Φτου σου Νικ, να μην σε βασκάνουμε...

Ο Νικ Καλάθης θα μας αναγκάσει να μιλάμε εν έτει 2017 για αποτελεσματικούς τρόπους να αποφύγει κανείς το κακό το μάτι. Ο ομογενής γκαρντ είναι πλέον τόσο απαραίτητος για τον Παναθηναϊκό που τυχόν απουσία του θα ανατρέψει εντελώς τις ισορροπίες. Σχολιάζει ο Νίκος Γιαννόπουλος.

1/12/2017 Panathinaikos vs Unicaja Malaga for Turkish Airlines Euroleague season 2017-18, in OAKA Stadium, in Athens - Greece

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
1/12/2017 Panathinaikos vs Unicaja Malaga for Turkish Airlines Euroleague season 2017-18, in OAKA Stadium, in Athens - Greece Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography 1/12/2017 PANATHINAIKOS VS UNICAJA MALAGA FOR TURKISH AIRLINES EUROLEAGUE SEASON 2017-18, IN OAKA STADIUM, IN ATHENS - GREECE PHOTO BY: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ο Τσάβι Πασκουάλ πιστεύει στο... μάτι. Το πιθανότερο όχι. Οπως και να έχει πάντως, ο Καταλανός κόουτς θα πρέπει να βρει ένα τρόπο να κρατήσει τον Νικ Καλάθη μακριά από οποιαδήποτε κακοδαιμονία μέχρι το τέλος της σεζόν. Ας τον κλείσει σε μία γυάλα καλού-κακού και ας του φορέσει και κάνα σκόρδο στο λαιμό!

Αν, λέμε αν, ξύλο να χτυπήσουμε, ο ομογενής γκαρντ μπει για οποιοδήποτε λόγο στα πιτς, για λίγο ή πολύ, ο Πασκουάλ θα πάρει τα .. βουνά και θα έχει και δίκιο. Δεν υφίσταται άλλος παίκτης στο πράσινο ρόστερ που μπορεί να δώσει όσα ο Καλάθης μέσα στο παιχνίδι, και ιδιαίτερα με την άνεση που τα χαρίζει ο Νικ.

Σύμφωνοι, δεν διαθέτει το καλύτερο σουτ του κόσμου, υπάρχουν σίγουρα ακόμα πιο χαρισματικοί παίκτες στη θέση του στην Ευρωλίγκα, αλλά ΓΙ' ΑΥΤΗΝ την ομάδα, γι' αυτό το σύνολο παικτών, γι' αυτό το ρόστερ ο Καλάθης θα πρέπει να κλωνοποιηθεί (λέμε τώρα) αν πραγματικά θέλει ο Πασκουάλ να έχει ήσυχο το κεφάλι του.

Κόντρα στη Μάλαγα ο για πολλούς παράλογα αμειβόμενος πλέι μέικερ συμμετείχε είτε με άμεσο σκορ είτε με δημιουργία στο 50% των πόντων της ομάδας του. Και, οκ, να πεις ότι το έκανε μόνο απόψε, να χαρακτηρίσεις το γεγονός συγκυριακό. Μα το κάνει σχεδόν σε κάθε ματς, ιδιαίτερα στην Ευρωλίγκα. Δεν πρόκειται για κάτι τυχαίο ούτε για κάτι εφήμερο που θα εμφανιστεί κάποια βράδια και κάποια άλλα θα ξεχαστεί στα αποδυτήρια.

ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Υπάρχει μία μονιμότητα στο φαινόμενο που...τρομάζει. Τρομάζει γιατί ο Παναθηναϊκός, ειδικά στη μετά-Ομπράντοβιτς εποχή, δεν κατάφερε να πολεμήσει τη σχεδόν απόλυτη εξάρτηση από τις διαθέσεις και τις ορέξεις του Δημήτρη Διαμαντίδη. Επαιζε καλά ο Μήτσος; Ολα καλά; Κολλούσε; Υπήρχε πρόβλημα!

Βάλτε το χέρι σας στη φωτιά και πείτε: Ποιος άλλος παίκτης στο ρόστερ του Παναθηναϊκού μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον Καλάθη; Να μπει στα παπούτσια του και να βροντοφωνάξει "εγώ". "Εγώ" και στη δημιουργία και στο σκορ και στην άμυνα. Μην μπαίνετε στον κόπο, δεν υπάρχει τέτοιος παίκτης.

Τι κάνει άρα ο Πασκουάλ; Επικλήσεις στο...υπερβατικό. Και φυσικά μία πολύ προσεκτική διαχείριση του παίκτη του, κυρίως στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, για να τον κρατά φρέσκο, μακριά από τις κακοτοπιές και απ'το κακό το μάτι.

Αλλωστε το περσινό αντιπαράδειγμα είναι ακόμη πολύ φρέσκο για να το ξεχάσει ο Καταλανός. Ο Καλάθης "έσκασε" στο δεύτερο γύρο της Ευρωλίγκας (μετά από τον σαρωτικό πρώτο) και ο Παναθηναϊκός έτρεχε και δεν έφτανε.

Η ιστορία αυτή σαφώς και δεν μπορεί να επαναληφθεί. Ο Πασκουάλ πλέον γνωρίζει άριστα πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα του. Και θα σπάσει, αν είναι δυνατόν το κεφάλι του, για να πάψει να εξαρτάται η ομάδα του σε τόσο μεγάλο βαθμό από τον καλύτερο παίκτη του. Μέχρι να τα καταφέρει... ξεμάτιασμα πριν από κάθε ματς! Φτου να μην τον βασκάνουμε!

News 24/7

24MEDIA NETWORK