Τώρα θα φανεί το... βάθος του ΠΑΟΚ

Το κακό για τον ΠΑΟΚ δεν είναι τόσο η ήττα από τον ΑΕΚ ως... ήττα, αλλά ο τρόπος που ήρθε. Τελικά... επέζησε λόγω της αδυναμίας της Ένωσης να τον "σκοτώσει" στο ξεκίνημα, αλλά πλην δυο φάσεων σε όλο το 90λεπτο, δεν δικαιούται για να… ομιλεί για την αναμέτρηση.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (MOTION TEAM)
bisesvar MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε όλα τα στοιχεία που τον χαρακτήριζαν φέτος και αφού έχασε για πρώτη φορά ντέρμπι στην Τούμπα, πρέπει να κερδίσει ντέρμπι εκτός Τούμπας για να επιστρέψει.

ΤΟ ΓΛΥΤΩΣΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ, ΤΗΝ ΕΠΑΘΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Ο Βλάνταν Ίβιτς άφησε το 4-3-3 του τελικού και πέρασε σε 4-2-3-1 και ο Μανόλο Χιμένεθ άφησε το 4-2-3-1 του τελικού και πέρασε σε 4-3-3. Για τον ΠΑΟΚ, ο Μπίσεσβαρ από τα άκρα που έπαιξε στον τελικό, έγινε δεκάρι και ο Μάνταλος από δεκάρι που έπαιξε στον τελικό, έπαιξε στα άκρα. Η ΑΕΚ, όπως αναμενόταν, προσπάθησε να πιέσει τον ΠΑΟΚ στην πλευρά του Μάτος και από εκεί σκόραρε στο 10’ και μέχρι το 15’ είχε προλάβει να χάσει ευκαιρίες από αυτές που… δεν επιτρέπεται να χαθούν σε ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ, στον τελικό, “γλίτωσε” αυτό που “έπαθε” στην Τούμπα. Γιατί; Υπάρχει ονοματεπώνυμο.

ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΑΧΟΦ

Ο Εβγέν Σάχοφ απουσίασε φέτος για πρώτη φορά σε μεγάλο παιχνίδι. Ο Ουκρανός είναι ο ορισμός του “παίκτη του προπονητή“. Σε επίπεδο βοηθειών στον Μάτος, όλη τη χρονιά, ο Σάχοφ είναι ο πρώτος που τρέχει προς τη μεριά του Βραζιλιάνου για να μπορέσει να δώσει βοήθειες. Προφανώς και ο Ίβιτς θεωρεί πως δεν έχει άλλον που να μπορεί να κάνει την δουλειά του Σάχοφ. Το δεύτερο “οκτάρι” που υπάρχει στο ρόστερ του Δικεφάλου του βορρά είναι ο Χαρίσης, αλλά ο Ίβιτς… “δεν τον βλέπει“.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΤΟΣ

Όταν ένας προπονητής με την κίνησή του “παραδέχεται” ότι υπάρχει παίκτης του που είναι επιρρεπείς στις κάρτες και τον αντικαθιστά με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου επειδή έχει πάρει κίτρινη κάρτα, τότε υπάρχει πρόβλημα. Και δεν μιλάμε για κάποιον άπειρο, μιλάμε για τον Λέο Μάτος, που έχει αυτό το… πρόβλημα το οποίο μοιάζει άλυτο. Και η κάρτα που παίρνει ο Βραζιλιάνος είχε χαρακτηριστική της σύγχυσης που επικρατεί μέσα του όταν δεν του πάει ένα παιχνίδι. Ο Κίτσιου που τον αντικατέστησε κατάφερε να είναι ο παίκτης με τον οποίο ο ΠΑΟΚ έκανε τις δυο φάσεις με τις οποίες απείλησε στον δεύτερο μέρος.

Η ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Το πιο εύκολο είναι να πει κανείς πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ… είναι ακόμα στα μπουζούκια που πήραν πριν από μια εβδομάδα, ή ότι “χόρτασαν” με το κύπελλο και δεν μπήκαν στα πλέι οφ με το μαχαίρι στα δόντια και η ΑΕΚ “το ήθελε πιο πολύ για να απαντήσει”. Η εικόνα του αγώνα έδειξε πως στην ΑΕΚ βγήκαν πράγματα στο τακτικό κομμάτι, κάτι που δεν έγινε στον ΠΑΟΚ, ενώ υπήρχαν παίκτες κλειδιά που υστέρησαν. Και από την τακτική ξεκινάνε όλα.

ΗΤΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ… ΗΤΤΕΣ

Ο ΠΑΟΚ έχασε κατά κράτος από την ΑΕΚ στην Τούμπα, με τελευταίο αυτό το “η ΑΕΚ το ήθελε περισσότερο” και το “ο ΠΑΟΚ έμεινε στο κύπελλο”. Ο ΠΑΟΚ, που έχει ίσως το πληρέστερο ρόστερ σε επίπεδο επιλογών και από τις τέσσερις ομάδες των πλέι οφ, έχασε σε τακτικό επίπεδο από την ΑΕΚ, τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο χρόνο. Το “σε πρώτο χρόνο” πηγαίνει στο οτι και οι εσωτερικές αλλαγές της ΑΕΚ και το φρεσκάρισμα της μεσαίας γραμμής της “βγήκαν”, ενώ ο ΠΑΟΚ όταν “χρειάστηκε” τις μονάδες του, τους παίκτες που του έχει πάρει ματς, δεν τις είχε. Ο Μάτος έγινε αλλαγή υπό το φόβο της αποβολής, ο Πέντρο Ενρίκε είχε στο μυαλό του να πέσει από το να εκτελέσει, ο Πέλκας έκανε μετά από καιρό κακό παιχνίδι, τον Μπίσεσβαρ η ΑΕΚ, αφού “κάηκε” στον τελικό, τον έκλεισε. Και αυτές είναι μικρές ήττες που έφεραν την μεγάλη.

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΤΟ ΒΑΘΟΣ

Νωρίτερα αναφέρθηκα στο βάθος ρόστερ που δείχνει να έχει ο ΠΑΟΚ. Και ήρθε η ώρα αυτό να αποδειχθεί. Στην άμυνα, ο Βαρέλα δύσκολα θα παίξει άλλο παιχνίδι. Ο Ίβιτς, που “δεν βλέπει” τον Χατζηισαΐα, καλείται να πάρει αποφάσεις, καθώς έμεινε με τους Μαλεζά, Κρέσπο και Πούγγουρα. Στη μεσαία γραμμή ο Σάχοφ απουσίαζε λόγω καρτών οπότε η ενδεκάδα για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό… ξεκινάει από εκείνον. Ούτως ή άλλως ο ΠΑΟΚ έπρεπε, για να πάρει την πρωτιά στα πλέι οφ, να πάρει βαθμούς εκτός Τούμπας σε έδρες στις οποίες στο πρωτάθλημα είχε 0/3.

Πλέον αυτό το “πρέπει” μεγάλωσε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK