Δώσε θάρρος στο χωριάτη...

Οι… βλακείες πληρώνονται και ο Παναθηναϊκός έκανε μία από αυτές στη Βιτόρια. Αντί να βγάλει νοκ-άουτ τα πιτσιρίκια της χειρότερης Μπασκόνια όλων των εποχών, της έδωσε από την αρχή θάρρος και το πλήρωσε ακριβά στο τέλος. Ο Γιάννης Ψαράκης γράφει για τη νέα μεγάλη ευκαιρία των "πράσινων" να φτάσουν σε νίκη εκτός έδρας.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BASKONIA - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BASKONIA - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όχι, ο Παναθηναϊκός δεν το έχασε το ματς στο καλάθι το Μπομπουά στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Το ματς το έχασε από το τζάμπολ όταν έδωσε δικαίωμα στην ελπίδα σε παίκτες που μέχρι πρότινος θαύμαζαν τους πράσινους να σηκώνουν ευρωπαϊκά.

Ο Λιθουανός Μαλμάνις που ξεκίνησε στη βασική πεντάδα δεν είχε πατήσει καν παρκέ στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα. Ετών 21. Ο Γάλλος σέντερ Πουαριέ που πέτυχε ένα καθοριστικό χουκ στο τελευταίο λεπτό, είναι επίσης ρούκι στη διοργάνωση. Αυτούς είχε να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός και κατάφερε (γιατί περι κατορθώματος πρόκειται) να χάσει παρά το γεγονός ότι η ομάδα τη Βασκονίας μετρούσε έως τώρα 4 ήττες σε ισάριθμα ματς.

Η παροιμία «δώσε θάρρος στον χωριάτη» επιβεβαιώθηκε στο έπακρο λοιπόν. Ο Παναθηναϊκός μετά το αρχικό 11-7 δέχθηκε ένα ανεξήγητο 15-0 από τους γηπεδούχους. Κάπως έτσι έχτισαν αυτοπεποίθηση, έβαλαν τον κοιμισμενο, λίγο και απογοητευμένο από το 0-4 της σεζόν κόσμο στο παιχνίδι και άντε μετά να τους μαζέψεις.

Ο Στέφεν Κάρι… συγγνώμη ο Τζέισον Γκρέιντζερ βρήκε και τα ‘κανε (6/7 τρίποντα) στο ματς της ζωής του, ο Μπομπουά με την εκρηκτικότητά του έκανε τον Λεκαβίτσιους να βλέπει εφιάλτες και κάπως έτσι η Μπασκόνια ακόμη και όταν βρέθηκε στο -7 (65-72) δεν έπαψε να πιστεύει στην ανατροπή. Ο Παναθηναϊκός επιτρέποντάς της να σκοράρει 47 πόντους στο πρώτο ημίχρονο όπου έπαιζε άμυνα με τα μάτια την έδωσε δικαίωμα στην ελπίδα ακόμη και όταν οι παίκτες του Πασκουάλ αποφάσισαν έστω για ένα δεκάλεπτο, το 3ο, να παίξουν στοιχειώδη άμυνα.

Δεν ήταν δα και κάτι το ιδιαίτερο η Μπασκόνια, ένα φύσημα ήθελε για να πέσει στο καναβάτσο, αλλά ο Παναθηναϊκός ξέχασε να της το δώσει. Ούτε τα μαγικά του Καλάθη (ρεκόρ καριέρας με 14 ασίστ), ούτε ο ιπτάμενος Γκιστ (που αποβλήθηκε 3 λεπτά πριν το τέλος και η απουσία του ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής αφού ο Όγκαστ συνεχίζει να μην έχει…επαφή) ήταν αρκετοί.

Ο Παναθηναϊκός υπέστη μία ήττα που θα τον κυνηγάει σαν φάντασμα ειδικά αν η Μπασκόνια δεν σηκώσει κεφάλι ούτε μετά από αυτή της τη νίκη. Η άμυνα των πράσινων είναι κάτι που συνεχίζει να αγνοείται με το νέο της κατόρθωμα να έχει ήδη καταγραφεί: Επέτρεψε σε μία ομάδα που έως τώρα σκόραρε 66,7 πόντους μέσο όσο να βάλει παρά έναν είκοσι περισσότερους. Και αυτό τα λέει όλα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK