Σηκώνει το κεφάλι και τρώει... χαστούκια

Η αναπάντεχη ήττα από τον Πανιώνιο που... προσγείωσε ανώμαλα την ΑΕΚ, το σύνηθες φαινόμενο να τρώει... χαστούκια με το που δει το ξέφωτο, η απόδειξη ότι ο Χιμένεθ υποτίμησε τον αντίπαλο και το "πρέπει" που θα σώσει τη χρονιά. Ο Τόλης Χορτάτος σχολιάζει την κατραπακιά των "κιτρινόμαυρων" στο ΟΑΚΑ.

Σηκώνει το κεφάλι και τρώει... χαστούκια

Η ΑΕΚ έχει αποδειχτεί ότι δεν μπορεί παρά να μείνει για πολύ λίγο στο... ξέφωτο. Όσες φορές έκανε την υπέρβαση και χρειάστηκε να "χτίσει" πάνω σε αυτή, έφαγε τα... μούτρα της. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν αυτό που έπαθε κόντρα στον Ηρακλή στην αρχή της σεζόν, όταν είχε ευκαιρία να περάσει πρώτη πριν το ντέρμπι του Φαλήρου και δεν κατάφερε να τον κερδίσει εντός έδρας, χαρακτηριστικό και αυτό με την ήττα από τον Πανιώνιο την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.

ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ

O Μανόλο Χιμένεθ ρωτήθηκε, ωστόσο ήταν πολύ δύσκολο να παραδεχτεί ότι υποτίμησε τους "κυανέρυθρους". Η αλήθεια είναι όμως ότι η ΑΕΚ δεν... σεβάστηκε τον Πανιώνιο και το πλήρωσε ακριβά. Ο Ισπανός φάνηκε να υπολογίζει περισσότερο τα ματς που ακολουθούν με τον Παναθηναϊκό. Το έδειξαν άλλωστε και οι επιλογές. Η ΑΕΚ μάλιστα έφτασε να παίζει με τον Αραούχο στα άκρα και τον Πέκχαρτ στην κορυφή, σχήμα που δεν λειτούργησε και πετάχτηκε στο κάδο των αχρήστων ένα ολόκληρο ημίχρονο. Ο Χιμένεθ εκτός από κακή εκτίμηση, πιάστηκε και αδιάβαστος, μην έχοντας τρόπο να... αναχαιτίσει τις γρήγορες αντεπιθέσεις των Νεοσμυρνιωτών, οι οποίοι κατάφεραν να σκοράρουν στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία που τους δόθηκε.

ΤΗΝ ΚΡΑΤΑ ΖΩΝΤΑΝΗ Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ

Ό,τι ακολούθησε αργότερα στη Λεωφόρο βέβαια, δίνει στην ΑΕΚ την ελπίδα να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να καταφέρει να πετύχει το στόχο της. Για να γίνει κάτι τέτοιο βέβαια χρειάζεται να βγάλει αντίδραση διαρκείας. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο, μετά τα όσα έγιναν και η Ένωση οφείλει να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Αν η ΑΕΚ δεν καταφέρει να πάρει δύο νίκες στα ματς με τους "πράσινους", τότε δεν υπάρχει περίπτωση να τερματίσει στην πρώτη θέση και αναγκαστικά θα συμβιβαστεί με την ιδέα του Europa League.

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ...

Το στοίχημα λοιπόν για τους "κιτρινόμαυρους" είναι μέχρι πού έχουν αντοχές, αλλά και δυνατότητες να φτάσουν. Αν τους αρκεί δηλαδή ένα "διπλό" στο Φάληρο, μια πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και μια νίκη στην Τούμπα, καλώς. Αν θέλουν να κλείσουν τη χρονιά με θετικό πρόσημο και αίσθημα ικανοποίησης για ό,τι πέτυχαν, τότε η πρωτιά στα πλέι οφ είναι στόχος αδιαπραγμάτευτος.

Θα αρκεστούν λοιπόν στις μικρές αναλαμπές και τις εφήμερες χαρές κάποιων σπουδαίων νικών ή θα καταφέρουν -έστω και τώρα στο τέλος- να δείξουν ότι αξίζουν το κάτι παραπάνω. Μένει να το δούμε...

News 24/7

24MEDIA NETWORK