Ο συμπαθητικός παγκίτης κι ένας Έλληνας με μέλλον!

O Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το διπλό χτύπημα της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού με τον Λιθουανό Λεκαβίτσιους και τον Ζακ Όγκαστ. Γιατί αποκτήθηκαν, τι περιμένει ο Πασκουάλ και πως "κουμπώνουν" στο ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο συμπαθητικός παγκίτης κι ένας Έλληνας με μέλλον!
lekavicius Zach Auguste

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, ενώ επικρατούσε νηνεμία και δεν είχε κινηθεί μεταγραφικά, ξαφνικά υπέγραψε έναν κι έκλεισε άλλον έναν παίκτη σε μια βραδιά! Και πάλι, όμως, έχει πολύ δουλειά ακόμα μπροστά του.

Ανανέωσε και τον Γκάμπριελ, μην το ξεχνάμε, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με τον Φώτση βασικά και ίσως με τον Γκιστ, καθώς έχει ακουστεί ότι με τον τραυματισμό του Αμερικανού, αλλά και την εξωγηπεδική ζωή συν ότι μεγαλώνει, υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις.

Βεβαίως, είναι πάντα ανοιχτό το θέμα του Τζέιμς. Και εσχάτως με την πρόταση και της ΤΣΣΚΑ και του Σίνγκλετον. Ο ΠΑΟ έχει πολύ δουλειά ακόμα, ειδικά από την στιγμή που δεν μπόρεσε να φέρει έναν από τους Σλούκα-Μάντζαρη και με τον Περπέρογλου πλέον να μην "παίζει" ως μεταγραφικός στόχος...

ΠΑΓΚΙΤΗΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Οι ειδικοί της Ελλάδας θα αρχίσουν τους διθυράμβους.Όποιος παίκτης έρχεται και όποιος είναι Έλληνας θα αφήσει εποχή και οι ομάδες μας ανακαλύπτουν λαβράκια...

Ο Λιθουανός Λεκαβίτσιους είναι ένας συμπαθητικός παγκίτης που άρεσε πολύ στον Πασκουάλ όπως λένε. Ο 23χρονος κοντούλης (1.80) Λιθουανός πόιντ δεν είναι καμιά ταλεντάρα. Δεν κάνει κάτι τρομερό και με τον Σάρας στον πάγκο που τον εμπιστεύθηκε βρήκε χρόνο με ένα σχεδόν 20λεπτο με 8π και 4ας χοντρικά. Τίποτα τρομερό, καθώς μην ξεχνάμε άλλο Ζαλγκίρις και άλλο Παναθηναϊκός που θα βρει το πολύ ένα 10λεπτο αρχικά. Για το 10λεπτο δεν είναι κακός. Αλλά το ερώτημα είναι άλλο. Ο ΠΑΟ ήθελε ένα καλό πόιντ δίπλα στον Καλάθη για να μοιράζονται τον χρόνο.

Ο Λεκαβίτσιους δεν είναι αυτός ο παίκτης και δεν νομίζω ότι μπορεί να εξελιχθεί. Να τον δούμε και σε καταστάσεις άγχους και πίεσης. Σουτ ιδιαίτερο δεν έχει (εκτός από ένα ματς στο Μπάμπεργκ που είχε 5/5τρ!), πασούλα καλούτσικη έχει, για διεισδύσεις δεν είναι κακός. Θα έχει 5π και 2ας λογικά αρχικά και με πλάνο εξέλιξης, αλλά με ταβάνι!

Αν ο Πασκουάλ τον πήρε για 3ο πίσω από Καλάθη και Τζέιμς (που θα παίζει και στο "2") έχει καλώς. Αν τον πήρε για να καλύψει τη θέση με τον Καλάθη και πάρει 2αρι καθαρό στην θέση του Τζέιμς (αν φύγει) θα έχει θέμα...Άλλωστε αν μείνει ο Σίνγκλετον, έχουμε και Ρίβερς, Γκάμπριελ, Γκιστ, Λεκαβίτσιους και μένει ένας παίκτης ξένος ακόμα! Που αν μείνει ο Τζέιμς το ρόστερ κλείνει ουσιαστικά!

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΓΚΑΣΤ

Ο ΠΑΟ είχε πρόβλημα στο σέντερ όταν δεν ήταν καλά ο Μπουρούσης και καθώς ο Σίνγκλετον ήταν καλύτερος στο "4" και για λίγα λεπτά στο σέντερ σε πολύ αθλητικά σχήματα. Με την λογική αυτή και καθώς δεν βγαίνει να πάρει και άλλο ξένο στο σέντερ (εκτός αν γίνει κάποια έκπληξη), έκλεισε τον -με ελληνικό πλέον διαβατήριο- Ζακ Όγκαστ.

Ο αμερικανοθρεμμένος σέντερ ετοιμάζεται και για την Εθνική μας και είναι καλή επιλογή. Κλασικός σέντερ με 2,08μ που δεν σουτάρει από μακρυά και έχει ήδη εικόνα από Ευρώπη με την πολύ καλή του σεζόν με την Ουτσάκ στην δυνατή λίγκα της Τουρκίας που είχε 12π και 8ρ!

Δεν είναι, πάντως, καλός μπλοκέρ, αλλά είναι δυνατό παιδί και στην άμυνα. Συνεπώς, πρόκειται για καλή επιλογή ειδικά αφού είναι Έλληνας και εφόσον μείνει ο Σίνγκλετον και δεν αλλάξει κάτι με Γκιστ, κλείνει η φροντ λάιν, ασχέτως τι θα γίνει με Φώτση, καθώς ανεβαίνει στο "4" άνετα και ο Γκάμπριελ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK