Ο πιο ισχυρός δεν χρειάζεται να μιλάει πολύ

Τα μαθηματικά που αποδεικνύουν ότι δεν χάθηκε παρά μόνο μια ευκαιρία, τα δεδομένα που... δείχνουν ότι η ΑΕΚ θα αποτελέσει το... "ρυθμιστή" των πλέι οφ και η δυναμική αλλά νηφάλια ανακοίνωση, της οποίας οι "κιτρινόμαυροι" οφείλουν να γίνουν κάθε λέξη. Γράφει ο Τόλης Χορτάτος.

Ο πιο ισχυρός δεν χρειάζεται να μιλάει πολύ
melisanidis ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετρώντας 4 τελικούς (2009, 2011, 2016, 2017) σε 9 χρόνια και 2 κατακτήσεις (2011, 2016), στο διάστημα μάλιστα που βίωσε τις χειρότερες μέρες τις ιστορίας της με τον υποβιβασμό στη Γ' Εθνική, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η ΑΕΚ θα βρει μέσα στην επόμενη πενταετία κι άλλες ευκαιρίες να διεκδικήσει σε τελικούς τον 16ο τίτλο της στο Κύπελλο Ελλάδας. Άρα, πέρα από την πικρία για την ήττα αλλά και τον τρόπο που αυτή προέκυψε, δεν χάθηκε παρά μόνο μια ευκαιρία.

Ο τελικός του προηγούμενου Σαββάτου ανήκει πλέον στο παρελθόν. Θα μας απασχολήσουν για καιρό βέβαια όσα έκτροπα έγιναν στις εξέδρες, αλλά και η διαιτησία του αγώνα. Αυτό όμως είναι δουλειά άλλων και δεν αφορά πλέον τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης και τον Μανόλο Χιμένεθ, οι οποίοι καλούνται να επανέλθουν γρήγορα στα φυσιολογικά στάνταρ τους και να ριχτούν στη "μάχη" των πλέι οφ με μοναδικό στόχο την πρωτιά.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ Ο... ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ

Έχω την αίσθηση ότι όσα έγιναν εντός του αγωνιστικού χώρου στο Βόλο, πείσμωσαν τους "κιτρινόμαυρους" σε ικανό βαθμό για να τους κάνει να μπουν στο μίνι πρωτάθλημα "διψασμένοι" να αποδείξουν τι αξίζουν. Για τον Παναθηναϊκό δεν έχω εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί εντός των "τειχών" του, όμως εκτιμώ ότι οι "πράσινοι" δεν βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσαν, ενώ και ο Πανιώνιος φαίνεται να έχει... ξεφουσκώσει το τελευταίο διάστημα. Από την άλλη στον ΠΑΟΚ πιστεύω ότι... μέθυσαν μετά την κούπα κι αυτή είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους λοιπούς διεκδικητές, να τους πετύχουν... ζαλισμένους.

Στα δικά μου μάτια, η ΑΕΚ είναι αυτή που μπορεί να αποτελέσει τον "ρυθμιστή" στη διαδικασία, με την κατάκτηση της πρώτης θέσης να είναι στα πόδια των παικτών της. Μένει να το αποδείξουν.

ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

Αφήνοντας στην άκρη το αγωνιστικό σκέλος, θέλω να σταθώ σε κάτι που μου έκανε εντύπωση. Σπανίζει βλέπετε στις μέρες η νηφαλιότητα στις τοποθετήσεις των ομάδων. Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έβγαλε "εν βρασμώ ψυχής" ανακοίνωση μετά το τέλος του τελικού. Περίμενε και το πρωί της Κυριακής και απάντησε δυναμικά μεν, όσο το δυνατόν πιο ώριμα δε.

Πέρα από τη... σκληρότητα της θέσης σε ό,τι αφορά τη διαιτησία του αγώνα, ο οργανισμός ΑΕΚ θα βελτιωθεί σε πολλούς τομείς στο μέλλον, αν κάνει πράξη κάθε λέξη της ανακοίνωσης της Κυριακής από τη δεύτερη παράγραφο μέχρι και την προτελευταία.

Παραθέτω το σχετικό κομμάτι για όσους έτυχε να μη το διαβάσουν:

"Η ιστορία της ομάδας μας δεν εξαρτάται από έναν τίτλο, δεν καθορίζεται από έναν τελικό. Η ΑΕΚ έχει αποδείξει εμπράκτως ότι μπορεί να αναγνωρίζει την ανωτερότητα του όποιου αντιπάλου της, ότι έχει το σθένος να τον χειροκροτήσει στη νίκη του, ότι γνωρίζει πολύ καλά πως υπάρχει και η ήττα στο ποδόσφαιρο και κυρίως ότι δεν αναζητά εύκολα άλλοθι για τα δικά της λάθη, τα οποία πρώτη αναγνωρίζει. Εχουμε σκόπιμα κρατήσει αυτή την τακτική, γιατί μόνο έτσι μία ομάδα μπορεί να πάει μπροστά αλλά και γιατί προέχει η προστασία και η αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα διαμαρτυρίας, δεν της ταιριάζει η... κλάψα, ούτε αρέσκεται στο ρόλο του θύματος.

Η θέση της στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει γίνει και πάλι πρωταγωνιστική και παρεμβατική σε όλα τα επίπεδα, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε όσα είδε και έκρινε ολόκληρη η Ελλάδα και καθόρισαν την έκβαση ενός τελικού. Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν παλιά και νέα κέντρα εξουσίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ούτε έχουμε την πρόθεση να δημιουργήσουμε το νέο δικό μας χαλιφάτο. Είμαστε συνεπείς στη γραμμή της κάθαρσης με κοινή προσπάθεια, χωρίς ηγεμονίες και σε αυτή τη γραμμή θα επιμείνουμε. Η δική μας ξεχωριστή ποδοσφαιρική κουλτούρα είναι αδιαπραγμάτευτη και όχι ευκαιριακή, δεν αποτελεί προϊόν συμψηφισμών και γι' αυτό δεν μεταλλάσσεται ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και συγκυρίες".

Μια καλή αρχή θα ήταν να την τοιχοκολλήσουν στα γραφεία της ομάδας και να τη... συμβουλεύονται όταν κρίνεται απαραίτητο στο μέλλον.

News 24/7

24MEDIA NETWORK