Ο invincible Σπανούλης φόβος και τρόμος!

Η ΤΣΣΚΑ δεν μπορεί να το ξεχάσει ότι ο Βασίλης Σπανούλης δεν έχει χάσει ημιτελικό σε φάιναλ φορ μέχρι στιγμής στην καριέρα του. Την Παρασκευή ετοιμάζεται για ακόμη έναν, πάλι κόντρα στην "αρκούδα". Οπως και να έχει, θα παλέψει γιατί είναι ο καλύτερος παίκτης της Ευρώπης. Γράφει ο Ν. Γιαννόπουλος.

Ο invincible Σπανούλης φόβος και τρόμος!

Ο Βασίλης Σπανούλης θα πρέπει να ταξίδεψε στην Πόλη μ' ένα ελαφρύ σφίξιμο στην καρδιά. Δεν αποκλείεται το φάιναλ φορ του 2017 να είναι και το τελευταίο της καριέρας του. Είναι μία πιθανότητα για έναν αθλητή που διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του.

Ομως, για ένα λεπτό. Αν αυτό δεν είναι ένα τρομερό κίνητρο για τον κορυφαίο Ευρωπαίο παίκτη των καιρών μας, τότε ποιο μπορεί να είναι; Και αν αυτό για τους αντιπάλους δεν είναι ένα εξαιρετικά δυσάρεστο νέο, τότε τι είναι.

Γυρνώντας το χρόνο πίσω, σας θυμίζουμε ότι ο V-Span δεν έχει ακόμη γνωρίσει την ήττα σε ημιτελικό φάιναλ φορ. Μετράει ήδη 4/4 (έναν με τον Παναθηναϊκό, τρεις με τον Ολυμπιακό) με τις δύο τελευταίες νίκες να έρχονται κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Ναι, την ομάδα που θα τεθεί και πάλι αντιμέτωπή του ένα βήμα πριν από το τελικό την Παρασκευή.

Τα ανδραγαθήματα του Σπανούλη στον ημιτελικό της Μαδρίτης το 2015 τα θυμάστε όλοι να φανταστούμε. Αφού πρώτα έσπασε τα καλάθια με 0/11 σουτ και έδωσε την εντύπωση ότι για εκείνο το βράδυ μεταμορφώθηκε σ' έναν κοινό μπασκετικό θνητό, ξαφνικά φόρεσε το γνώριμο κουστούμι του ... θεού και αποτελείωσε την ΤΣΣΚΑ πριν μπει ο Ιτούδης κύμινο. Δύο τρίποντα, ένα δίποντο και στο καναβάτσο η αρκούδα με συνοπτικές διαδικασίες.

Θα θυμάστε, επίσης, την άμυνα του Ντε Κολό στο τελευταίο σουτ. Σαν να περίμενε το μοιραίο, σαν τον ανυπεράσπιστο στη ζούγκλα που βρίσκεται μπροστά από τον πεινασμένο λιοντάρι γνωρίζοντας τη μοίρα του. Το βλέμμα του Γάλλου ήταν ακριβώς αυτό. Ο Σπανούλης, αργά-αργά, όπως τα άγρια θηρία προσεγγίζουν το θήραμά τους, πήγε προς το τρίποντο της νίκης και εξαπέλυσε τη βόμβα αφού πρώτα κοίταξε τον αντίπαλό του ευθεία μέσα στα μάτια.

Για του λόγου το αληθές, παρακάτω το ΣΟΥΤ!

Αυτή η ματιά, αυτή η νοοτροπία, αυτό το πολεμικό πνεύμα του αρχηγού είναι η μεγάλη παρακαθήκη που θα αφήσει αυτός ο τεράστιος παίκτης αλλά και η μεγάλη ελπίδα του Ολυμπιακού για να στείλει για άλλη μία φορά στον κουβά όσους τον θεωρούν αουτσάιντερ και εύκολο θύμα για την πρωταθλήτρια Ευρώπης, πια, ΤΣΣΚΑ.

Ο Σπανούλης και η παρέα του δεν έχουν να χάσουν κάτι σ' αυτό το φάιναλ φορ. Πηγαίνουν για να σκαρώσουν μερικές πλάκες στους αντιπάλους τους, σαν και αυτές που ξέρουν καλά να σκαρώνουν. Το άγχος κατοικοεδρεύει στις ψυχές των άλλων, όχι στις δικές τους. Και ο τρόμος της αποτυχίας επίσης, δεν αφορά αυτήν την ομάδα αλλά τις άλλες που χτίστηκαν με πολύ χρήμα και πολλές φιλοδοξίες για να φτάσουν έως το τέλος του δρόμου.

Η ΤΣΣΚΑ είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, σαφώς. Ο Ολυμπιακός είναι όμως η πιο ατσαλωμένη ομάδα της Γηραιάς Ηπείρου με παίκτες νικητές, με το know-how των μεγάλων εκπλήξεων να ρέει στο αίμα του και τον invincibile αρχηγό του που παρουσιάζει αλλεργία στην ήττα, ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια. Υπό αυτήν την έννοια στο τζάμπολ της Παρασκευής άλλος θα έχει το όνομα και άλλος τη χάρη. Το φαβορί ας βρει τρόπο να επικρατήσει και για να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά. Το αουτσάιντερ πάντως θα του βγάλει τα συκώτια...

Photo: Tourette Photography

News 24/7

24MEDIA NETWORK