Χαζομάρα - Μπουρδολογία σημειώσατε Χ

Διαγωνισμό... χαζομάρας, κάνουν εδώ και μερικές εβδομάδες οι παράγοντες της FIBA και της Ευρωλίγκα με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, δηλαδή τους παίκτες, να παραμένουν θεατές και απαθείς σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου. Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports)
balla basket EUROKINISSI SPORTS

Τα περίφημα και περιβόητα "παράθυρα" της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019, αγώνες κατά την ταπεινή μου άποψη πλήρως αχρείαστους, πρόχειρα φτιαγμένους ως πρόγραμμα και στην τελική μία κίνηση που είχε ως μόνο ζητούμενο να παρουσιάσει προς την κοινή γνώμη την άσχημη πλευρά της κακιάς Ευρωλίγκας έχουν προκαλέσει και θα προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερο "χάος".

Οι πολλές φωνές αντίδρασης τις προηγούμενες εβδομάδες ανέδειξαν το πόσο αχρείαστα είναι τα ματς και πρόχειρα φτιαγμένο είναι το καλεντάρι όπως προανέφερα. Ο Αρβιντας Σαμπόνις ( ναι, αυτός που αποκλείσθηκε από τους 16 του Ευρωμπάσκετ αφού το πρόγραμμά του δεν είναι καλύτερο από της δικής μας Ομοσπονδίας…), ο σέντερ του Μαυροβουνίου Νικόλα Βούτσεβιτς και κυρίως ο Έτορε Μεσίνα ύψωσαν φωνή αντίδρασης.

Πως αντιμετώπισε η FIBA αυτές τις ισχυρές φωνές; Με το να βγει ο Γενικός Γραμματέας και ισχυρός άνδρας της διεθνούς Ομοσπονδίας Πάτρικ Μπάουμαν και να… βάλει τον Μεσίνα στη θέση του λέγοντας πως δουλειά του είναι να ασχολειται με την προπονητική και όχι με τον παραγοντισμό. Ο Πάτρικ. Ο Μπάουμαν. "Την είπε" στον Μεσίνα. Φωτιά θα πέσει να μας κάψει…

Την Πέμπτη ήταν σειρά του Τζόρντι Μπερτομέου, ισχυρού άνδρα της Ευρωλίγκα να συναγωνισθεί σε μπουρδολογία τον Μπάουμαν. Κατ’ αρχήν ήταν η… δήθεν πρόταση της Ευρωλίγκα για αλλαγές στο καλεντάρι, μία πρόταση τουλάχιστον κωμική. Πρόταση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Ευρωλίγκα που δεν είχε το παραμικρό νόημα, το παραμικρό υπόβαθρο, ίχνος σοβαρότητας.

Οι δε δηλώσεις του Μπερτομέου επιβεβαίωσαν το ρητό "καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς" αφού με ύφος καρδινάλιου μίλησε απαξιωτικά για τη FIBA και τις διοργανώσεις της. Ο Τζόρντι. Ο Μπερτομέου. Για τον οποίο ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ζαν Πιέρ Σιουτά με μία κουβέντα τα είπε όλα: "Δεν εμπιστεύομαι ούτε λέξη απ’ όσα λέει".

Ο Σιουτά βέβαια είπε και άλλα. Όπως ότι θα ζητήσει από τη FIBA να αλλάξει το καλεντάρι ή να πληρώσει τα… σπασμένα αφού η Ομοσπονδία του λόγω της απουσίας των ΝΒΑερς θα χάσει χορηγούς, θα χάσει χρήματα από τηλεοπτικά δικαιώματα και "απείλησε" ότι θα καλέσει τους παίκτες των ομάδων της Ευρωλίγκα στην Εθνική. Κάτι που έκανε πριν λίγες μέρες και ο Γκαρμπαχόσα.

Που αρχίζουν και κυρίως που καταλήγουν όλα; Στους παίκτες. Στους οποίους όλοι πετάνε το μπαλάκι αλλά αυτοί δεν έχουν φωνή να αντιδράσουν καθώς ο πανευρωπαϊκός τους σύνδεσμος είναι εδώ και χρόνια ανενεργός.

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε τη δική τους ξεκάθαρη άποψη, να έκαναν ένα είδος ψηφοφορίας για το τι θέλουν, τι προτιμούν, τι τους αρέσει και τι όχι. Κάτι όμως που πολύ φοβάμαι ότι δεν θα δούμε όσο και αν περιμένουμε. Και σε αυτό το παιχνίδι της υπομονής για το ποιος από όλους θα κάνει πίσω ή στην άκρη ο μόνος χαμένος θα είναι το μπάσκετ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK