Το ατού της ΑΕΚ δεν είναι τα εκατομμύρια, αλλά...

Η ΑΕΚ πέρασε "αέρα" για δεύτερη συνεχόμενη φορά από το Αγρίνιο με τεσσάρα και βρίσκεται εκ νέου στην κορυφή. Η ομάδα του Χιμένεθ παίζει ποδόσφαιρο με... ταυτότητα, διαθέτει ομοιογένεια και "γεννάει" πρωταγωνιστές. Ποια τα ατού που πρέπει να εκμεταλλευτεί με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να ανεβάζουν επίπεδο... πολύπλευρα. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Το ατού της ΑΕΚ δεν είναι τα εκατομμύρια, αλλά...

Η ΑΕΚ μπορεί να μην κάνει μεταγραφές εκατομμυρίων όπως αυτή του Ολυμπιακού με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Μιραλάς, ωστόσο φέτος και έπειτα από αρκετά χρόνια η Ένωση πετυχαίνει το ζητούμενο εντός των τεσσάρων γραμμών. Ποιο είναι αυτό; Απλά τα πράγματα, παίζει ποδόσφαιρο.

Εννοείται πως η επιστροφή του Βέλγου στην Ελλάδα και ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ από τη στιγμή που... πάτησε πόδι ο Λουτσέσκου, έχουν ανεβάσει το επίπεδο τόσο αγωνιστικά όσο και από πλευράς ψυχολογίας.

Επειδή αγαπάμε την αλήθεια και τον ρεαλισμό, οικονομικά η Ένωση δεν μπορεί να... χτυπήσει τα χρήματα που δίνουν οι δύο έτεροι διεκδικητές του τίτλου, αλλά, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι όσοι ήρθαν το καλοκαίρι βοηθούν το σύνολο και αναμένουμε να δούμε τι πρόκειται να κάνουν οι Μασούντ - Μοράν και όποιος άλλος έρθει κι αν έρθει.

Ειδικότερα για τον Μασούντ (έβγαλε σούπερ ασίστ στον Λόπες), και δεν βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Ιρανός ξέρει τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο, " 200 κιλά μπάλα " που άκουσα να λέει μια ψυχή και φάνηκε στο Αγρίνιο τι είναι ικανός να κάνει σ' αυτά τα πέντε ποιοτικά αγγίγματα που θα του τύχουν στη ροή του αγώνα.

Ο Χιμένεθ πριν τον Παναιτωλικό είπε ότι και να μην γίνει άλλη μεταγραφή: " ...είμαστε τέλεια..."

Για να λέει τέτοιες κουβέντες ο προπονητής ή θέλει να ρίξει τους μεταγραφικούς τόνους για να κρατήσει την ομάδα του προσηλωμένη στο ματς που έρχεται ή είναι 100% σίγουρος ότι θα πετύχει.

Η ΑΕΚ σε σχέση με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, φέτος, έχει μία ομοιογένεια. Γκέλαρε μεν, ωστόσο συγκριτικά με τους δύο ήταν πιο σταθερή σε κάποια κομμάτια, κυρίως στον τρόπο με τον οποίο αποδίδει το ποδόσφαιρο που ζητάει ο προπονητής.

Κάτι που έχει αρχίσει να γίνεται στον ΠΑΟΚ με Λουτσέσκου, τώρα, ενώ στον Ολυμπιακό το προπονητικό - στρατηγικό κομμάτι μπαίνει εκ νέου σε νέα βάση με τον ερχομό του Όσκαρ Γκαρσία.

Στα των μεταγραφικών αλίμονο να μην πούμε ότι το σύνολο του Χιμένεθ χρειάζεται ενίσχυση. Και ο αριστερός μπακ είναι απαραίτητος και ο εξτρέμ σίγουρα. Όταν θα έρθουν οι μέρες που ο Λιβάγια θα είναι ντάουν (όπως ήταν το βράδυ του Σαββάτου, καθόσον πέρασε δύσκολη εβδομάδα με αμυγδαλίτιδα) και δεν υπάρχει ο υπερηχητικός Μπακασέτας να τα κάνει όλα, τότε ένας ποιοτικός εξτρέμ -και όχι ο Κλωναρίδης- θα είναι απαραίτητος για να πάρει η ΑΕΚ αυτές τις πρωταθληματικές νίκες του... μισό-μηδέν.

Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη και θα είναι συναρπαστικό, όπως τόσα χρόνια περιμέναμε να συμβεί. Η Ένωση από την πλευρά της που παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο, πιο ποδόσφαιρο... ταυτότητας από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, οφείλει να εκμεταλλευτεί αυτό το μεγάλο της ατού που έχει χτίσει ο Χιμένεθ από τον περασμένο Γενάρη.

Από εκεί και πέρα αν μπουν στην... πρίζα για ποιοτική μεταγραφή, κατά κύριο λόγο ενός εξτρέμ, και όχι εντυπωσιασμού (αν και η ΑΕΚ δεν κάνει τέτοιες, πλην της επιστροφής του Αραούχο με δανεισμό) τότε οι ελπίδες θα είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Υ.Γ. Ωραίος ο Αραούχο που σκόραρε και φιλώντας το σήμα της ομάδας του είπε " εδώ μένω..."

Υ.Γ.1 Μπακασέτας και Τσιντώτας δίνουν απαντήσεις για τα πολλά που έχουν ακούσει ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK