Τα πήρε ΟΛΑ: Διπλό, πλεονέκτημα έδρας και ψυχολογία!

Ο Ρόμπερτς που από δαχτυλοδειχτούμενος έγινε ήρωας, ο Ολυμπιακός που έπαιξε πολύ μυαλωμένα για τρία δεκάλεπτα, οι περιφερειακού του Παναθηναϊκού-πλην Καλάθη- που αφοπλίστηκαν και ο Τιλί που γέμισε τη ρακέτα. Ο Γιάννης Ψαράκης αναλύει τη μεγάλη μάχη και τη νίκη των "ερυθρόλευκων".

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ένας παίκτης που και αν έχει ακούσει τα… εξ αμάξης ειδικά από τον Δεκέμβριο και μετά ήταν αυτός που καθόρισε το αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ και δεν είναι άλλος από τον Μπράιαν Ρόμπερτς. Όχι πως τα… άκουγε αδίκως τον προηγούμενο καιρό, αλλά πλέον από εκεί που ήταν δαχτυλοδειχτούμενος θα γίνει ιδιαίτερα αγαπητός για τους οπαδούς του Ολυμπιακού μόνο και μόνο γιατί άφησε το στίγμα του στη νίκη επί του «αιώνιου» αντίπαλου.

Από την άλλη, όσο και αν θαμπώνεται κανείς από τους 18 πόντους με τα αλάνθαστα ποσοστά ευστοχίας του Αμερικανού δεν μπορεί να αναγνωρίσει και την προσφορά των υπόλοιπων παικτών του πάγκου της ομάδας του Σφαιρόπουλου που σε αντίθεση με μία εβδομάδα πριν όταν ήταν άφαντοι στο ματς με τη Βαλένθια, στο ΟΑΚΑ έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. 11 ο Παπαπέτρου, 9 ο ΜακΛιν, 5 ο πρωτάρης Μπόμπι Μπράουν ενώ ο Τιλί, αν βγάλει κανείς τα λάθη κούρασης στην 4η περίοδο ήταν αυτός που και ψήλωσε τον Ολυμπιακό και του έδωσε δύναμη και σταθερότητα στο ριμπάουντ όσο ήταν στο παρκέ. Γιατί στην τελική, εκεί ήταν η διαφορά των δύο ομάδων. Στο πως δηλαδή ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον αντίπαλό του. Και αυτό φάνηκε από μία από τις πρώτες φάσεις με το διπλό φάουλ του Σπανούλη σε άνευ σημασίας φάση.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς, τα πέντε σερί που μετρούσε ήττες, δεν είχε παθητικό ρόλο. Κάτι η παρουσία του Τιλί, κάτι η απόλυτη συγκέντρωση στον στόχο και το άριστα διαβασμένο επιθετικά παιχνίδι έκαναν τη διαφορά.

Οι ερυθρόλευκοι για τρία δεκάλεπτα έδωσαν ρεσιτάλ ώριμου παιχνιδιού απέναντι σε έναν μπερδεμένο ξανά Παναθηναϊκό, δίχως διακριτούς ρόλους και με έναν Τζέιμς που όπως και κόντρα στη Χίμκι άλλαξε τη χημεία της ομάδας του. Δεν είναι τόσο τα χαμένα σουτ που είχε ή το αβίαστο λάθος στο τέλος της κανονικής περιόδου που στέρησε από την ομάδα του τη διεκδίκηση της νίκης αλλά η εν γένει παρουσία του. Ο Πασκουάλ σχεδόν με το… ζόρι τον κρατούσε στο παρκέ παρότι για παράδειγμα στο 1ο ημίχρονο είχε 0/3 σουτ παίζοντας 14 λεπτά. Ακίνδυνος με και χωρίς τη μπάλα στα χέρια.

ΑΝΕΚΤΗΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ο Ολυμπιακός με τον Τιλί να γεμίζει τη ρακέτα και να δείχνει πόσο πολύ είχε λείψει το κορμί του έως τώρα στη σεζόν και τον Ρόμπερτς να παίζει μυαλωμένα και με τα μάτια προς το αντίπαλο καλάθι και όχι το μυαλό στο να… ξεφορτωθεί τη μπάλα, έκανε τη διαφορά σπάζοντας ειδικά στη 2η περίοδο με πλαϊνά πικ-εντ-ρολ όλες τις αλλαγές στα μαρκαρίσματα αλλά και με παιχνίδι στο τρανζίσιον από την κυριαρχία του Τιλι στους αιθέρες. Που κόλλησαν οι νικητές; Στο ότι για 10 αγωνιστικά λεπτά, από το 32’25 μέχρι και 2 λεπτά μετά την έναρξη της παράτασης δεν είχαν πετύχει εντός πεδιάς καλάθι. Εβγαλαν την τελευταία περίοδο με ένα (1) από τον Μπράουν και την έκλεισαν με 0/8 σουτ και 3 λάθη. Ένα από αυτά να είχαν βάλει θα είχαν καθαρίσει το ματς όπως δίκαια τελικά το πήραν.

Ο Παναθηναϊκός με τους 4 πυροβολητές του (Ρίβερς, Λοτζέσκι, Τζέιμς, Παππάς) να έχουν άκουσον-άκουσον 0/15 σουτ μέχρι το τέλος της 3ης περιόδου πρέπει να ήταν και ευχαριστημένος που έχανε με -12. Όταν ο Ολυμπιακός έχασε για ένα 5λεπτο τη συνοχή του επιθετικά τα δύο τρίποντα Λοτζέσκι και Ρίβερς άλλαξαν την ψυχολογία και έβαλαν την εξέδρα (που έως τότε ασχολείτω μόνο με τη διαιτησία απόρροια όλης της περιρρέουσας ατμόσφαιρας που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες…) στο παιχνίδι.

Όμως ο Ολυμπιακός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, πήρε τη νίκη και ουσιαστικά εξασφάλισε το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι-οφ φέρνοντας τους πράσινους που στη συνέχεια θα έχουν δύο σερί εξόδους στην Ισπανία σε δύσκολη θέση αφού αν δεν πετύχουν έστω μία νίκη κόντρα σε Ρεάλ ή Ουνικάχα θα έχουν… πρόβλημα.

Κυρίως όμως ο Ολυμπιακός ανέκτησε τη χαμένη ψυχολογία του μετά τις 5 σερί ήττες κάτι που θα παίξει σημαντικό ρόλο στους τελικούς των πλέι-οφ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK