Η "πράσινη" ευκαιρία και ο "άνετος" Ολυμπιακός!

Το ντέρμπι αιωνίων στο άδειο ΣΕΦ στην πρεμιέρα της Stoiximan.gr Basket League βρίσκει τον Ολυμπιακό πιο άνετο λόγω της έλλειψης του κόσμου και των αγωνιστικών προβλημάτων στην περιφέρεια και τον Παναθηναϊκό να βρίσκει ιδανικές συνθήκες για να φτιάξει την ψυχολογία του. Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τους δύο μονομάχους αλλά και που θα κριθεί το ματς.

BASKET LEAGUE / 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ 2016-2017 / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ 2016-2017 / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πρεμιέρα λοιπόν με ντέρμπι στο Stoiximan.gr Basket League και τι ντέρμπι....Ένα από τα κορυφαία ντέρμπι της Ευρώπης.... Με τους δύο"αιώνιους"που καλά καλά ακόμα δεν έχουν κάνει 10-15 προπονήσεις όλοι μαζί έχοντας τις απουσίες από το πρόσφατο Ευρωμπάσκετ. Παρόλα αυτά ένα ντέρμπι έχει πάντα το δικό του κίνητρο καθώς δεν παύει να υπάρχει το γόητρο και η πίεση του κόσμου, ενώ ασφαλώς έχει και το δικό του ρόλο στην μάχη για το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ

ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ

Παλαιότερα τα ντέρμπι αυτά ήταν ο τίτλος. Μιας και οι δύο μεγάλοι της λίγκας μας έπαιζαν το πλεονέκτημα της έδρας βασικά στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Και το πλεονέκτημα στα γήπεδα-ζούγκλα ήταν τίτλος μιας και δεν έσπαγε σχεδόν ποτέ η έδρα.Οι εποχές όμως άλλαξαν και πλέον το πλεονέκτημα της έδρας δεν είναι πανάκεια.... Μην πούμε κάθε άλλο μάλιστα..... Πλέον τα διπλά σε αυτά τα παιχνίδια είναι συνηθισμένα αφού και οι συνθήκες διεξαγωγής τους είναι σχεδόν ανθρώπινες πια... Και έτσι δεν ...πεθαίνουν για την νίκη με την έννοια ότι δεν θα βάλουν και τους παίκτες με προβλήματα να παίξουν. Και μην ξεχνάμε ότι πέρσι π.χ στην αρχή της σεζόν ο Ολυμπιακός κέρδισε με 25 πόντους τον Παναθηναϊκό και τελικά τον τίτλο πήραν οι "πράσινοι"!

Η ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΗΤΡΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ

Ποιό είναι λοιπόν το μεγάλο κίνητρο για το ματς της Κυριακής με τις ομάδες ανέτοιμες; Μα δεν είναι άλλο από το γόητρο και την ψυχολογία βασικά, αλλά και την ηρεμία που θα φέρει στον νικητή και με την Ευρωλίγκα να ξεκινά και για τους δύο σε λίγες μέρες. Ο νικητής του ντέρμπι θα αποκτήσει μια μεγάλη ηρεμία για την συνέχεια και βασικά πίστωση χρόνου από τον κόσμο που ποτέ δεν καταλαβάινει σε αυτά τα παιχνίδια τα περί ανετοιμότητας και τα σχετικά! Σαφώς υπάρχει και το βαθμολογικό κίνητρο αλλά για τους παίκτες αυτό δεν έχει πια και τόσο μεγάλη σημασία. Πάντως ο Ολυμπιακός είναι σχετικά άνετος για την πίεση που θα έπρεπε να έχει, έχοντας σαν δικαιολογία την έλλειψη του κόσμου και τις απουσίες και προβλήματα προετοιμασίας!

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Ο Παναθηναϊκός βρίσκει ιδανικές συνθήκες για να κάνει ένα καλό ξεκίνημα και με το καλημέρα να φτιάξει την ψυχολογία του βασικά. Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει τον κόσμο του και θα βρει ένα παγωμένο ΣΕΦ. Οι "ερυθρόλευκοι" είναι τιμωρημένοι και μην ξεχνάμε ότι είναι μια ομάδα που παίζει πολύ με την ενέργεια που ο κόσμος είναι βασικό κομμάτι. Το πιο μεγάλο πρόβλημα όμως είναι οι απουσίες και η κακή προετοιμασία.Ο Ολυμπιακός είχε πολλούς διεθνείς και έτσι δεν έχει ένα 15ήμερο καν καλής προετοιμασίας για να βρεθούν και με τους νέους ξένους.

Και μέσα σε όλα είχε και τις απουσίες Σπανούλη-Παπανικολάου-Ρόμπερτς. Ο δεύτερος θα πάιξει, ο τελευταίος όχι και ο πρώτος είναι εξαιρετικά αμφίβολος αλλά και αν αγωνιστεί τελικά θα είναι φανερά ανέτοιμος και έχοντας πλέον μεγαλώσει. Είδαμε και πέρσι όταν χρησιμοποιήθηκε απροπόνητος πόσα θέματα είχε... Συνεπώς ο Ολυμπιακός έχει την χημεία και τον κορμό από πέρσι και δείχνει πιο έτοιμος και με καλές κινήσεις στο παζάρι ειδικά στο θέμα της άμυνας, αλλά δεν θα έχει κόσμο, τον ηγέτη του πιθανώς και ίσως μείνει μόνο με ένα αυθεντικό πόιντ γκαρντ! Γι αυτό και λέμε ότι ο Παναθηναϊκός που είναι πιο γεμάτος ειδικά για την αναμέτρηση αυτή και ας μην ήταν καλός στα φιλικά, έχει την μεγάλη του ευκαιρία...

ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ

Σε αυτά τα παιχνίδια οι ομάδες είναι ανέτοιμες και βασικά μετρά το πάθος, η άμυνα και τα μεγάλα σουτ. Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ με την ενέργεια αλλά δεν θα έχει τον κόσμο που του δίνει την ώθηση και αν δεν παίξει ο Σπανούλης ειδικά, θα έχει μόνο τον Μάντζαρη στον άσο. Βεβαίως ακόμα και αν αγωνιστεί ο αρχηγός του είναι ανέτοιμος και έτσι δεν θα πάρει πάνω από 20'. Και με την απουσία του Ρόμπερτς θα μοιραστεί ο χρόνος των δύο αυτών παικτών και ο Στρέλνιεκς που δεν είναι κακός πασέρ θα πάρει πολύ χρόνο στο "2". Λογικά και ο μικρός Τολιόπουλος που πήρε χρόνο στην προετοιμασία,θα έχει κάποια συμμετοχή.

Ο Ολυμπιακός θα περιμένει πολλά από την φροντ λάιν με τον φορμαρισμένο Μιλουτίνοφ και τον σκόρερ του Πρίντεζη αλλά και το βάθος που έχει στους ψηλούς. Κλειδί θα είναι η άμυνα και η φθορά που θα έχει στην περιφέρεια που ο ΠΑΟ υπερέχει. Ο Σφαιρόπουλος για να πάει η ομάδα του στους 70-75π θα περιμένει μεγάλα σουτ από Στρέλνιεκς-Τόμπσον και ενδιαφέρον έχει πως θα χωρέσουν στο "3" μαζί ο τελευταίος με τους Παπαπέτρου-Παπανικολάου. Και θα έχει ενδιαφέρον τι θα κάνει στο σετ μπάσκετ που έτσι του πήρε το πρωτάθλημα πέρσι ο Παναθηναϊκός και με τον Ολυμπιακό πλέον χωρίς Λοτζέσκι -Γκριν και πικ εν ρολ χωρίς τους βασικούς του δημιουργούς.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι ο ΠΑΟ θα πάει με την περσινή συνταγή τελικών και θα αναγκάσει τον Ολυμπιακό να πάιξει στην ρουλέτα του τριπόντου ειδικά αν δεν πάιξει ο Σπανούλης.Καθώς μόνο από τον Μιλουτίνοφ δεν χάνεις και έτσι θα χρειαστεί ο γηπεδούχος τρανζίσιον-που πέρσι δεν είχε-και πολλά μακρινά σουτ. Και θα έχει και την απώλεια του Γκριν που έδινε ποντάκια από μέση απόσταση που δεν θα δώσουν μάλλον από εκεί οι νέοι του πλάγιοι ξένοι, που σουτάρουν βασικά από το τρίποντο.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Λεκαβίτσιους βέβαια θέλει να προφυλάξει τον Καλάθη γιατί δεν έχει πολλούς δημιουργούς. Και θα θελήσει να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα για να βάλει πολλά τρίποντα και μακρινά σουτ που είναι και το αγαπημένο παιχνίδι του Πασκουάλ. Το πρόβλημα που καλείται να λύσει είναι το αμυντικό ριμπάουντ που έχει θέμα από τα φιλικά και να αντιμετωπίσει τον φορμαρισμένο και εξελίξιμο Μιλουτίνοφ όταν θα έχει στο παρκέ τα κοντά σχήματα με Σίνγκλετον-Γκιστ στο σέντερ μιας και ο Βουγιούκας που είναι στα κυβικά του Σέρβου δεν είναι για 20'! Συνεπώς ο Παναθηναϊκός δείχνει πιο γεμάτος, αν και δεν έχει την χημεία που έχει ο Ολυμπιακός και ποντάρει στο άδειο ΣΕΦ και τις απουσίες των γηπεδούχων ειδικά αν δεν παίξει ο αρχηγός τους!

News 24/7

24MEDIA NETWORK