Η blue chip μετοχή του Μπάρκα και η... περήφανη πώληση

Ο Βασίλης Μπάρκας δεν έγινε... περιουσιακό στοιχείο της ΑΕΚ υπογράφοντας το νέο του συμβόλαιο μέχρι το 2022. Ο 24χρονος πορτιέρε είναι η βασικότερη, "γαλανόλευκη" επένδυση των Πρωταθλητών από το καλοκαίρι του 2016 όταν η Ένωση έβγαλε από τα ταμεία της 600.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της, τα περισσότερα πριν από την απόκτηση του Μάρκο Λιβάγια.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Βασίλης Μπάρκας EUROKINISSI

Αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες η ΑΕΚ "κλείδωσε" μία βασική εσωτερική λεπτομέρεια ονόματι Βασίλης Μπάρκας.

Μετά τον Μάρκο Λιβάγια, οι Πρωταθλητές έκαναν το "μπαμ" και ανακοίνωσαν ότι ο 24χρονος γκολκίπερ υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2022. Τα όποια προβλήματα ξεπεράστηκαν και η ΑΕΚ πραγματοποίησε ουσιαστικά μία δεύτερη επένδυση στη μετοχή του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή που στο Μαρούσι θεωρείται... blue chip.

Η πρώτη ήταν όταν το 2016 με ενέργειες Μελισσανίδη, οι "κιτρινόμαυροι" προσπέρασαν βασικούς διεκδικητές και πήραν από τον Ατρόμητο τον παίκτη έναντι 600.000 ευρώ. Τα περισσότερα χρήματα που έχουν δοθεί για Έλληνα, και νούμερο δύο στη σχετική λίστα μετά τον Λιβάγια (1.8 εκατ. ευρώ). Όλα αυτά επί εποχής "Μελισσάν" από τη Γ' Εθνική και έπειτα.

Η ΑΕΚ πολλά χρόνια αναζητούσε μία αξιόπιστη λύση κάτω από τα γκολπόστ και μετά τον Στέφανο Σορεντίνο παίζει τα... ρέστα της με τον ύψους 1μ94 πορτιέρε. Ο Μπάρκας είναι το βασικότερο ελληνικό περιουσιακό στοιχείο της Ένωσης και φάνηκε!

Κι αν δείχνει "νορμάλ", τύπου... ε, και τι έγινε που η ΑΕΚ ανανέωσε τον Μπάρκα και δεν έκανε καμιά σούπερ μεταγραφή εκατομμυρίων στα εξτρέμ; Πρέπει να μάθουμε να διαβάζουμε και πίσω από τις λέξεις.

Αυτή τη στιγμή η Πρωταθλήτρια δείχνει μία μεγαλύτερη διάθεση να κλείσει όλες τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που αποτελούν τον κορμό της ομάδας των επόμενων ετών, αυτών δηλαδή που θα μπουν στο νέο γήπεδο, έχοντας ήδη ένα πρωτάθλημα (μετά από 24 χρόνια) στην πλάτη.

Με βάση τη λογική ο αμέσως επόμενος που θα ανανεώσει εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα είναι ο Αντρέ Σιμόες, ο Τάσος Μπακασέτας στη συνέχεια και ο Ογκνιέν Βράνιες, που είναι μια διαφορετική περίπτωση και χρειάζεται ειδικό χειρισμό τόσο ο ίδιος όσο και ο ατζέντης.

Επίσης, μην ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ στοχεύει να μπει στις ευρωπαϊκές αγορές με κάποια "δυνατή" πώληση. Όλοι αυτοί, λοιπόν, Μπάρκας, Λιβάγια, Μπακασέτας, Σιμόες και Βράνιες μπαίνουν στην εξίσωση συνθέτοντας ένα γκρουπ παικτών που ενδεχομένως προσθέσει στην Ένωση αυτή την επιτυχία στη νέα πραγματικότητα που ζει τα τελευταία χρόνια.

Δεν πληρώνεις τυχαία 1.8 εκατ. για τον Κροάτη, ούτε φυσικά πετάς στα... σκουπίδια τα 600 του 2016 για τον Μπάρκα. Ανεβάζεις τον πήχη με τέτοιες κινήσεις, γιατί περιμένεις να σου βγει στο γήπεδο, όπως και στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK