Από τσίρκο, να τον πιεις στον ποτήρι ο Παναθηναϊκός!

Μόλις πριν 10 ημέρες ο Τσάβι Πασκουάλ ήταν στο απόσπασμα των φανατικών. Πλέον μετά και την άνετη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Χίμκι τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Ο έξαλλος Μπαρτζώκας, ο φοβερός Ντένμον και η ατάκα του... Γιώργου Πάντζα! Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΧΙΜΚΙ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
gist kalathis EUROKINISSI

Λένε πως όταν δεν μπορείς να αποφύγεις μία βαριά ήττα, απλά κάθεσαι και την απολαμβάνεις. Και αυτό ακριβώς έκανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας για τη Χίμκι του μετά, μόλις, το 25ο λεπτό της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ.

Ο Έλληνας κόουτς, τον οποίο η κάμερα του συνδρομητικού "κυνηγούσε" σε όλες του τις αντιδράσεις κατά τη διάρκεια του ματς, μέχρι ένα σημείο ήταν δικαίως έξαλλος ( ευγενικός, μάλλον, χαρακτηρισμός) με τους παίκτες του οι οποίοι προφανώς και έκαναν όλα τα άλλα εκτός από αυτά που τους είχε επιδείξει και επισημάνει. Όταν κατάλαβε ότι ο Παναθηναϊκός πολύ απλά και για να το πούμε σε μία γλώσσα για να την καταλάβουν όλοι "δεν παιζόταν" έκατσε στη θέση του και υπέμεινε το μαρτύριο μέχρι το τέλος.

Θα πει κανείς, καλά τα έκανε όλα λάθος η Χίμκι ή σωστά ο Παναθηναϊκός; Η απάντηση πάντα βρίσκεται κάπου στη μέση. Δεν ξέρουμε τι είχε επισημανθεί και τι όχι στο σκάουτινγκ της ρωσικής ομάδας, όμως " τα γεγονότα κύριε πρόεδρε, τα γεγονότα" που έλεγε και ο Τάκης Μαραγκάκης ( κατά κόσμο Γιώργος Πάντζας) ως δικηγόρος υπεράσπισης της Αικατερίνης Τουφεξή (ετών 22…) δηλαδή της Καίτης Λαμπροπούλου, στη Σωφερίνα, έδειξαν ότι σίγουρα δεν περίμενε δύο παίκτες που μέχρι το βράδυ της Τρίτης είχαν… φάει πάγκο.

Μάρκους Ντένμον: Πέντε ματς στην Ευρωλίγκα, 9 πόντοι στο σύνολο. Χθες; 17 στα πρώτα 15 λεπτά έχοντας ευστοχήσει και στα πέντε πρώτα σουτ τριών πόντων.

Θανάσης Αντετοκούνμπο: Πέντε ματς στην Ευρωλίγκα, 14 πόντοι στο σύνολο, άποντος στα δύο τελευταία. Εννέα στο πρώτο ημίχρονο με τη ρωσική ομάδα.

Ο Πασκουάλ, ως συνέχεια των όσων (δεν) έκανε στην Μπασκόνια ( DNP ο Ντένμον, 8’’ ο Θανάσης) αλλά έπραξε στο ΣΕΦ με τον πρεσβύτερο των Αντέτο και στη Νέα Σμύρνη με το "τέρας από το Μιζούρι" όπως είναι το παρατσούκλι του Ντένμον, έπιασε στον ύπνο τη Χίμκι που μέχρι να καταλάβει τι γινόταν στο γήπεδο έχανε με double score.

Ο Θανάσης είχε "κλειδώσει" τον Σβεντ ( 4 πόντοι με 2/9 σουτ στο ημίχρονο), ο Ντένμον τα έβαζε και από το σπίτι του, το κοινό παραληρούσε. Ο Παναθηναϊκός άγγιξε το τέλειο σε άμυνα και επίθεση και ως οφείλει να κάνει κάθε μεγάλη ομάδα όταν βρίσκει έναν σημαντικό αντίπαλο μπόσικο, της άλλαξε τα φώτα της Χίμκι και πάει με άλλον αέρα στην Πόλη αύριο.

Ποιος να το περίμενε ε; Μόλις πριν 10 μέρες ο Πασκουάλ ήταν στο απόσπασμα, ο Ντέντμον, Ντέμον, Ντάνμον ή όπως αλλιώς τον ανέφεραν στα σχόλιά τους οι οπαδοί-προπονητές μετά τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ είχε γίνει Ντένμον σιγοτραγουδώντας του στίχους του Fame ( remember my name) και ο Παναθηναϊκός από ομάδα - τσίρκο, ομάδα να την πιεις στο ποτήρι…

News 24/7

24MEDIA NETWORK