Γιατί ο Αναστασίου πρέπει να διαβάσει Γκάντι...

"Ο θυμός και η έλλειψη ανοχής είναι εχθροί της ορθής κρίσης". Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ο Γιάννης Αναστασίου ξέρει το παραπάνω γνωμικό, προϊόν της σοφής σκέψης του Μαχάτμα Γκάντι, αν δεν το ξέρει όμως, καλό θα είναι τουλάχιστον να το εφαρμόσει. Γράφει ο Νίκος Γιαννόπουλος.

Γιατί ο Αναστασίου πρέπει να διαβάσει Γκάντι...
INTIME SPORTS

Εσχάτως, ο προπονητής του Παναθηναϊκού παρουσιάζεται με το ζωνάρι λυμένο, έτοιμος για καυγά. Αναγνωρίζουμε ότι κάθε άνθρωπος που βρίσκεται υπό το καθεστώς αφόρητης πίεσης στον επαγγελματικό τομέα, μπορεί κάποιες φορές να χάσει την ψυχραιμία του και να αφήσει το συναίσθημα να τον κυριεύσει, όταν όμως η εξαίρεση γίνεται κανόνας, υπάρχει σαφές πρόβλημα.

Μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, ο συνάδελφος του συνδρομητικού καναλιού ρώτησε, απολύτως λογικά και τη γνώμη μας, ποιο είναι το αρνητικό στοιχείο που θα ήθελε να αλλάξει ο κόουτς στα επόμενα ματς. Μία αναμενόμενη ερώτηση μετά από ματς κατά το οποίο κατά γενική ομολογία ο Παναθηναϊκός δεν έθελξε με την απόδοσή του.

Η αντίδραση του κόουτς ήταν τουλάχιστον άκομψη ("πάλι προσπαθείτε να βρείτε κάτι αρνητικό") και εν συνεχεία από την αδιαφορία προς την ερώτηση ο Αναστασίου πέρασε στην αντεπίθεση μιλώντας για νιοστή φορά για τη διαιτησία. Περίπου το ίδιο είχε γίνει και στην καθιερωμένη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Ελληνας προπονητής δύο ημέρες πριν από το ματς, πίστευε και το είπε δημοσίως, ότι οι πάντες εντοπίζουν τα αρνητικά και αγνοούν τα θετικά.

Θα μας συγχωρέσει ο κόουτς αλλά τα θετικά δείγματα που έχει χαρίσει η ομάδα προσώρας είναι ελάχιστα. Το ότι ο Παναθηναϊκός νικά (αν εξαιρέσει κανείς το ματς με τον Πανιώνιο) πιστώνεται σαφώς και στον Αναστασίου, όμως αν θέλουμε να είμαστε τίμιοι με το μυαλό και τα μάτια μας, οφείλουμε να πούμε ότι η εικόνα του Παναθηναϊκού είναι επιεικώς μέτρια και απολύτως προβλέψιμη.

Aυτοματισμοί... αγνοούνται

Το ότι οι πράσινοι πέτυχαν τρία γκολ κόντρα στον ΠΑΣ δεν συνιστά γεγονός που χαρίζει ενθουσιασμό. Τρεις και κάτι μήνες μετά την έναρξη της προετοιμασίας, ο Παναθηναϊκός με το καλό, για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος, ρόστερ δεν έχει παρουσιάσει έναν αυτοματισμό στο παιχνίδι του, που θα δημιουργήσει πρόβλημα στις αντίπαλες άμυνες. Η ταχύτητα προς το παρόν αγνοείται και μένει μόνο η σχετικά αξιόπιστη λειτουργία των μετόπισθεν για να κρατά ψηλά τη σημαία των νικών.

Μπορεί στο άμεσο μέλλον ο Παναθηναϊκός να παίξει καλύτερο, ποιοτικό, πιο ενδιαφέρον σε τελική ανάλυση ποδόσφαιρο, δεν αντιλέγει κανείς. Ούτε κανείς ισχυρίζεται ότι ο κόουτς δεν δουλεύει με τους παίκτες του, αυτό το γνωρίζει βέβαια καλύτερα ο ίδιος και οι συνεργάτες του. Η μέχρι στιγμής εικόνα πάντως, από όποιο πρίσμα και αν την δει κανείς, όχι μόνο δεν ενθουσιάζει αλλά αντίθετα δημιουργεί και έναν εύλογο προβληματισμό για τη συνέχεια.

Όπου συνέχεια, βάλτε παιχνίδια με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ατρόμητο και Ολυμπιακό τις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Εκεί θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος, αν η δουλειά που γίνεται στο Κορωπί μπορεί να βγει στο χορτάρι και αν πραγματικά ο Παναθηναϊκός μπορεί να μείνει ζωντανός μέχρι τέλους στη μάχη του τίτλου.

Για την ώρα, θα επαναλάβουμε κάτι που είχαμε επισημάνει και πριν από περίπου ένα μήνα. Το ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν είναι για τη χωματερή, ούτε στον προπονητή του αξίζει τέτοια δημόσια εικόνα που χαρακτηρίζεται από μία μόνιμη οργή για όλους και για όλα. Στο κάτω-κάτω το είπε και ο Γκάντι "ο θυμός είναι εχθρός της ορθής κρίσης". Και της πραγματικότητας θα προσθέταμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

Δημήτρης Κριτής: Ολυμπιακός τον "προκαλεί" να περάσει από την Τούμπα

News 24/7

24MEDIA NETWORK