Άλλη ευκαιρία σαν αυτή πολύ δύσκολα θα έχει ο Παναθηναϊκός

Κόντρα σε μία μπερδεμένη (λόγω της επιστροφής του Γιουλ) και μέχρι ένα σημείο χαλαρή επιθετικά Ρεάλ, ο Παναθηναϊκός πέταξε στα σκουπίδια τα δώρα που του δόθηκαν, τα έκανε –σχεδόν- όλα λάθος στο κρίσιμο τελευταίο τρίλεπτο (με εξαίρεση το τρίποντο του Τζέιμς από το σπίτι του στο Πόρτλαντ) και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο... Του Γιάννη Ψαράκη.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μακάρι να διαψευστώ αλλά ευκαιρία σαν αυτή που είχε στο πρώτο ματς της Μαδρίτης ο Παναθηναϊκός να πάρει πίσω το πλεονέκτημα της έδρας δύσκολα θα βρει στον αγώνα της Παρασκευής. Οι πράσινοι κόντρα σε μία μπερδεμένη (λόγω της επιστροφής του Γιουλ) και μέχρι ένα σημείο χαλαρή επιθετικά Ρεάλ, πέταξαν στα σκουπίδια τα δώρα που τους δόθηκαν, τα έκαναν -σχεδόν- όλα λάθος στο κρίσιμο τελευταίο τρίλεπτο (με εξαίρεση το τρίποντο του Τζέιμς από το σπίτι του στο Πόρτλαντ) και πλέον βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο…

Και εξηγώ… Παρά τα μεγάλα λάθη του πρώτου ημιχρόνου με την επιμονή του Πασκουάλ στον εκτός τόπου και χρόνου Πέιν, τον αόρατο (εδώ και μήνες) Παππά και το άναρχο παιχνίδι του Τζέιμς που δίχως τον Καλάθη δίπλα του είχε μηδέν δημιουργία, ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο και από το σημείο που βρέθηκε στο -13 πήγε σε πιο ορθολογικό σχήμα. Το ροτέϊσον ήταν το απολύτως απαραίτητο, ο ασταμάτητος Καλάθης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και απέναντι σε μία Ρεάλ που είχε εκμεταλλευτεί έως τότε τα δώρα του Παναθηναϊκού δίχως να κάνει απολύτως τίποτα το ιδιαίτερο, άλλαξε τα δεδομένα του ματς.

Η «βασίλισσα» είχε εγκλωβιστεί στη «ντε και καλά» χρησιμοποίηση του Σέρχιο Γιουλ ο οποίος μέχρι τα μισά της τελευταίας περιόδου έκανε περισσότερο κακό παρά καλό όντας άστοχος και παίρνοντας λεπτά συμμετοχής από τον Ντόντσιτς. Ο Ρέγες άργησε να μπει στο ματς από τον Λάσο και μόνο ο Κάρολ ήταν αυτός που την κρατούσε στον αφρό με έναν Παναθηναϊκό στο διάστημα 19’-25’ να έχει κολλήσει επιθετικά αλλά βρήκε στο πρόσωπο του Καλάθη τον παίκτη που θα τον οδηγούσε στην αντεπίθεση.

Κάπως έτσι το 50-37 έγινε 67-66 με τον Παναθηναϊκό να έχει το μομέντουμ. Αλλά να πετάει δύο σερί επιθέσεις (τις μακράν χειρότερές του στο ματς) στα σκουπίδια. Αιφνιδιασμός με τον Ντένμον που αντί να σουτάρει έδωσε πάσα στις… πινακίδες και στο καπάκι βιαστικό airball του Γκιστ. Και κάπου εκεί έγινε το αναπόφευκτο. Με τους πράσινους να αυτοκτονούν, αναστήθηκε ο Γιουλ που έβαλε δύο εντελώς σκοτωμένα και πάνω σε άμυνα τρίποντα με αποτέλεσμα από μοιραίος να γίνει ήρωας.

Τι και αν ο Τζέιμς έφερε μετά τον Καλάθη το ματς στα ίσια δύο λεπτά πριν το τέλος. Η Ρεάλ ήξερε πώς να πάει το ματς εκεί που ήθελε. Ο Λοτζέσκι έκανε ένα αχρείαστο και ανόητο φάουλ στη σέντρα, ο πανούργος Ρέγες πήρε με το έτσι θέλω δύο φάουλ από τον Γκάμπριελ και το τρίποντο και φάουλ του Κάρολ τον οποίο δεν πρόλαβε ο Καλάθης στο σκριν απλά σφράγισε τη νίκη της Ρεάλ.

Άλλη ευκαιρία σαν αυτή του ματς της Τετάρτης πολύ δύσκολα θα έχει ο Παναθηναϊκός. Ο Γιουλ βρήκε τη χαμένη αυτοπεποίθησή του και θα είναι πολύ καλύτερος στο ματς της Παρασκευής, οι ψηλοί της Ρεάλ και κυρίως οι σκληρόπετσοι Αγιόν και Ρέγες δεν θα είναι τόσο ανενεργοί επιθετικά με τη «βασίλισσα» να έχει πλέον και αυτοπεποίθηση. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι πράσινοι είναι να μην χαραμίσουν άλλο τα δώρα της «βασίλισσας», να πάνε σε πιο μαζεμένο ροτέϊσον και να αφήσουν κατά μέρους τα πειράματα και παράλληλα την κρίσιμη ώρα να παίξουν με το μυαλό και όχι το ένστικτο…

News 24/7

24MEDIA NETWORK