Αυτά που θάμπωσε η λάμψη του Αραούχο

Σύμφωνοι, ο Αραούχο πραγματοποίησε μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση, πέτυχε δύο καταπληκτικά γκολ και τα φώτα στράφηκαν πάνω του. Θα ήταν άδικο όμως να μη σταθούμε σε πράγματα που θάμπωσε με τη λάμψη του ο Αργεντινός. Γράφει ο Τόλης Χορτάτος.

Αυτά που θάμπωσε η λάμψη του Αραούχο

Αν δίνονταν χθες Όσκαρ, αυτό του πρώτου ανδρικού ρόλου θα πήγαινε χωρίς δεύτερη σκέψη στον Σέρχιο Αραούχο. Για τα πεπραγμένα του Αργεντινού γράφτηκαν χιλιάδες λέξεις, οι οποίες ενδεχομένως να ήταν και λίγες για να αποδώσουν τις ξεχωριστές ικανότητες του.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Σε ό,τι έχει να κάνει όμως με το Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου, υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι να το διεκδικήσουν.

Ειδικό... βραβείο στην παρουσία του κόσμου στο ειρηνικό συλλαλητήριο στη Νέα Φιλαδέλφεια, μέσω του οποίου στάλθηκε ένα ιδιαίτερο μήνυμα...

Ο ΘΕΟΣ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΑΡΑΒΙΔΗ

Αν ρωτούσες κάποιον στο τέλος Δεκεμβρίου τις πιθανότητες να δούμε τον Χρήστο Αραβίδη να φορά τα κιτρινόμαυρα για ακόμη μια φορά σε επίσημο παιχνίδι, ελάχιστοι θα έδιναν μετρήσιμο ποσοστό. Ο Έλληνας φορ όμως κατάφερε για ακόμη μια φορά την εφετινή σεζόν να επιστρέψει από τα αζήτητα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να σκοράρει, παρότι ο χρόνος συμμετοχής που του δόθηκε ήταν ελάχιστος.

Μου έκανε τρομερή εντύπωση μάλιστα το γεγονός ότι μόλις ο Αραβίδης σηκώθηκε για προθέρμανση, οι μικροί φίλοι της ομάδας που βρίσκονταν στην παιδική εξέδρα άρχισαν να τον χειροκροτούν και να τον αποθεώνουν. Όταν ο Χιμένεθ τον έριξε στο ματς και μετά τα συνθήματα για τον Αραούχο που αποχωρούσε, το πέταλο των οργανωμένων άρχισε να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του. Ακόμη μεγαλύτερες ήταν οι επευφημίες όταν έκανε το 3-0.

Αυτά που θάμπωσε η λάμψη του Αραούχο

Καταλήγω στο συμπέρασμα μετά τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής πως ο Θεός αγαπά τον Αραβίδη, δίνοντας του μπόλικες «δεύτερες» ευκαιρίες, αλλά και ο κόσμος της ομάδας τον αγαπά εξίσου, προφανώς μην μπορώντας να ξεχάσει τη συμβολή του στον έναν χρόνο της Β' Εθνικής, αλλά και την περσινή, βοηθώντας την ομάδα να φτάσει στην κατάκτηση του κυπέλλου.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΒΑΡΓΚΑΣ

Θα ήταν άδικο να μη σταθώ στην παρουσία του Ρόναλντ Βάργκας στο παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο μέρος.

Αυτά που θάμπωσε η λάμψη του Αραούχο

Ο Βενεζουελάνος που δεν βρισκόταν στα πλάνα του Χιμένεθ στα τελευταία ματς, απέδειξε με την ενέργεια που έβγαλε, το καθαρό μυαλό στο παιχνίδι του, αλλά και τα συνεχή τρεξίματά του, ότι είναι πολύτιμη και υπέραπαραίτητη μονάδα για την ΑΕΚ, για να μην υπολογίζεται πολύ συχνότερα στα πλάνα του Ισπανού προπονητή.

Η ΑΤΑΚΑ ΓΙΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟ

Ο Μανόλο Χιμένεθ μπορεί να μην παραδέχτηκε ότι έχει αδικήσει τον Βάργκας, κρατώντας τον εκτός εδώ και καιρό, προς έκπληξη όλων όμως ζήτησε συγγνώμη (στη συνέντευξη Τύπου) για το γεγονός ότι δεν χρησιμοποίησε τον Γαλανόπουλο, τονίζοντας ότι αισθάνθηκε πως τον αδίκησε. Κι όπως εξήγησε, δεν τον χρησιμοποίησε επειδή τελευταία στιγμή του ζήτησε αλλαγή ο Αραούχο κι ως εκ τούτου αναγκάστηκε να βάλει στο ματς τον Αραβίδη.

Ο Ισπανός ζήτησε το λόγο μάλιστα πριν από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για να κάνει τη συγκεκριμένη τοποθέτηση, μιλώντας με πολύ ενθουσιασμό για τον ποδοσφαιριστή, αλλά και τον άνθρωπο Γαλανόπουλο. Προφανώς ο τεχνικός της ΑΕΚ που ζει καθημερινά τον νεαρό μέσο, θα έχει τους λόγους του για να εκφραστεί με τόσο θερμά λόγια για τον ποδοσφαιριστή του.

ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ

Πέρα από τον Βάργκας που πήρε φανέλα βασικού και τον Γαλανόπουλο που βρέθηκε στο επίκεντρο της κουβέντας, χωρίς καν να αγωνιστεί, ήταν και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μεταξύ αυτών που απαιτείται να γίνει ειδική μνεία. Ο Έλληνας διεθνής με την είσοδό του στο παιχνίδι κατάφερε να δώσει πνοή στην ΑΕΚ, η οποία από την αποβολή του Μαλεζά και ύστερα, παρουσίασε μια αδικαιολόγητη ραθυμία στο παιχνίδι της.

Αυτά που θάμπωσε η λάμψη του Αραούχο

Ο Λάζαρος λοιπόν για όσο αγωνίστηκε ήταν εξαιρετικός και κατάφερε να μεταμορφώσει προς το καλύτερο την ομάδα του, βοηθώντας τη να πετύχει ακόμη δύο τέρματα και να μεταμορφώσει μια απλή νίκη σε θρίαμβο.

ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Σε ό,τι έχει να κάνει με το συλλαλητήριο, ήμουν χθες στη Δεκελείας και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι μεταξύ όσων έδωσαν το «παρών», ήταν πατεράδες με τα παιδιά στους ώμους, ηλικιωμένοι, νεαροί κρατώντας τις κοπέλες τους από το χέρι, σύλλογοι προσφύγων με τα πανό τους, όπως και οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ από κάθε γωνιά της Ελλάδας με τα διακριτικά τους.

Όπως είχαν δεσμευτεί οι οργανωμένοι, άπαντες διαδήλωσαν ειρηνικά, φωνάζοντας συνθήματα για το γήπεδο, αλλά και κατά του Δημάρχου, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό ευτράπελο. Στη συνέχεια όλοι τους πήραν το δρόμο για το ΟΑΚΑ και το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι εν αντιθέσει με ό,τι μπορεί να έχει κάποιος -που βρίσκεται έξω από όλο αυτό- στο μυαλό του, η επιθυμία του κόσμου της ομάδας για κατασκευή γηπέδου στον ιστορικό χώρο της, δεν πηγάζει μόνο από την πλευρά των σκληροπυρηνικών οπαδών, τους οποίους η δημοτική Αρχή χαρακτηρίζει «μπροστινούς» του Μελισσανίδη. Το αίτημα για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου ιστορικά γιγαντώθηκε και μεγαλούργησε η ομάδα, προέρχεται από συντριπτική πλειοψηφία της ομάδας.

Αυτά που θάμπωσε η λάμψη του Αραούχο

Και το συγκεκριμένο σχέδιο τηρεί στον απόλυτο βαθμό τη νομιμότητα, έχοντας ξεπεράσει πάμπολλα εμπόδια όλο αυτό το διάστημα και θα είναι εξωφρενικό πισωγύρισμα να τσαλακωθεί σαν παλιόχαρτο και να πεταχθεί στα σκουπίδια για το καπρίτσιο του Δημάρχου. Προσοχή, σε μια μικρή αλλά πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Ακούω με ενδιαφέρον και κατανοώ τη λογική των ενστάσεων που έχουν να κάνουν με την κατασκευή του γηπέδου μέσα στην πόλη. Δεν κατανοώ τη λογική της δημοτικής Αρχής όμως η οποία υποστηρίζει ότι ναι μεν θέλει γήπεδο στην περιοχή, όχι όμως αυτό το συγκεκριμένο σχέδιο, εφευρίσκοντας πληθώρα λόγων για να εμποδίσει την υλοποίησή του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK