Με τη μαγκιά της έκλεισε στόματα

Η ΑΕΚ που έδωσε δικαιώματα, η ΑΕΚ που αμφισβητήθηκε, η ΑΕΚ που αδικήθηκε, με την εμφάνισή της στη Νέα Σμύρνη ρέφαρε την ήττα στο ΟΑΚΑ, έκλεισε στόματα με τη μαγκιά της και επιστρέφει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά από μία δεκαετία! Γράφει ο Τολης Χορτάτος.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Λίγο πριν την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και με την ΑΕΚ να έχει καταφέρει να κάνει το come back εξασφαλίζοντας τη θέση της στα πλέι οφ, είχα γράψει πως το ταμείο για όλους γίνεται στο τέλος, θεωρώντας ωστόσο ότι έπρεπε να ανανεωθεί η συνεργασία της ομάδας με τον Μανόλο Χιμένεθ, πριν δούμε ποιο θα είναι το φίναλε.

ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ ΜΟΝΟ ΤΡΕΛΟΣ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΤΑΝ

Αρκούσε στα μάτια τα δικά μου το γεγονός ότι είχε κάνει τη δουλειά για την οποία είχε προσληφθεί. Ποιος φανταζόταν άλλωστε τον περασμένο Γενάρη ότι το βράδυ της της 31η Μαΐου η ΑΕΚ θα πανηγύριζε την κατάκτηση του «εισιτηρίου» για τα προκριματικά του Champions League; Αν το ξεστόμιζε κάποιος, θα τον έλεγαν τρελό. Κι όμως οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ, κάνοντας πολλά λάθη στο διάβα τους, για τα οποία δέχτηκαν κριτική, σε πολλές περιπτώσεις υπερβολική, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα, αλλά και την τύχη που πάντα είναι απαραίτητη και κατάφεραν αυτό που για πολλούς έμοιαζε ακατόρθωτο.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΙΝΑΛΕ ΓΙΑ ΑΡΑΟΥΧΟ

Και ποιος να το φανταζόταν! Ο παίκτης που ήρθε το χειμώνα και την ανέβασε επίπεδο, ο Σέρχιο Αραούχο, ήταν αυτός που έβαλε τη «σφραγίδα» στην επιτυχία της ΑΕΚ. Ο Αργεντινός παικταράς, έχασε ένα, έχασε και δεύτερο, όμως ήταν... σκυλιασμένος και κυνηγούσε με μανία το γκολ της νίκης. Το αποτέλεσμα το είδαμε όλοι. Ονειρικό φινάλε για τον Σέρχιο με την κιτρινόμαυρη φανέλα, αντάξιο δε της τεράστιας αξίας του.

ΕΙΧΕ ΤΥΧΗ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

Για όσους σταθούν πάντως περισσότερο απ' όσο πρέπει στον παράγοντα τύχη, καλό θα είναι να θυμηθούν πρώτα ότι η ΑΕΚ για να καταφέρει να πάρει την πρωτιά νίκησε δύο φορές τον ΠΑΟΚ, ρέφαρε την ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Πανιώνιο, νίκησε τον λειψό Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ κι έχασε στη Λεωφόρο, από τους ίδιους παίκτες που το βράδυ της Τετάρτης νίκησαν τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Μη λησμονούμε μάλιστα και το γεγονός ότι η Ένωση μπήκε στη διαδικασία με βαθμολογικό μειονέκτημα από τον «δικέφαλο του βορρά», λόγω της κακής βαθμολογικής συγκομιδής της στην κανονική διάρκεια, μετά την καταστροφική περίοδο Μοράις και την ανορθόδοξη εποχή Κετσπάγια.

Όσο για την επόμενη μέρα, νομίζω ότι θα έχουμε καιρό να τα βάλουμε όλα κάτω και να δούμε πως θα πορευτεί η ΑΕΚ μεταγραφικά, με δεδομένη την επιστροφή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά από μια δεκαετία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK