Στα πλέι οφ ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται μόνο Σπανούλη και Πρίντεζη

Πόσο απείχε ο Ολυμπιακός από το μεγάλο διπλό στη Μόσχα; Όσο η απόδοση του Ντε Κολό από του Μπράουν, του Στρέλνιεκς του ΜακΛιν και του Τιλί μαζί. Διότι ο Γάλλος ήρθε από τον πάγκο για να κάνει τη διαφορά, την ίδια στιγμή που οι εφεδρικοί του Σφαιρόπουλου ήταν σε άλλο γήπεδο. Εξηγεί ο Γιάννης Ψαράκης.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / CSKA MOSCOW - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
Βασίλης Σπανούλης Γιώργος Πρίντεζης Γιάννης Σφαιρόπουλος EUROKINISSI

Σ' έναν αγώνα διαδικαστικού χαρακτήρα, στον οποίο οι δύο ομάδες έπαιζαν λες και βρίσκονταν σε... προετοιμασία (προετοιμασία ενόψει πλέι οφ προφανώς) ο Ολυμπιακός δεν έμαθε κάτι που δεν γνώριζε. Πήρε όμως αρκετά μαθήματα για το πώς μπορεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Ok, είναι δύσκολο να κάνεις κριτική σε ένα ματς όπως αυτό της Μόσχας μεταξύ δυο ομάδων δίχως βαθμολογικό κίνητρο και δύο προπονητών που έκαναν ουκ ολίγα πειράματα στο παρκέ. Όμως για τον Ολυμπιακό, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο, ήταν μία ευκαιρία να μετρήσει δυνάμεις ή αν προτιμάτε να εκθέσει τις αδυναμίες του ενόψει πλέι οφ. Και ειδικά στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ οι αδυναμίες αυτές είχαν να κάνουν με τη "δεύτερη γραμμή" της ομάδας στο παρκέ.

Οι απουσίες των Παπανικολάου και Μάντζαρη, δύο παικτών πεντάδας που "ανέβασαν" στην επετηρίδα Ρόμπερτς και Παπαπέτρου είναι μία "δικαιολογία". Ωστόσο αυτό το 37-0 που δέχθηκαν οι "ερυθρόλευκοι" σε λιγότερο από 10 αγωνιστικά λεπτά σε τρία διαφορετικά σημεία της αναμέτρησης δεν δικαιολογείται.

ΣΕ ΑΛΛΟ... ΜΑΤΣ Ο ΠΑΓΚΟΣ

Όπως και η συνεισφορά των "βασικών" αναπληρωματικών Μπράουν, Στρέλνιεκς, ΜακΛιν και Τιλί, όσο βρέθηκαν στο παρκέ. Το κοντέρ έγραψε -19 για τον πρώτο, -17 για τον δεύτερο, -13 για τον τρίτο και -14 για τον τέταρτο. Καθόλου περίεργο που το 37-0 της ΤΣΣΚΑ σημειώθηκε κυρίως μ' αυτούς στο παρκέ.

Όσο έπαιζαν οι Πρίντεζης και Σπανούλης, μαζί με τον εξαιρετικό Μιλουτίνοφ, η ΤΣΣΚΑ βρισκόταν σ' ένα déjà vu αφού το έργο το είχε ξαναδεί. Ο "Πριντ" είχε 24 πόντους, ο "Σπαν", παρά τα 5 λάθη του, επίδραση στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του (ιδίως στο πρώτο ημίχρονο) και ο "Μίλου" κέρδισε τις περισσότερες μάχες στη ρακέτα. Όμως...

Όμως όταν πατούσε παρκέ η "δεύτερη" πεντάδα ερχόταν το μπλακ-άουτ. Ιδού τα τρία εξ αυτών...

10-0 σε 2'02'' στην 1η περίοδο

15-0 σε 3'52'' στη 2η περίοδο

12-0 σε 2'39'' μεταξύ 3ης και 4ης περιόδου

Το όλον 37-0 σε 8'33''

Η ΤΣΣΚΑ όσο ο Μπράουν βρισκόταν στο παρκέ τον σημάδευε σε κάθε μα κάθε επίθεσή της. Ο Στρέλνιεκς ήταν και πάλι άνευρος, σχεδόν απογοητευτικός στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς. Ο ΜακΛιν -με εξαίρεση κάποια κερδισμένα φάουλ- έχασε όλες τις μάχες στην άμυνα, ο Τιλί έδωσε και πάσα στον... Σφαιρόπουλο.

Ήταν στιγμές που η χαλαρότητα ήταν περισσότερη απ' όση επιτρεπόταν ειδικά αμυντικά και ο Ολυμπιακός για να φτάσει μέχρι το Βελιγράδι επιβάλλεται να πάρει το καλύτερο δυνατό απ' όλους τους παίκτες του.

Ήταν τόσο κάτω του μετρίου έως κακή η παρουσία όσων προαναφέραμε που ο Χόλις Τόμπσον στα 10 λεπτά που έμεινε στο ματς πήρε καλό βαθμό κυρίως για τη διάθεση που έδειξε.

Πλέον ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη με την Εφές την Παρασκευή για να "κλειδώσει" και μαθηματικά το πλεονέκτημα και να σκέφτεται στη συνέχεια τα πλέι οφ, στη διάρκεια των οποίων η χαλαρότητα επιβάλλεται να μείνει στα αποδυτήρια...

News 24/7

24MEDIA NETWORK