Δεν ταιριάζουνε σου λέω, Τζέιμς και Καλάθης

Ο Τσάβι Πασκουάλ... ευνούχισε τον Καλάθη, ο οποίος έκανε το χειρότερο του φετινό παιχνίδι! Πως μπορούν να χωρέσουν στην ίδια πεντάδα Νικ και Τζέιμς, από τη στιγμή που και οι δυο θέλουν τη μπάλα στα χέρια. Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τη ρωσική... σαλάτα που παρουσίασε ο Καταλανός τεχνικός.

Δεν ταιριάζουνε σου λέω, Τζέιμς και Καλάθης
kalathis james EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε ενισχυμένος στην Μόσχα για το ματς με την σοβαρή και φιλόδοξη Χίμκι του Μπαρτζώκα, για ένα ματς σχεδόν τελικό για το πλεονέκτημα της έδρας. Με διπλό οι "πράσινοι" θα έβαζαν για τα καλά από κάτω τους Ρώσους και θα ήταν στο κόλπο μέχρι τέλους για την τετράδα.

Εξ' αρχής ήξεραν ότι θα έχουν δύσκολο έργο σε ένα γήπεδο που έφαγε μια 30αρα ο Ολυμπιακός, αλλά από την άλλη είχαν κερδίσει τον ίδιο αντίπαλο με 20+ στο ΟΑΚΑ και η Χίμκι στην τελευταία αναμέτρηση στην έδρα της γλίτωσε το έμφραγμα με την μέτρια Μάλαγα με ένα 8-0 στο φινάλε. Συνεπώς δικαίως ο ΠΑΟ πήγε με καλή ψυχολογία στην Μόσχα και γύρισε με αυτήν στο ναδίρ!

ΠΩΣ ΕΣΚΑΣΕ Η 20ΑΡΑ

Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε απλά στην Μόσχα, αλλά παραδόθηκε. Αν έχανε παλεύοντας στις λεπτομέρειες, δεν θα υπήρχε κατήφεια. Η συντριβή ουσιαστικά για το επίπεδο αυτό πόνεσε και χάλασε την ψυχολογία του κόσμου και πάνω απ' όλα της διοίκησης που έκανε από την πλευρά της την υπέρβαση. Γιατί όμως ο ΠΑΟ παρουσίασε πάλι το κακό του εκτός έδρας πρόσωπο παρά την ενίσχυση;

Εξήγηση υπάρχει και οι μεγάλες ευθύνες πάνε στον Τσάβι Πασκουάλ. Αγωνιστικά ο ΠΑΟ ήταν ένα μάτσο χάλια και δεν μπόρεσε να παίξει μπάσκετ επιπέδου ποτέ. Η μεγάλη ευθύνη ανήκει στον Πασκουάλ που μπέρδεψε την ομάδα με τις προσθήκες. Από την προηγούμενη μέρα γράψαμε ότι αν ο Τζέιμς δεν μπει σταδιακά και σε καλούπι για να ταιριάξει με τον Καλάθη, η ομάδα θα γίνει άνω κάτω και ο τελευταίος που είναι στους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης φέτος θα έχει θέμα...

Ο "ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΣ" ΤΟΥ ΝΙΚ

Ο Καλάθης θέλει την μπάλα στα χέρια. Ο Τζέιμς το ίδιο. Γράψαμε λοιπόν ότι δεν πρέπει να παίζουν μαζί παρά μόνο για ένα 10λεπτο και υπό προϋποθέσεις. Και ότι ο Τζέιμς σταδιακά θα πρέπει να πάρει ένα 20λεπτο και το 10λεπτο να είναι μάλλον στον άσο. Ο Πασκουάλ έβαλε τον Τζέιμς 27' και ο Καλάθης "ευνουχίστηκε" κάνοντας το χειρότερό του φετινό παιχνίδι με 2π και 1/9ς και μόλις 5ασ.

Πρόβλημα και μεγάλο μάλιστα. Μέσα σε όλα και ο Παππάς δεν αισθάνεται καλά καθώς με την αποχώρηση του Τζέιμς έγινε ο ηγέτης της ομάδας στα δύσκολα, αλλά με τον Αμερικανό πίσω να παίζει το δικό του τρελό μπάσκετ που σε κάνει ή μάγκα ή σε... θάβει σαν ομάδα, χάλασε η ψυχολογία του. Μειώθηκε ο χρόνος του και έμεινε στο απόλυτο μηδέν!

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Ο ΠΑΟ έμεινε από νωρίς πίσω με διψήφιες διαφορές έχοντας πρόβλημα στις πιεστικές άμυνες της Χίμκι και τις παγίδες και κάνοντας 7 λάθη στο πρώτο 10λεπτο. Στην συνέχεια βελτιώθηκε στο κομμάτι αυτό αλλά πέτυχε μόλις ένα καλάθι εντός παιδιάς στο δεύτερο 10λεπτο και στο τέλος. Έτσι αν και μείωσε με τις βολές με τους Βουγιούκα - Σίνγκλετον σε 30-27, στο τέλος δέχθηκε ένα 16-4 με 2τρ του Τζένκινς και αντίο.

Το σχέδιο ήταν να πάει το ματς στους 70-75π και να έχει τρίποντο ο ΠΑΟ αλλά δεν έγινε τίποτα. Μετρούσε 3/10τρ στο κρίσιμο σημείο, 6/18δ στο πρώτο μέρος και όλα ήταν τυπική διαδικασία μετά. Είχε 11ριμπ λιγότερα, η Χίμκι πήρε 13 επιθετικά, ο ίδιος είχε 7/25τρ δείγμα κακής κυκλοφορίας, καθώς ο Τζέιμς δεν είναι δημιουργός και ας είχε 5ας,παιχνίδι στην ρακέτα δεν υπήρχε και τέλος.

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

Το "μπερδεγουέι" του Πασκουάλ και τα λάθη του φαίνονται από πολλά. Ξεκίνησε τον Τζέιμς και τον κράτησε ένα 10λεπτο μέσα συνεχώς στο πρώτο. Χρησιμοποίησε και τους 12(!) παίκτες του στο πρώτο ημίχρονο ψάχνοντας σχήματα. Σε ένα σημείο είχε μέσα Πέιν, Μήτογλου στους ψηλούς και Λεκαβίτσιους. Έμεινε άποντος στα πρώτα 4' της 2ης περιόδου καθώς αυτοί οι τρεις μαζί δεν είναι ούτε για προπόνηση.

* Όταν έχεις καλύτερο παίκτη τον Ντένμον που επειδή δεν σου έχει βγει αποκτήθηκε ο Τζέιμς,καταλαβαίνεις ότι και πάλι καλά που κράτησες και την διαφορά του 1ου αγώνα!

* Ο Πέιν είναι αθλητικός αλλά θέλει πολύ χρόνο για να καταλάβει που παίζει. Είχαμε πει ότι είναι πρώτη φορά στην Ευρώπη και δεν είναι καλός να μπαίνει στο πνεύμα της ομάδας εύκολα. Αν και με τόσες προπονήσεις εδώ, ήταν πολύ κακός με πολλά λάθη και έδειξε ότι αν δεν μπει στην νοοτροπία αυτή δεν αρκούν τα σωματικά προσόντα.

* Όταν πετυχαίνεις ένα καλάθι εντός παιδιάς στην 2η περίοδο,δεν μιλάς για τίποτα.

* Ο Σίνγκλετον σκόραρε όταν όλα είχαν κριθεί σχεδόν. Ο Ρίβερς παρατεταμένα ντεφορμέ. Τα ίδια ο Παππάς που δεν ακούμπησε καν. Ο Πέιν τα είπαμε πριν, για Καλάθη επίσης. Ο Τζέιμς ο κλασικός Τζέιμς από πέρσι σαν μην πέρασε μια μέρα. Ο Ντένμον ο καλύτερος(!) με 11π(3/5τρ) σε 14'! Μηδέν ο Λεκαβίτσιους, πάλεψε ο Βουγιούκας και παίρνει καλό βαθμό. Ελάχιστα έπαιξαν Θανάσης και Μήτογλου. Μέτριος ο Γκιστ με 7π και 4 λάθη.

Τέλος η Χίμκι του Μπαρτζώκα έχει αρχίσει και παίζει άμυνα και την κάνει πιο επικίνδυνη αυτό. Προσπαθεί να μην είναι βαρόμετρο ντε και καλά ο Σβεντ και αρχίζει και το καταφέρνει, καθώς ο πιο ακριβός παίκτης της διοργάνωσης είχε 20π με 1/7τρ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Ο Πασκουάλ πρέπει να φτιάξει την χημεία καθώς έρχονται και οι επιστροφές Γκάμπριελ και Λοτζέσκι. Πρέπει να πάει με τα γνωστά σχήματα και να πατήσει πάνω σε αυτά με τις προσθήκες. Μια πολύ κακή ήττα καθώς πλέον κινδυνεύει να μείνει και 7ος με τις νίκες Ζαλγκίρις και Ρεάλ εκτός έδρας.

Παραμένει το πρόβλημα εκτός. Τελικός πλέον το ματς την επόμενη εβδομάδα με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Αν ο ΠΑΟ χάσει έχει Μαδρίτη μετά και με δύο ήττες πάει φουλ για 7ος! Αν κάνει δύο νίκες πάει για πλεονέκτημα και πάλι. Θέμα δικό του καθώς υλικό και ρόστερ έχει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK