολυμπιακό και ΑΕΚ) και πηγαίνει σε δυο έδρες που «μάτωσαν» πολλοί (Τρίπολη και Περιστέρι). Δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά. Και μόνο αυτά τα δεδομένα φτάνουν…

News 24/7

24MEDIA NETWORK