Ας μιλήσουμε για τον Μάνταλο

Ένα "παιδί του ίντερνετ" θυμάται τον Μάνταλο της Ξάνθης, τον συγκρίνει με το φετινό Μάνταλο της ΑΕΚ και θέτει ένα ερώτημα. Μήπως τελικά ο Μάνταλος μπορεί να γίνει ηγέτης της Ένωσης, αλλά από διαφορετική θέση; Οι αριθμοί, πάντως, δεν... διαφωνούν. Γράφει και αναλύει ο Γιώργος Χριστοφόρου.

Ας μιλήσουμε για τον Μάνταλο

Εμείς, "τα παιδιά του ίντερνετ" όπως μας είχε χαρακτηρίσει υποτιμητικά η κάστα της δημοσιογραφίας ( της ποιας;) κάποτε στο ξεπέταγμα των αθλητικών ιστοσελίδων, είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε όλα αυτά τα "κωλο-ματς" που δεν έβλεπε κανείς. Αυτά τα ματς, που επίσης υποτιμητικά χαρακτήριζαν με αυτό τον τρόπο, γίνονταν εύκολη τροφή κάθε Δευτέρα, όταν έπρεπε να... ξεπετάξεις ένα άρθρο για να μειώσεις το πρωτάθλημα/ποδόσφαιρο/θέαμα, αλλά ταυτόχρονα να γεμίσεις την κοιλίτσα σου από αυτό.

Εμείς, λοιπόν, είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε όλα αυτά τα παιδιά που μεγάλωσαν, εξελίχθηκαν ή έμειναν στάσιμα στις "μικρές" ομάδες και κάποια από αυτά στην πορεία πήγαν σε μεγαλύτερους συλλόγους. Όπως για παράδειγμα ο Πέτρος Μάνταλος στην ΑΕΚ. Βλέποντας τον Μάνταλο κόντρα στην Ξάνθη, αμέσως ήρθε στο μυαλό ο Μάνταλος της... Ξάνθης ( η παλιά του ομάδα).

Ένα παιδί με σπουδαία τεχνική, που έτρωγε... φλασιές και έπαιρνε αψυχολόγητες κάρτες, που όλοι όταν ακουμπούσε την μπάλα περίμεναν με γουρλωμένα μάτια μία τελική ή ένα καλό σουτ, αλλά αυτό ερχόταν ( πολύ) σπάνια. Αυτός ο Μάνταλος εμφανίστηκε ξανά το Σάββατο στο ίδιο γήπεδο που έγινε ποδοσφαιριστής πρώτης γραμμής ( Ξάνθη Arena). Για την ακρίβεια είναι έτσι σχεδόν όλη τη φετινή σεζόν. Τη σεζόν δηλαδή που έπρεπε να γίνει ο Μάνταλος της ΑΕΚ.

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ, ΑΣ ΡΙΣΚΑΡΕΙ

Δεν θα πάμε σε αναλύσεις επί αναλύσεων. Συστήματα, 4-4-1-1, 5-3-1/2-τρεις παρά τέταρτο, overlap κτλπ. Αυτά είναι για τους "ειδικούς", τους τα χαρίζουμε όλα. Πάμε να μιλήσουμε με απλές κουβέντες, αυτές που καταλαβαίνει ο κόσμος.

Παίκτης με ντρίμπλα σε κλειστό χώρο, με σχετικά καλό ξεπέταγμα, που σηκώνει το κεφάλι και βλέπει εστία, μπορεί άνετα να παίξει ΚΑΙ στα άκρα. Το λέω γιατί κάποιοι ισχυρίζονται πως ο Φορτούνης ή ο Μάνταλος πχ, ξεχνάνε να ντριμπλάρουν ή να σουτάρουν ή ακόμα και να αναπνέουν, γιατί ΚΑΠΟΙΕΣ φορές οι προπονητές τους, τους τραβάνε στα άκρα μπας και βρουν χώρους. Πέρσι ο Μάρκο Σίλβα δεν... μάσησε σε συγκεκριμένη περίπτωση και θυμάστε τι έγινε. Και τι έγινε μετά.

Αφού, λοιπόν, είναι φανερό πως ο Μάνταλος το θέμα δεκάρι δεν το έχει, αυτό λένε οι αριθμοί ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ τουλάχιστον ( 1 ασίστ σε 16 αγώνες, αλλά 5 γκολ), ας βρεθεί ένας προπονητής να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Να τον δουλέψει ως ακραίο. Όχι αναγκαστικά παίκτη γραμμής, αλλά ακραίο ή έστω ως φορ ( δεύτερο/πρώτο).

Λίγο να θυμηθεί κανείς, σχεδόν όλες οι καλές του ενέργειες έχουν καταγραφεί από μπούκες, κυρίως, από τα αριστερά. Όταν μοιράζει σακούλες στους αμυντικούς και μπαίνει με πρόσωπο στην εστία. Τώρα βέβαια είναι δύσκολο να δοκιμαστεί κάτι τέτοιο. Το καλοκαίρι όμως; Αν βρεθεί ένας προπονητής με @@ που πάρει μία τέτοια απόφαση μπορεί και να βγει σε καλό για όλους. Μπορεί και όχι. Στην τελική, η ΑΕΚ δεν πρόκειται να χάσει καμία... τελική.

ΥΓ: Με τακτική Μοράις και ο Χιμένεθ. Με Αϊντάρεβιτς βασικό και Γαλανόπουλο στο τέλος και όλη η ΑΕΚ να περιμένει, ακόμα κι όταν ήρθε στα ίσα το ματς. Απλά το λέμε, γιατί το πρόβλημα είναι βαθύτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολοι ευχαριστημένοι, παντού ισοπαλία!
Λουτσέσκου: "Εμείς αξίζαμε τη νίκη"
Ο Τριάδης δεν κατάλαβε πως είχε ήδη κίτρινη κάρτα!
Άφησε με δέκα την ΑΕΚ στο 7' ο Γκάλο

News 24/7

24MEDIA NETWORK