Οι μπερδεμένες κινήσεις του Ολυμπιακού

Ο Σωτήρης Γεωργίου αποκωδικοποιεί τις μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού και διαπιστώνει πως μέχρι στιγμής, οι ερυθρόλευκοι έχουν χάσει βασικούς παίκτες και παίρνουν μόνο... ρολίστες; Πως μπορεί να το γυρίσει; Με καλές περιπτώσεις Αμερικανών.

BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
sfairopoulos EUROKINISSI SPORTS

Προβληματισμό φέρνουν σε μέρος φίλων της ομάδας του Ολυμπιακού οι μεταγραφικές κινήσεις μέχρι στιγμής. Η απώλεια του τίτλου έφερε πολλές δεύτερες και τρίτες σκέψεις στην ΚΑΕ και τον Σφαιρόπουλο, που με την σειρά του προχώρησε σε ριζικές σχετικά αλλαγές και ενώ πριν τους τελικούς όλοι συμφωνούσαν ότι η ομάδα θα πορευθεί, πάνω κάτω, με 2-3 αλλαγές το πολύ σε σχέση με πέρσι

ΠΑΙΡΝΕΙ ΡΟΛΙΣΤΕΣ, ΧΑΝΕΙ ΒΑΣΙΚΟΥΣ

Μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός δεν ενισχύεται, αλλά αποδυναμώνεται. Ασφαλώς τον ενδιέφερε πρωτίστως να κρατήσει τους Πρίντεζη και Μάντζαρη. Το κατάφερε με άνεση και με μια αύξηση του μπάτζετ κατά μισό εκατομμύριο. Στην ουσία έχει αποκτήσει όμως μόνο ρολίστες όπως τον Στρέλνιεκς και τον Μπόγρη. Εδώ επίσης έχει ενδιαφέρον ότι δεν απέκτησε τον Όγκαστ που ακουγόταν για το λιμάνι και είναι σαφώς πιο εξελίξιμος από τον Μπόγρη, τον οποία τελικά πήρε και με τον πρώτο να καταλήγει στο ΟΑΚΑ και τον ΠΑΟ.

Πάμε να δούμε τι έχει χάσει. Τον Αμερικανό σέντερ Γιανγκ που ήθελε να κτίσει πάνω του, αλλά δικαίως έφυγε αφού δεν επέστρεψε ουσιαστικά ποτέ από τον τραυματισμό του. Έχασε όμως και τους Χάκετ, Γκριν που δεν τους ήθελε και τον Λοτζέσκι (όχι 100% ακόμα). Αν φύγει και ο τελευταίος ο Ολυμπιακός θα έχει χάσει τον 3ο και 4ο σκόρερ του, τον καλύτερο αμυντικό του (Χάκετ), αν και έχασε την σεζόν πέρσι με τραυματισμό, όπως και τον σκόρερ Γκριν που απέκτησε πέρσι για να μην έχει την εξάρτηση στο σκοράρισμα στην περιφέρεια από τον Σπανούλη.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ

Ο Ολυμπιακός θα στηριχθεί και πάλι στους Έλληνες. Η βάση του θα είναι Σπανούλης, Μάντζαρης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Μπόγρης. Καλή και ποιοτική βάση αν και έχει πολλά αλλά. Και ψάχνει τους ξένους. Εφόσον δεν αλλάξει κάτι ξαφνικά, από ξένους έχει τον Μιλουτίνοφ, τον Μπιρτς, τον Στρέλνιεκς και αναζητά τρεις ακόμα. Ασφαλώς ένα πλέι μέικερ για να κλείσει η περιφερειακή τετράδα (Σπανούλης, Μάντζαρης, Στρέλνιεκς), ένα 4αρι πίσω από τον Πρίντεζη και μάλλον και ένα παίκτη ξένο επίσης και δη Αμερικανό στο 2-3.

ΚΛΕΙΔΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Κλειδί για τον Ολυμπιακό θα είναι οι τρεις ξένοι που έρχονται. Με βάση τις κινήσεις και στο μπάτζετ που ανέβασε μισό εκατομμύριο τις απολαβές Πρίντεζη - Μάντζαρη για να ανανεώσουν και γλίτωσε από αποδεσμεύσεις 3-3,2 εκατομμύρια! Πήρε Στρέλνιεκς - Μπόγρη με περίπου 600 και κάτι χιλιάρικα και έχει να διαθέσει, χωρίς αύξηση του μπάτζετ, σχεδόν 2,5 εκατομμύρια για τρεις Αμερικανούς ή ξένους. Συνεπώς θα πάει όπως όλα δείχνουν σε ένα καλό 4αρι των 600 χιλιάδων, ένα ακριβό περιφερειακό του 1-1,2εκατ. και ένα τρίτο πιθανώς στο 2-3 των 600 χιλιάδων επίσης. Εκτός αν ανεβάσει το μπάτζετ και ρίξει και 1,5εκατ. για τον περιφερειακό βασικό. Όπως και να έχει ο Ολυμπιακός πρέπει να αποκτήσει καλούς παίκτες, καθώς μην ξεχνάμε ότι έχει ισχυρό Ελληνικό κορμό, αλλά με τον Σπανούλη να μπαίνει στα 36 και έχοντας χάσει τους ρολίστες σκόρερ (Λοτζέσκι, Γκριν) και το βασικό -θεωρητικά- σέντερ (Γιανγκ).

Ο ΓΙΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΣΤΟ ΣΕΝΤΕΡ

Πολλά τα ερωτηματικά γιατί δεν πήρε τον Σέρβο Γιόβιτς ο Ολυμπιακός. Λέμε για πρόβλημα στην μέση του παίκτη, αλλά δεν το πιστεύω. Λένε για το μπάι άουτ αλλά με τα προβλήματα του Αστέρα και τις αδελφικές σχέσεις με τον Ολυμπιακό με 200-300 χιλιάδες και ένα ποσό στα 500 χιλιάρικα στον Σέρβο πλέι μέικερ, γίνονταν άριστα η δουλειά. Η ομάδα έλυνε το πρόβλημα στο πόιντ για τα καλά και για το μέλλον και έψαχνε εκρηκτικό Αμερικανό στο 2-3. Και μέσα σε όλα να δούμε πως αδυνάτισε στο σέντερ. Ο τρίτος πέρσι σέντερ ο Μιλουτίνοφ πλέον είναι ο βασικός, ο Μπιρτς παραμένει το μπακ απ και στην θέση του τρίτου από τον Μιλουτίνοφ πάει στον Μπόγρη και άρα αδυνατίζει θεωρητικά σε αξία τουλάχιστον. Επίσης με ένα μόνο αθλητικό σέντερ ( κατά περίσταση για τραυματισμούς θα ανεβαίνει ο Αγραβάνης εκτός αν πάρει 4-5αρι αθλητικό) κινδυνεύει το οικοδόμημα με το ενεργειακό μπάσκετ του Ολυμπιακού με το πολύ τρανζίσιον και τις αλλαγές στα σκριν με τους αθλητικούς ψηλούς!

ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ

Και μέσα σε όλα ο Ολυμπιακός αποκτά μεγαλύτερη εξάρτηση πλέον από Σπανούλη - Πρίντεζη και ειδικά τον πρώτο. Χωρίς τον βασικό Αμερικανό σέντερ που περίμενε πχ από Γιανγκ 10-15π, ο Πρίντεζης θα τραβάει μεγαλύτερο κουπί. Με την απώλεια των Λοτζέσκι - Γκριν χάνει τον 3ο και 4ο σκόρερ και ο Σπανούλης θα πρέπει να σκοράρει περισσότερο από ποτέ. Εκτός αν πιστεύουν ότι ο Στρέλνιεκς θα έχει 10-15π!

Το χειρότερο είναι ότι αν αποκτηθεί παίκτης ρολίστας τύπου Γκρέιτζερ (ή ακόμα και ο Τζάκσον) η ομάδα θα είναι με σημαντικό πρόβλημα στο σκοράρισμα με την έννοια του κλασικού σκόρερ. Ο Στρέλνιεκς δεν ξέρουμε αν θα βγει Λοτζέσκι σε μια ομάδα με πίεση πλέον. Συνεπώς αν δεν αποκτηθούν τουλάχιστον δύο πρωτοκλασάτοι Αμερικανοί και δεν γεμίσει στη περιφέρεια με δύο ξένους (έχοντας και πιθανούς τραυματισμούς να υπολογίσει), ο Ολυμπιακός μάλλον κινείται λάθος και μπερδεμένα κινδυνεύοντας όχι να απεξαρτοποιηθεί από τους ηγέτες του, αλλά να εγκλωβιστεί ακόμα περισσότερο γύρω από αυτούς!

News 24/7

24MEDIA NETWORK