Η πανηγυρική δικαίωση του Πασκουάλ

Θανάσης πεντάδα. Γκάμπριελ 15 λεπτά στο παρκέ. Λεκαβίτσιους 14 πόντοι; Ο Πασκουάλ έστω και όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αποφάσισε να ανοίξει το ρόστερ και δικαιώθηκε πανηγυρικά με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει το νικηφόρο σερί του κόντρα στον Ολυμπιακό. Σχολιάζει ο Γιάννης Ψαράκης.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI)
pasqual EUROKINISSI

Οι πράσινοι, μετά από δύο οδυνηρές ήττες από Μπασκόνια και ΑΕΚ βρήκαν το σθένος και κυρίως το καθαρό μυαλό να υποχρεώσουν τον μπερδεμένο Ολυμπιακό σε μία ακόμη ήττα εντός έδρας μετά από αυτή του πρωταθλήματος και πήραν όχι μόνο βαθμολογική αλλά και ψυχολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας.

Για τον Παναθηναϊκό το πλάνο ήταν ξεκάθαρο αμυντικά. Ντουμπλάρισμα του Μιλουτίνοφ και δυνατό over play στον Πρίντεζη προκειμένου να αποδιοργανώσουν το παιχνίδι και τους δύο βασικούς σκόρερ του Ολυμπιακού. Το γεγονός ότι οι δύο αυτοί παίκτες είχαν 1/11 σουτ στο πρώτο ημίχρονο, ότι ο Πρίντεζης έβαλε το μοναδικό του καλάθι (μετά από επτά αποτυχημένες προσπάθειες) στο 31ο λεπτό τα λέει όλα για την αποτελεσματικότητα της στοχευμένης πράσινης άμυνας.

Οι δύο ψηλοί του Ολυμπιακού τελείωσαν το ματς με 7 πόντους και 3/15 σουτ και το τελικό 70-62 του Παναθηναϊκού είναι τιμητικό για τους ερυθρόλευκους. Έναν Ολυμπιακό, ο οποίος όπως και στο ματς με τη Μπαρτσελόνα μία εβδομάδα έμοιαζε ανέτοιμος πνευματικά στα ξεκινήματα των δεκαλέπτων. Δείτε την συγκομιδή τους και θα καταλάβετε.

1ο 5-13 σε 6’. 2ο 0-9 σε 3’30’’. 3ο 2-3 σε 3’. 4ο 4-9 σε 5’. Το όλον; 11-34 για τον Παναθηναϊκό σε 17,5 λεπτά στα ξεκινήματα των περιόδων. Σχεδόν στο μισό ματς δηλαδή!

Απόρροια και της πράσινης άμυνας αλλά και της λάθους προσέγγισης από τους ερυθρόλευκους που στην 1η περίοδο πνίγηκαν από τον εκτός κλίματος Ρόμπερτς, είχαν ανύπαρκτο τον Τόμπσον και έμεινε ένας Στρέλνιεκς και ένας Παπαπέτρου να κρατάνε τα προσχήματα.

Στην αντίπερα όχθη, ο Λούκας Λεκαβίτσιους υπερκέρασε σε προσφορά τον Καλάθη ενώ οι… παλιοί Γκιστ και Ρίβερς έβαλαν τα καλάθια που έπρεπε όταν έπρεπε. Συνάμα, παίκτες που έως τώρα δεν είχαν ελάχιστη προσφορά βγήκαν μπροστά. Ο Βουγιούκας έκανε άριστα τη δουλειά του στην άμυνα στον Μιλουτίνοφ. Ο Γκάμπριελ έβαλε μία καρφωματάρα που έδωσε έξτρα ψυχολογικό μπόνους στην 3η περίοδο. Δεν είναι δα και λίγο παίκτες που έως τώρα είχαν ελάχιστη έως μηδαμινή προσφορά να βγάζουν εις πέρας την αποστολή τους σε ένα ματς σαν και αυτό.

Το ζητούμενο πλέον και για τους δύο είναι η συνέχεια και η συνέπεια. Ακολουθεί διπλή αγωνιστική και ένα 2/2 σε νίκες ή ένα 2/2 σε ήττες μπορεί να αλλάξει άρδην την ψυχολογία. Η Ευρωλίγκα είναι ένας μακρύς μαραθώνιος όπου δεν επιτρέπεται χαλάρωση και δεν επιτρέπεται να μένεις στο αποτέλεσμα του χθες. Όσο πιο γρήγορα ξεχάσουν αμφότεροι το αποτέλεσμα κρατώντας ο καθένας τα θετικά και τα αρνητικά τόσο το καλύτερο για τις ομάδες μας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK