Έπαιξε ως ΑΕΚάρα και έδωσε απαντήσεις!

Η ΑΕΚ που ανακτά τη στόφα μεγάλης ομάδας, παίρνοντας αντρίκεια τη ρεβάνς από τον ΠΑΟΚ, μετά τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου πριν μία εβδομάδα. Το νέο πλάνο του Χιμένεθ που του βγήκε, η έκφραση του Λάζαρου που τα είπε όλα και η επόμενη μέρα. Γράφει ο Τόλης Χορτάτος.

Έπαιξε ως ΑΕΚάρα και έδωσε απαντήσεις!

Οι μεγάλες ομάδες ξέρουν να βγάζουν αντίδραση, να δίνουν απαντήσεις όταν βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και η ΑΕΚ απέδειξε με τη νίκη της στο παιχνίδι της Τούμπας, ότι σιγά – σιγά αποκτά ξανά τη στόφα της μεγάλης ομάδας, που της είχε λείψει για πολύ καιρό.

«ΔΙΨΑ» ΓΙΑ ΡΕΒΑΝΣ

Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ ήξεραν πως το γεγονός ότι θα αντιμετώπιζαν τον ΠΑΟΚ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μετά το ματς στο Πανθεσσαλικό, ήταν γι' αυτούς μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποδείξουν τι αξίζουν. Η δίψα τους για ρεβάνς φάνηκε από τα πρώτα λεπτά, όταν «στρίμωξαν» τους γηπεδούχους και με απανωτές ευκαιρίες (με Λάζαρο στο 7', Μάνταλο στο 14' και Αραούχο στο 16') απείλησαν τον Γλύκο, με τον Ντίντακ να είναι ο μοναδικός που κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ στο 10ο λεπτό, εκμεταλλευόμενος άψογα την κάθετη μπαλιά του Μάνταλου.

Μετά το πρώτο 20λεπτο και με το 1-0 στο... τσεπάκι, η Ένωση έδωσε μέτρα στους γηπεδούχους, κλείνοντας ωστόσο κάθε διάδρομο προς την εστία του Ανέστη, ο οποίος ουσιαστικά δεν απειλήθηκε. Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ είχε δύο ευκαιρίες, μία με τον Πρίγιοβιτς (58') κι ακόμη μία με τον Κίτσιου (76') κι από εκεί και πέρα τίποτα, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» πάτησαν με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή σε δύο περιπτώσεις με πρωταγωνιστή τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο (66' και 92').

ΜΕΤΡΗΣΕ Η ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την πολύ καλή παρουσία της ΑΕΚ, τόσο δημιουργικά, όσο και ανασταλτικά, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι ο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3, αντί του 4-2-3-1 που είχε προτιμηθεί στον τελικό του κυπέλλου. Είχα γράψει το πρωί του Σαββάτου για το πλάνο του Ανδαλουσιανού και όπως αποδείχτηκε, ήταν απόλυτα επιτυχημένο. Οι Σιμόες, Γαλανόπουλος και Αϊντάρεβιτς στο πρώτο μέρος κυριάρχησαν στο χώρο του κέντρου και ουσιαστικά αυτός ήταν ο λόγος που η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιόχανσον που πέρασε στο παιχνίδι αντί του τραυματία Γαλανόπουλου, συνέχισε στο ίδιο μοτίβο κι έτσι «κλείδωσε» η νίκη.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Όσο για την επόμενη μέρα τώρα, η ΑΕΚ καλείται να «χτίσει» πάνω σε αυτή τη νίκη που την έφερε πρώτη στην ειδική βαθμολογία και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να... ζευγαρώσει τις νίκες της στο παιχνίδι που ακολουθεί κόντρα στον Πανιώνιο την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ. Εφόσον τα καταφέρει, θα μπορούμε να λέμε ότι έχει το... πάνω χέρι στα πλέι οφ αφού θα διατηρήσει το προβάδισμα, ενδεχομένως και με μεγαλύτερη διαφορά, αν το παιχνίδι Παναθηναϊκού – ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο λήξει ισόπαλο και θα της απομένουν να πάρει 2 εντός έδρας ντέρμπι, να παλέψει για το καλύτερο δυνατό στη Λεωφόρο, πηγαίνοντας την τελευταία αγωνιστική στη Νέα Σμύρνη, να αντιμετωπίσει τον λογικά αδιάφορο Πανιώνιο.

Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

Θέλω τέλος να σταθώ στην παρουσία του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου μετά το τέλος του αγώνα, ο οποίος μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι και περισσότερο από τις δηλώσεις του, στις οποίες αναφέρθηκε στη δύσκολη εβδομάδα που πέρασε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του μετά την απώλεια του κυπέλλου, έκανε εντύπωση η ικανοποίηση για τη σπουδαία αυτή νίκη, που αποτυπωνόταν πολύ εκφραστικά στο πρόσωπό του. « Δεν είμαι ευχαριστημένος με τον εαυτό μου. Έχασα 2-3 γκολ και στο τέλος, ναι μεν δεν κινδυνέψαμε, αλλά ζοριστήκαμε. Στον τελικό ίσως ήταν η πίεση, αλλά και οι συνθήκες και δεν καταφέραμε να νικήσουμε. Βρήκαμε την πνευματική δύναμη που χρειαζόμαστε και ήρθαμε εδώ να δείξουμε πόσο μεγάλη ομάδα είναι η ΑΕΚ. Κυριαρχήσαμε μέσα στην Τούμπα, μία πάρα πολύ δύσκολη έδρα και οι τρεις βαθμοί είναι δίκαιοι. Είδατε την αντίδρασή μας απόψε, κρίνετε εσείς αν ήταν ρεβάνς για τον τελικό. Είναι πολύ σημαντικό που είμαστε πρώτοι τώρα, έχοντας βγάλει μια δύσκολη έδρα», σχολίασε μεταξύ άλλων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK