"Όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα…"

Ο Γιάννης Ψαράκης γράφει για τον... κατήφορο του Ολυμπιακού στο Παλάου Μπλαουγκράνα κόντρα στη Μπαρτσελόνα και θυμάται τους στίχους της Χαρούλας Αλεξίου. Πολλά και άσχημα ρεκόρ μαζεμένα για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου σε ένα βράδυ που θα θέλουν σύντομα να ξεχάσουν.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΣΦΠ / EUROLEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / ΜΑΚΛΙΝ(Α) ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ(Α) ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ(Δ) ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΣΦΠ / EUROLEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / ΜΑΚΛΙΝ(Α) ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ(Α) ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ(Δ) ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πως το έλεγε εκείνο το τραγούδι της Χαρούλας Αλεξίου; "Όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα, ο Θεός ο ίδιος δεν με σταματά". Ε, κάπως έτσι –εφιαλτικά- πέρασε χθες ο Ολυμπιακός στο Παλαού Μπλαουγκράνα.

Η Μπαρτσελόνα θυμήθηκε την εμφάνιση της πρεμιέρας απέναντι στον Παναθηναϊκό και φιλοδώρησε την έτερη ελληνική ομάδα με μία ακόμη 20αρα παίρνοντας το φιλί της ζωής τη στιγμή που μετά από πέντε σερί ήττες εκτός και εκτός συνόρων βρισκόταν στη ζωή με… τεχνική υποστήριξη και αν έχανε ξανά στην Ευρωλίγκα κινδύνευε από πολύ νωρίς να τεθεί εκτός διεκδίκησης θέσης στην 8αδα.

Τι έκαναν λοιπόν οι παίκτες του Αλόνσο; Επαιξαν σκυλίσια άμυνα στην περιφέρεια, υποχρέωσαν τους γκαρντ του Ολυμπιακού σε ρεσιτάλ λαθών (6 ο Ρόμπερτς, 3 ο Μάντζαρης) και ουσιαστικά ξεχαρβάλωσαν το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα, η συνταγή που ακολουθήθηκε επιθετικά ήταν η πεπατημένη (παιχνίδι στοtransitionή η μπάλα στον ασταμάτητο Σεραφέν) και όλα έγιναν απλά.

Όμως το θέμα μας δεν είναι η Μπαρτσελόνα αλλά ο Ολυμπιακός. Που για να κάνουμε μία… εισαγωγή στα κακώς κείμενα, ισοφάρισε τη χειρότερη επιθετική επίδοσή του στην ιστορία της Ευρωλίγκα (είχε χάσει 81-51 από την Αρμάνι στο Μιλάνο τη σεζόν 2013-14), υπέστη στην 11πιο βαριά ήττα στην ιστορία του στην Ευρωλίγκα και έκανε το 11χειρότερο ρεκόρ λαθών (21) στην ιστορία του στη διοργάνωση.

Πολλά και άσχημα ρεκόρ μαζεμένα. Όπως και τα σερί που έφαγε κατά τη διάρκεια του ματς. Γιατί αυτό που πλήρωσε ο Ολυμπιακός ήταν τα τρία χείριστα νεκρά διαστήματα που είχε. Και στα οποία, συνολικής διάρκειας 18 λεπτών, το επιμέρους σκορ ήταν πόσο λέτε; 46-9 υπέρ της Μπαρτσελόνα! Ιδού και οι αποδείξεις:

Μεταξύ 1και 2περιόδου επιμέρους 16-4 (από 7-12 σε 23-16) σε 7’10’’

Ξεκίνημα 3περιόδου επιμέρους 13-2 (από 32-32 σε 45-34) σε 3’11’’

Μεταξύ 3και 4περιόδου επιμέρους 17-3 (από 45-40 σε 62-43) σε 7’47’’

Το όλον: Το ξαναγράφω για να το… εμπεδώσετε: 46-9 επιμέρους σκορ σε συνολικά 18 λεπτά σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους του ματς! Επίδοση εξωφρενικά άσχημη.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε τίποτα λοιπόν. Ούτε καθαρό μυαλό (τα λάθη που έκανε ήταν το ένα πιο παιδαριώδες από το άλλο, από τα 21 τα 6 σε επαναφορά της μπάλας!), παιχνίδι ρακέτας δεν είχε αφού ο Μιλουτίνοβ εξαφανίστηκε από τους ψηλούς της Μπάρτσα και ο ΜακΛιν έκανε 4 λάθη σε 4 λεπτά ενώ οι επιστροφές του ήταν απελπιστικά αργές ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για τον Παναθηναϊκό που επέστρεψε επίσης ηττημένος από την Ισπανία οι ήττες τους είναι καμπανάκι για τη συνέχεια. Και αν ο Ολυμπιακός έχει το μαξιλαράκι του αρχικού 4-0, ενδεχόμενη νέα ήττα την άλλη Παρασκευή στο ΣΕΦ από τον «αιώνιο» αντίπαλο ίσως προκαλέσει εκτός προγράμματος σοβαρές αναταράξεις.

Ομοίως και στον Παναθηναϊκό που δεν έχει περιθώρια νέας απώλειας με ρεκόρ 2-3 έως τώρα. Οπότε την ερχόμενη εβδομάδα το μεταξύ τους ματς αποκτά ξαφνικά ιδιαίτερο και ξεχωριστό ενδιαφέρον.

News 24/7

24MEDIA NETWORK