Φάκελος Ολυμπιακός: Οι παλιοί, το κλειδί και το κέρδος

Ο Ολυμπιακός για μια ακόμα σεζόν ξεκινά με ίδιο προπονητή, ηγέτη-αρχηγό και κορμό. Πλέον όμως η ομάδα αλλάζει στιλ. Τι θα περιμένει ο Σφαιρόπουλος, ποιο είναι το μεγάλο κέρδος και τι θα κάνει τη διαφορά φέτος; O Σωτήρης Γεωργίου περνάει από... ακτινογραφία το ρόστερ των "ερυθρόλευκων".

Φάκελος Ολυμπιακός: Οι παλιοί, το κλειδί και το κέρδος

Αν και ασφαλώς τα φιλικά δεν λένε πάντα την αλήθεια, εν τούτοις είναι σε θέση να μας δώσουν καλά δείγματα για την νέα σεζόν και να βγάλουμε αρκετά καλά συμπεράσματα.

Έτσι λοιπόν και εμείς θα ξεκινήσουμε όπως πάντα να δίνουμε το στίγμα για την νέα σεζόν για τους "αιωνίους" και αρχίζουμε με τον Ολυμπιακό μετά το τουρνουά της Κρήτης που ήταν υψηλού επιπέδου.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός για μια ακόμα σεζόν ξεκινά με ίδιο προπονητή, ηγέτη-αρχηγό και κορμό. Κράτησε τον ελληνικό του κορμό και έτσι εκεί θα στηριχθεί και την φετινή σεζόν. Πάντως το ερώτημα εδώ είναι απλό. Αν αρκεί αυτός που με αυτόν πάντως την περασμένη σεζόν έφτασε στον τελικό της Ευρωλίγκα αλλά από την άλλη έχασε τα ηνία στην Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα.

Και μην ξεχνάμε ότι ο Σπανούλης είναι συν ένα χρόνο και μπήκε στα 36 και μεγαλώνει και ο Πρίντεζης. Πάντως ο κορμός έμεινε ίδιος αλλά η ομάδα έχασε τον 3ο και 4ο σκόρερ της (Γκριν και Λοτζέσκι) και ένα παίκτη κλειδί στην άμυνα (Χάκετ). Και έκανε πολλές αλλαγές στον κομμάτι των Αμερικανών και ξένων.

ΚΛΕΙΔΙ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ

Ο Ολυμπιακός και πέρσι είχε πρόβλημα στο σετ μπάσκετ και έτσι και φέτος αν και προσπαθεί να κάνει μια αλλαγή που θα αναλύσουμε πιο κάτω, θα έχει κλειδί το μακρινό σουτ όταν δεν τρέχει. Με την λογική αυτή ποντάρει πολλά στο μακρινό σουτ των Τόμπσον και Στρέλνιεκς που παίρνουν την θέση ουσιαστικά των Γκριν-Λοτζέσκι.

Ο Σφαιρόπουλος περιμένει τουλάχιστον 25 πόντους από τους δύο αυτούς παίκτες καθώς μην ξεχνάμε ότι και πέρσι πολλές φορές και ειδικά στην Ελλάδα, η ομάδα του είχε μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα σε σετ μπάσκετ και όταν δεν ήταν καλά ο Σπανούλης.

Συνεπώς ο Ολυμπιακός θα έχει μεγάλη εξάρτηση φέτος από τους δύο κορυφαίους Έλληνες παίκτες του,αλλά από την άλλη θα περιμένει πολλά στην ουσία με το μακρινό σουτ των νέων του παικτών για να πάει στους 80 πόντους.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΡΔΟΣ

Το μεγάλο κέρδος του Ολυμπιακού φέτος πάντως δεν είναι άλλο από τον Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος σέντερ που έχει επιλεγεί από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, θα είναι το μεγάλο επιθετικό όπλο στην φροντ λάιν μετά τις αποχωρήσεις των τελευταίων χρόνων.

Πλέον ο Μιλουτίνοφ που είναι εξαιρετικά βελτιωμένος από πέρσι και στην επίθεση και πασάρει και καλά,παίρνει την θέση του βασικού σέντερ και άνετα ένα 25λεπτο όπως φαίνεται.

Αν και θεωρητικά δεν κολλάει πολύ με το στιλ Σφαιρόπουλου με τις αλλαγές στην άμυνα που απαιτούν αθλητικά χαμηλότερα σέντερ,εν τούτοις για το ύψος του είναι πολύ καλός και στο επίπεδο αυτό και έτσι θα περιμένει πολλά ο Ολυμπιακός από αυτόν αφού πια λογίζεται και βασικός. Λογικά θα είναι παίκτης των 15 πόντων και 8 ριμπάουντ.

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ

Από πέρσι ο Ολυμπιακός θέλει να τρέχει για να έχει εύκολους πόντους και να μην αναγκάζεται να πηγαίνει στο σετ μπάσκετ. Φέτος θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο τρεχαλητό και να βγάλει και δευτερεύοντες αιφνιδιασμούς ή να σουτάρει στα 15''.

Γι αυτό και θα επιδιώξει πολλά σουτ έχοντας πλέον καλούς σουτέρ από μέση και μακρινή απόσταση. Το πικ εν ρολ το αποβάλλει ουσιαστικά από το παιχνίδι του και αλλάζει στιλ. Με την λογική αυτή θα προσπαθήσει μέσα από την άμυνα και τα γρήγορα σουτ και επιθέσεις να πάει στους 80 πόντους. Ειδάλλως θα κολλάει στο σκορ και θα έχει πολλά θέματα.

Αυτό φάνηκε άλλωστε και στην Κρήτη που στο ματς με την Μακάμπι αν και χωρίς τους αστέρες του πέτυχε 90 πόντους και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όπως ότι δείχνει πολύ Αμερικάνικος φέτος με την έννοια ότι θα δώσει χρόνο σοβαρό και ρόλους σοβαρούς στους ξένους του που έχουν και θέσεις κλειδιά.

ΤΑ ΣΥΝ - ΠΛΗΝ

Ο Ολυμπιακός θα έχει μεγάλη εξάρτηση φέτος από τους δύο κορυφαίους Έλληνες παίκτες του τους Σπανούλη - Πρίντεζη που και μεγάλωσαν και ο πρώτος έχει τραυματισμούς πια αρκετούς και ο δεύτερος δείχνει σκασμένος από τις συνεχόμενες υποχρεώσεις.

Πλέον αλλάζει στιλ στους ψηλούς με τον Μιλουτίνοφ βασικό του στέλεχος και με τα χαμηλά αθλητικά σέντερ να είναι φέτος και λιγότερα και μικρότερης αξίας (Μακ Λιν) και υπάρχει ένα ερωτηματικό έτσι για τις αγαπημένες άμυνες του Σφαιρόπουλου με τις αλλαγές στα σκριν.

Το μεγάλο ερώτημα είναι η απουσία σκληρού αμυντικού στην περιφέρεια με την απώλεια Χάκετ και ποιός θα κάνει την δουλειά σε σκόρερ. Και φυσικά αν Στρέλνιεκς και Τόμπσον αποδειχθούν καλύτεροι των προκατόχων τους.

Και ασφαλώς σημαντικό κομμάτι είναι ο Ρόμπερτς και ειδικά πόσο θα βοηθήσει και αυτός επιθετικά, αλλά και το πάντρεμα Τόμπσον με τους Παπανικολάου-Παπαπέτρου που αναγκάζονται τρεις βασικοί να μοιραστούν την θέση "3" μιας και φέτος ο τελευταίος δεν θα ανεβαίνει στο "4" με την απόκτηση του Τίλι που θα κάνει την δουλειά του αρκετά καλά, όταν ξεκουράζεται ο Πρίντεζης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK