Έβαλε μάσκα... τρόμου στο φινάλε ο Παναθηναϊκός

Ηταν ένα περίεργο ματς κόντρα σ' έναν περίεργο αντίπαλο. Ο καλός Παναθηναϊκός πήγε το ματς στους 20 πόντους, ο κακός πήγε να το χάσει. Είναι φανερό ότι οι πράσινοι χρειάζονται ανάσες και η διακοπή τους προσφέρει αυτήν την ευκαιρία. Γράφει για τη νίκη επί της Μπασκόνια ο Σωτήρης Γεωργίου.

Έβαλε μάσκα... τρόμου στο φινάλε ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε με μια περίεργη εμφάνιση στο ΟΑΚΑ, σε ένα περίεργο παιχνίδι με όσα ακούγονται για μεταγραφές και αποχωρήσεις και κόντρα σε μια πονηρή ομάδα, όπως είναι η Μπασκόνια.

Για το θέμα της κόντρας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με την διοργανώτρια αρχή και το πιθανό....δημοψήφισμα θα αναφερθώ σε επόμενο άρθρο. Όπως και για άλλη μεταγραφή αν "σκάσει" κανένας Τζέιμς, για παράδειγμα.

Η αλήθεια επ' αυτού πάντως είναι ότι πράγματι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αν ο Λοτζέσκι είναι στα πιτς για καιρό ή με τον φόβο αυτής της πιθανότητας και επίσης αν ο Ντένμον αποφασιστεί να αλλαχθεί. Αυτά τα μελετά ο Πασκουάλ.

ΠΗΡΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ

Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός είναι σε μια περίεργη κατάσταση. Εδώ και ένα 20ημερο έχει κάνει "κοιλιά", βγάζει κόπωση, έμεινε από ενέργεια και... φωνάζει για το ρεζερβουάρ. Έχοντας και τη διακοπή πριν τα επόμενα παιχνίδια που θα είναι κρίσιμα, έχει την ευκαιρία να γεμίσει τις μπαταρίες του και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να το κάνει με σπασμένα τα φτερά του.

Μετά το σοκ στο Μπάμπεργκ μια ήττα από την Μπασκόνια στο σχεδόν απόρθητο ΟΑΚΑ θα ήταν τραγωδία και θα τον πήγαινε πολύ πίσω. Οι Βάσκοι του κάνουν παραδοσιακά... κηδείες και λίγο αυτό, λίγο το περιεργο κλίμα, λίγο το ντεφορμάρισμα, ανησυχούσαν τον κόσμο.

Στην ουσία όμως η Μπασκόνια δεν τρομάζει και ο σοβαρός ΠΑΟ. Εύκολα ή δύσκολα όπως έλεγα θα καθάρισε. Ο καλός Παναθηναϊκός λοιπόν πήγε στους 20 πόντους σχεδόν το ματς και ο κακός παραλίγο να το χάσει!

ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Τσάβι Πασκουάλ θα πρέπει να προβληματιστεί από την ακραία εικόνα της ομάδας του. Που στο τέλος έβαλε, λόγω καρνάβαλου, μάσκα τρόμου! Με πρόβλημα στη φροντ λάιν οι Σενγκέιλα-Βόγκμαν έκαναν πάρτι με 17 πόντους και η Μπασκόνια προσπέρασε 23-30 και έβαλε ανησυχίες.

Το γρήγορο 10-0 (33-30) ηρέμησε τα πράματα με τον Γκάμπριελ να κρατά τους "πράσινους" σε ένα κακό διάστημα μαζί με τον Γκιστ. Με εξαιρετική άμυνα στην 3η περίοδο έκλεισε τους χώρους,είχε ανοιχτά τρίποντα και έβαλε άλλωστε 11/28 και σταδιακά το ματς έγινε τυπική διαδικασία με το σκορ στο 67-49 στο 29'.

Λογικά επήλθε ένα χαλάρωμα αλλά καμία ανησυχία με το σκορ στο 80-68 στο 38'!Αν και με την καλή πεντάδα, ο Παναθηναϊκός κοιμάται κανονικά σε εκείνο το σημείο και η Μπασκόνια με 3 τρίποντα (συνολικά με το προηγούμενο) και ένα 8-0 πάει στο 80-76 και χάνει ελεύθερο τρίποντο για να πάει στον πόντο στα 29'' και να γίνει ροντέο!

Δεν έκανε περιέργως και φάουλ μετά και ο ΠΑΟ κράτησε την μπάλα 23'' και τέλος. Γλίτωσε το σοκ (πέτυχε 13 πόντους στην 4η περίοδο) και την αυτοκτονία αλλά προβληματίζεται όταν στο ΟΑΚΑ από 18π στο 29' και 12π στο 38' το ματς πήγε στην ουσία στο καλάθι!

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΡΙΠΟΝΤΟ

Γλίτωσε το σοκ λοιπόν αλλά και πάλι επισημάνουμε ότ πέτυχε 13 πόντους στην 4η περίοδο μόλις και γιατί συνέβη αυτό. Μα επειδή δεν είχε τρίποντο.

Στην 4η περίοδο οι "πράσινοι" σε ένα "καθαρισμένο" ματς πέτυχαν μόλις 3 δίποντα στην αρχή και μετά σκόραραν βολές. Χωρίς ούτε ένα εύστοχο τρίποντο είχαν πρόβλημα στο σουτ και το σκορ και η επιθετική συγκομιδή ήταν τραγική και λίγο έλειψε να κοστίσει αναπάντεχα πολύ ακριβά!

Αν και ο Γκιστ επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις (15 πόντους με 6/8 δίποντα) είχε πρόβλημα με τον Βόγκμαν στην άμυνα. Κέρδος ο Γκάμπριελ που μετά από καιρό έπαιξε σημαντικό ρόλο (15 πόντους με 4/7 τρίποντα).

Συνεχίζει το ντεφορμάρισμα Ρίβερς (1/5 τρίποντα), κλασικός Καλάθης στη δημιουργία (11 ασίστ) αλλά με κακές επιλογές στο σουτ (2/7 δίποντα, 0/1 τρίποντο). Μέτριος ο Θανάσης Αντετοκούνμπο,συμπαθητικός ο Λεκαβίτσιους, φιλότιμος Βουγιούκας, αόρατος Ντένμον (0/4 σουτ σε 16').

Ο Παππάς πήρε προσπάθειες αλλά δεν ήταν σε μέρα ιδιαίτερη και ο Σίνγκλετον πήρε 10 ριμπάουντ αλλά ήταν άκεφος επιθετικά και με πρόβλημα στην άμυνα με τον Σενγκέιλα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK