Στη δικαιοσύνη του γηπέδου δεν χωρούν... εφέσεις!

Η ΑΕΚ στέφεται πρωταθλήτρια για τη σεζόν 2017-2018 απολύτως δίκαια γιατί στο γήπεδο είχει το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Καλός προπονητής, ποιοτικοί παίκτες, εύρυθμη διοικητική λειτουργία. Η δικαιοσύνη λοιπόν έχει ήδη αποδοθεί. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το πρωτάθλημα καταλήγει στην ομάδα, που μέχρι και οι αντίπαλοί της έχουν παραδεχθεί ότι της αξίζει δικαιωματικά. Εντός των τεσσάρων γραμμών δεν παίζουν μπάλα οι... δικαστές και οι εφέσεις. Η ποιότητα του συνόλου αποδίδει δικαιοσύνη που δεν αμφισβητεί κανείς.

Ο φετινός τίτλος καταλήγει στην ομάδα που το άξιζε περισσότερο απ' όλους τους ανταγωνιστές της, διαχρονικά! Σωστά θα πει κανείς ότι υπήρξαν σεζόν που δεν μπορούσε να το διεκδικήσει αγωνιστικά, ωστόσο τώρα η ΑΕΚ διαθέτει όλο το "πακέτο". Είναι το δυνατότερο σύνολο...

Διαλύθηκε, υποβιβάστηκε στη Γ' Εθνική και σε πέντε χρόνια κατόρθωσε να θωρακίσει τα σημεία στα οποία έπασχε. Ο κόσμος έκανε υπομονή και η διοίκηση χωρίς έξαλλες σπατάλες έφτιαξε μία ομάδα, έναν κορμό που δίκαια, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, σε... 5-6 εβδομάδες θα σηκώσει κούπα πρωταθλήματος έπειτα από 24 ολόκληρα χρόνια.

Η τριάρα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν λέει πολλά, γιατί η ΑΕΚ φρόντισε να κερδίσει τους ισχυρότερους αντιπάλους της νωρίτερα. Οι "πράσινοι" είναι πληγωμένοι, αδύναμοι και θα ήταν τουλάχιστον ασέβεια να χοροπηδάει κανείς από χαρά πάνω στο "πτώμα", ζητωκραυγάζοντας για τίτλους.

Εάν βρεθεί κάποιος άνθρωπος να τον αναλάβει όπως έκανε ο Μελισσανίδης την ΑΕΚ, ας παραδειγματιστεί από το οικοδόμημα του "Τίγρη" που με σύνεση και υπομονή έφτασε τη διαλυμένη προ πενταετίας Ένωση, ψηλά στην Ευρώπη και στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η δικαιοσύνη πρέπει να έρχεται εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου κι εκεί την ΑΕΚ δεν την νίκησε κανείς από τους μεγάλους. Δικαιοσύνη θα πει ας πούμε να κάνεις φιέστα κόντρα σε μία ομάδα που ο ιδιοκτήτης της στα δύσκολα χρόνια έλεγε: "Εγώ θα σας ρίξω..."

Η ουσία των πραγμάτων από εδώ και πέρα είναι η ΑΕΚ να... δέσει το σύνολο της και να μάθει να λειτουργεί ως το κορυφαίο κλαμπ της χώρας σε όλα τα επίπεδα!

Η αρχή έγινε με τον Τσιγκρίνσκι και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι πρωταθλητές σύντομα. Διότι όταν φτάνεις στην κορυφή το μεγάλο στοίχημα είναι να παραμείνεις εκεί και η Ένωση έχει όλα τα φόντα για να καταφέρει να χτίσει την αυτοκρατορία της.

Ποδοσφαιριστές καλούς έφερε, όπως και προπονητή που έπιασε το νόημα σε 1,5 χρόνο και δούλεψε την ομάδα όπως έπρεπε για να την βλέπει στο νούμερο ενα.

Η διοίκηση της επίσης δεν έπεσε από το... διάστημα. Ξέρει να παίρνει τίτλους από το '90 και θεμελιώνει το μεγαλύτερο... κόλπο, το γήπεδο που μαζί με το πρωτάθλημα έρχεται για να αποδείξει ότι η ΑΕΚ δεν επέστρεψε απλά για να διεκδικεί αλλά να κυριαρχήσει στην Ελλάδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK