"Εξορκισμός" από Μαρίνο και "Odi"!

Ο… αγιασμός που έριξαν στο γήπεδο μετά το 1-0 των (τυχερών) Αζέρων ο ομογενής γκολκίπερ με την απόκρουσή του κι ο 48χρονος τεχνικός με τις εμπνεύσεις και τις παρεμβάσεις του κι ο ΠΑΟ που πήρε πανάξια και δεύτερη νίκη επί της Γκαμπάλα, παρότι έβαλε δύσκολα στον εαυτό του. Ο Κώστας Γουλής αναλύει την "πράσινη" παρέλαση.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÃÊÁÌÐÁËÁ - ÐÁÏ / EUROPA LEAGUE / GABALA - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÃÊÁÌÐÁËÁ - ÐÁÏ / EUROPA LEAGUE / GABALA - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το «φάντασμα» της Γκαμπάλα… ξορκίστηκε έπειτα από δύο χρόνια, όπως πρωτοεμφανίστηκε… Με τρόπο εκκωφαντικό! Κι ας έχασε πρώτα ο Παναθηναϊκός (ξανά) ένα… τσουβάλι ευκαιρίες στο α’ ημίχρονο, με αποκορύφωμα το ανεπανάληπτο πλασέ άουτ του Άλτμαν σε κενή εστία στο 9’.

Κι ας εμφανίστηκε (ξανά διάολε) αυτή η συγκλονιστική «ομπρέλα» τύχης (μην πούμε τίποτε πιο «βαρύ») των Αζέρων, που αν και αδυνατούσαν να συγκρατήσουν τους «πράσινους», έβλεπαν τις ευκαιρίες να περνούν δίπλα απ’ τα δοκάρια τους και τους παίκτες του «τριφυλλιού» να χάνουν τα… άχαστα.

Όταν δε η Γκαμπάλα βρήκε και γκολ στο ματς απ’ το… πουθενά στο 52’, με αυτό το τρομερό… τρίσποντο πάνω στον Μολέδο (στην πρώτη φορά που οι γηπεδούχοι βρήκαν διάδρομο και «τρύπησαν» με τον Ζόζεφ-Μονρόε την άμυνα του Παναθηναϊκού), οι περισσότεροι φίλοι του «τριφυλλιού» άρχισαν να ξαναβλέπουν εκεί στο βάθος, αυτό το αζέρικο «φάντασμα» να τους κρυφογελάει πονηρά…

Ετούτη τη φορά όμως, υπήρχαν οι κατάλληλοι άνθρωποι, στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή… Για να «ξορκίσουν» μια και καλή το «κακό», να στείλουν το «φάντασμα» στο σπίτι του και να επαναφέρουν την αγωνιστική… τάξη και την ειλικρινή αποτύπωση (και) των δύο αγώνων.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΕ ΟΛΑ

Ο Παναθηναϊκός ήταν ΠΟΛΥ καλύτερη ομάδα στα 188 λεπτά σε Λεωφόρο και Μπακού (με ελάχιστα «νεκρά» διαστήματα) και παρά το γεγονός ότι έκανε δύσκολη κάποιες στιγμές τη ζωή του, πήρε πανάξια πρόκριση κόντρα σε έναν αντίπαλο, που -δίχως ψήγμα υπερβολής- θα μπορούσε να έχει διασύρει με πολλά γκολ ΚΑΙ στα δύο ματς.

Ο «εξορκισμός» των Αζέρων ξεκίνησε από τον… πάτερ Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Στο πιο δύσκολο τάιμινγκ της ρεβάνς. Με την Γκαμπάλα να έχει πάρει προβάδισμα στο σκορ (με τρομερή εύνοια της τύχης), με τους «πράσινους» να έχουν απολέσει για λίγο τη συγκέντρωσή τους και τους Αζέρους να έχουν αναθαρρήσει και να ψάχνουν το δεύτερο «χτύπημα» κόντρα στη ροή και τη λογική του αγώνα.

Στο 59’ ο κύριος Ζόζεφ-Μονρόε έκανε copy-paste κίνηση από τα αριστερά, ο Κουλιμπαλί (που είχε «θέματα» λόγω του… ξύλου που είχε μαζέψει απ’ το πρώτο μέρος και του μικροτραυματισμού που κουβαλάει στο γόνατο) δεν μπόρεσε να τον ακολουθήσει, όμως ο «Odi» απογειώθηκε στο «γάμα» και έβγαλε σε κόρνερ το πολύ καλό σουτ του ακραίου επιθετικού της Γκαμπάλα.

Αυτή η στιγμή ήταν και το πρώτο «κλειδί» στο δρόμο προς τη μεγάλη, «πράσινη» ανατροπή. Διότι αν οι Αζέροι έπαιρναν στη συγκεκριμένη φάση το 2-0, τα δεδομένα θα ζόριζαν απελπιστικά για τους «πράσινους», με μισή ώρα μπάλας μπροστά τους, συν τα όποια… χασομέρια...

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ "ΚΛΕΙΔΙ"

Το δεύτερο «κλειδί» ήταν η εξαιρετική έμπνευση του Μαρίνου Ουζουνίδη, όχι μόνο να περάσει στο γήπεδο τον Μπράιαν Καμπέσας αντί του Χατζηγιοβάνη που είχε αρχίσει να κουράζεται, αλλά και να τον φέρει αριστερό ακραίο, περνώντας δεξιά τον Ρόμπιν Λουντ!

Γιατί; Μα γιατί, από τη δεξιά πλευρά προερχόμενος ο Φινλανδός, βρήκε τη μπάλα… λουκούμι στρωμένη μπροστά του απ’ την κεφαλιά ασίστ του Μολίνς και «μπουμπούνισε» στο 63’ το πιο «σπαρταριστό» ευρωπαϊκό γκολ του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια.

Αυτό ήταν! Η τάξη είχε πλέον αποκατασταθεί, ο Παναθηναϊκός ξαναπήρε σε χρόνο… dt τον έλεγχο και την ψυχολογία του αγώνα κι όλα πήραν το σωστό δρόμο. Το… κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης, ήρθε τέσσερα λεπτά μετά απ’ τον Καμπέσας που έβαλε την πρώτη, «πράσινη» σφραγίδα του, με ένα απρόβλεπτο γκολ, ένα γκολ κλάσης που δεν έπαιρνε συχνά στο παρελθόν απ’ τους ακραίους του ο Παναθηναϊκός. «Golazo» (!) που λένε και οι Λατίνοι, με το «τριφύλλι» να ρίχνει τον τελευταίο… αγιασμό στο «8KM Stadium» και να καθαρίζει (και) με δεύτερη νίκη την πρόκρισή του στα πλέι-οφ του Europa League!

ΕΚΑΝΕ ΤΟ... ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

Σύμφωνοι, ο Παναθηναϊκός έκανε το… αυτονόητο με βάση την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ, το brand name του, τις πορείες του εκτός συνόρων εδώ και πέντε δεκαετίες. Βάλτε όμως, λίγο στην άκρη του μυαλού σας και το πόση «πίεση» κουβαλούσε το «τριφύλλι» μόνο και μόνο επειδή του έλαχε ο συγκεκριμένος αντίπαλος, με τις «ιδιαιτερότητες» που κουβαλάει το «ζευγάρι» τους από το 2015 και μετά. Ηταν πάρα πολύ σημαντικό να φτάσει αυτή τη φορά στην πρόκριση. Σημαντικό γι’ αυτό που «χτίζει» με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, προκειμένου να μην αντιμετώπιζε… τριγμούς και αμφισβήτηση με το καλημέρα.

Αντίθετα, η πρόκριση φέρνει ακόμη πιο θετική «αύρα», επιβεβαιώνει τη θαυμάσια δουλειά που κάνει εδώ και μήνες ο 48χρονος τεχνικός στον Παναθηναϊκό, προσπαθώντας να τον επαναφέρει βήμα με το βήμα εκεί που αξίζει να βρίσκεται και προσφέρει ακόμη περισσότερα κίνητρα σε όλους. Και την ευκαιρία στον κόσμο του «τριφυλλιού» να (ξαν)αγκαλιάσει την ομάδα του, γιατί το αξίζει.

Μόλις δε μπουν στη θέση τους και τα τελευταία κομμάτια του «παζλ», με την απόκτηση του επιθετικού (Πούκι), του βασικού winger και των δύο μπακ (Γιόχανσον και Γκαμπριέλ), ο Παναθηναϊκός θα γίνει πλέον ακόμη πιο ελκυστικός. Σίγουρα, επιβάλλεται να γίνει πολύ πιο αποτελεσματικός, όπως ζήτησε κι ο ίδιος ο Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου. Για να μην αδικεί -διάολε- τη δική του πολύ καλή προσπάθεια, σπαταλώντας σε κάθε αγώνα ένα σκασμό ευκαιρίες…

Και τώρα πλέον μένει να δούμε τι θα φέρει το μεσημέρι της Παρασκευής (4/8) η κληρωτίδα. Το πρώτο «στοίχημα» της σεζόν πάντως έχει ήδη κερδηθεί…

News 24/7

24MEDIA NETWORK