Ο Ουζουνίδης δεν πρέπει να γίνει ο εύκολος στόχος

Ο επίλογος της πρωταθληματικής σχέσης ΑΕΚ - Χιμένεθ καλύφθηκε σε χρόνο dt από την πρόσληψη του Ουζουνίδη στον κιτρινόμαυρο πάγκο. Πολλοί μιλούν για ρίσκο της Ένωσης να επιλέξει τον πρώην τεχνικό του ΠΑΟ, ωστόσο για εκείνον ο “κίνδυνος” είναι μεγαλύτερος!

Ο Ουζουνίδης δεν πρέπει να γίνει ο εύκολος στόχος

Ο Μανόλο Χιμένεθ έφυγε από την ΑΕΚ, αφήνοντας πίσω του “βαριά κληρονομιά” ένα πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια και ιδιαίτερα συγκινημένος όπως είπε το πρωί της Παρασκευής στο Contra.gr. Για διάδοχο του Ισπανού ο Δημήτρης Μελισσανίδης επέλεξε τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Ελληνοποίηση και στην τεχνική ηγεσία, λοιπόν, αφού χρόνος για αναζήτηση στο εξωτερικό δεν υπήρχε και ο Ουζουνίδης αποτελούσε μία αξιόπιστη λύση στην ελεύθερη αγορά. Ένας προπονητής δοκιμασμένος στα δύσκολα, που έμαθε πώς είναι να προσπαθείς να κρατάς μια μεγάλη ομάδα ψηλά και αξιοπρεπή, την ώρα που δεν έχεις διοίκηση και απλήρωτους ποδοσφαιριστές στ' αποδυτήρια.

Στην ΑΕΚ τέτοια δεν υπάρχουν και ο Μαρινός Ουζουνίδης, δικαιωματικά, αναλαμβάνει να προπονήσει όχι μόνο μία μεγάλη ομάδα, αλλά την πρωταθλήτρια της χώρας την επόμενη κιόλας της κατάκτησης του τίτλου. Δεν παίρνει μόνο ο “δικέφαλος” το ρίσκο, το ίδιο και σε μεγαλύτερο βαθμό ρισκάρει ο νέος της “οδηγός”.

Η Ένωση πήρε το πρωτάθλημα, χτίζει γήπεδο και με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο ως οργανισμός θα βρίσκει τρόπους να “καλύπτει” τυχόν λάθη. Με τον Ουζουνίδη όμως τι γίνεται;

Το ελληνικό πρότζεκτ ως προς την προπονητική σε καμία μεγάλη ομάδα δεν... φτούρησε στη μοντέρνα εκδοχή του ποδοσφαίρου. Άξιοι Έλληνες τεχνικοί δεν άντεξαν, ενώ έδειχναν καλά δείγματα γραφής στις προηγούμενες δουλειές τους.

Για παράδειγμα στην ΑΕΚ, ο Γιώργος Δώνης πριν από μερικά χρόνια, στα δύσκολα δεν βρήκε στήριξη κι έφυγε, συνεχίζοντας βέβαια επιτυχημένα την πορεία του σε άλλες πολιτείες. Εκτός από την τότε διοίκηση, τον Δώνη δεν τον βοήθησε ούτε ο κόσμος, κρατώντας μάλιστα απέναντι του κακή στάση μέχρι και σήμερα, ενώ δεν υπάρχει δα και κανένας σοβαρός λόγος.

Και ο Ουζουνίδης, λοιπόν, δεν συμφώνησε με τον Μελισσανίδη για να έχει να λέει στα εγγόνια του ότι κάποτε προπόνησε εκτός από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Ο άνθρωπος έρχεται για να αποδείξει ότι δεν του βγάζει η πιάτσα το καπέλο επειδή είναι αρσενικός και στα δύσκολα δεν μαζεύεται να φύγει, αλλά και πως είναι ένας καλός προπονητής, “φτιαγμένος” για μεγάλα πράγματα.

Οι Έλληνες παίκτες που θα βρει στην ΑΕΚ και ενδεχομένως να έρθουν κι άλλοι, γνωρίζουν τι σημαίνει Ουζουνίδης και θα τον βοηθήσουν, συζητήθηκε εννοείται η πρόσληψη του. Οι ξένοι ρωτούσαν και ενημερώθηκαν επίσης απ' όσους συμπαίκτες τους έχουν συνεργαστεί με τον Εβρίτη. Τα σχόλια ήταν θετικά, να ξέρετε...

Η πίεση θα είναι μεγάλη για όλο τον οργανισμό. Από τη διοίκηση μέχρι τον κόσμο. Είπαμε, τα ελληνικά πρότζεκτ χρειάζονται στήριξη και ο Ουζουνίδης δεν έπεσε από τον ουρανό, τον ξέρουμε. Έχει δείξει ότι είναι ικανός διαχειριστής καταστάσεων και ταλαντούχος στη δουλειά του, οπότε με το σωστό πουσάρισμα όταν κι αν δυσκολέψουν τα πράγματα, δεν αποκλείεται να πρόκειται για μία επένδυση που μόνο καλό θα κάνει στην ελληνική ΑΕΚ, κι όχι για λύση ανάγκης όπως υποστηρίζουν κάποιοι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK