Επαγγελματική νίκη από τον ...Καναδά!

Χωρίς τον Γιώργο Πρίντεζη, ο Κεμ Μπιρτς έπαιξε σχεδόν για όλους τους ψηλούς του Ολυμπιακού οδηγώντας τους πρωταθλητές Ελλάδας σε μία επαγγελματική νίκη επί της Μπάμπεργκ. Η καθοριστική απόδοση του Καναδού και η ωριμότητα του Σπανούλη. Γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BAMBERG (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BAMBERG (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες σε ένα περιπετειώδες σχετικά και περίεργο σε εξέλιξη παινχίδι στο ΣΕΦ με το τελικό 83-77 με την πάντα επικίνδυνη Μπάμπεργκ. Πάνω απ όλα μένει εντός τετράδας (μιας και κέρδισε και η Μπασκόνια στην Βαρκελώνη) κοιτώντας και παραπάνω ενώ ξεπέρασε το σοκ προ δύο ημερών στο Μιλάνο. Με την νίκη αυτή έδειξε ότι μπορεί να έχει αποσπασματικές κακές ήττες και εμφανίσεις αλλά γενικά δεν έχει κάνει "κοιλιά".

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗ

Ο Ολυμπιακός δεν άρεσε και ιδιαίτερα αλλά το αποτέλεσμα μετρά και οι 8000 φίλοι του (καλός αριθμός μετά από κακή ήττα) έφυγαν ικανοποιημένοι με την ομάδα να φτιάνει πάλι την ψυχολογία της εν όψει και του ντέρμπι του ΟΑΚΑ την Δευτέρα. Η νίκη της ελληνικής ομάδας είναι απόλυτα δίκαη βάση της εικόνας όλης της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός είχε την πίεση του πρέπει και να ξεχάσει μέσα σε 48 ώρες το Μιλάνο. Και το πέτυχε σε ένα ματς που ασφαλώς εξ αρχής ήταν απόλυτο φαβορί αλλά πάνω από το ΣΕΦ υπήρχε μια ανησυχία.

Μιας και η Μπάμπεργκ (που ο Τρινκέρι φώναζε για τη διαιτησία επειδή έπαιξε έδρα) είναι μία πολύ πονηρή ομάδα που αδικείται από τη θέση της αφού έχει χάσει σχεδόν όλα τα ματς που έχασε στο τέλος. Του έχει πάρει επίσης τον αέρα του Ολυμπιακού με περίπατο στο ΣΕΦ πέρσι και μια 20αρα φέτος στην Γερμανία και μάλιστα μέτραγε 5-1 μέσα έξω. Ο Τρινκέρι είχε κερδίσει τον Σφαιρόπουλο πεντακάθαρα στη μάχη των πάγκων και ο Ολυμπιακός δεν είχε τον καλύτερο ψηλό του, τον Πρίντεζη με ενοχλήσει στην μέση.

ΜΠΗΚΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ

Με όλα αυτά στο κεφάλι τους οι "ερυθρόλευκοι" αντί να είναι αγχωμένοι, μπήκαν στο παρκέ με το μαχαίρι στα δόντια. Με τον Παπαπέτρου στη θέση του Πρίντεζη και με την γνωστή τους άμυνα έπνιξαν με το καλημέρα την Μπάμπεργκ που ξεκίνησε με 4 λάθη, 0/4τρ. Χωρίς να κάνει κάτι τρομερό ο Ολυμπιακος με τους ορεξάτους Σπανούλη (με ντράιβ) και Παπανικολάου προηγήθηκε με 13-5 και 24-11 στο 9'.

Η Μπάμπεργκ μείωσε πρόσκαιρα (26-19) αλλά ο Ολυμπιακός είχε πολλές λύσεις βασικά με την άυνα και έτσι έδειξε ότι καθαρίζει το ματς με το 49-34 και 57-44 στο 26'! Όμως εκεί όλοι ήξεραν ότι το παιχνίδι δεν έχει τελείωσει καθώς η Μπάμπεργκ σαν κλασική γερμανική ομάδα δεν τα παρατά ποτέ και έχει κάνει πολλές επιστροφές.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε δυνάμεις να την "σκοτώσει", έγινε προβλέψιμος στην επίθεση, κόλλησε και σκόραρε μόλις 12π στο διάστημα (26-36') και το ματς έκλεισε και έγινε ντέρμπι (71-69 στο 37').

Εκεί ήταν η ώρα του Καναδού όμως!Ο Κεμ Μπιρτς έκανε πάρτι στα δύο καλάθια με ένα τρομερό ματς. Τρία επιθετικά ριμπάουντς, δύο τελειώματα μετά από αυτά, 6π σε 2' και 77-69 στο 38'. Δύο καλάθια των Σπανούλη και Λοτζέσκι υπέγραψαν το ματς που είχε MVP τον Καναδό και ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το Καζάν την επόμενη εβδομάδα και την Ζαλγκίρις μέσα πριν τη διακοπή στα μέσα Φλεβάρη.

Η Μπάμπεργκ επέστρεψε έχοντας εκμεταλλευθεί την κούραση του Ολυμπιακού, επειδή έκανε μόλις 5 λάθη στο διάστημα 7-40' και με την ελληνική ομάδα να παίρνει με 30-22 τα ριμπάουντς στα οποία οι Γερμανοί είναι πολύ δυνατοί. Αν και ο Ολυμπιακός είχε μόλις 4/15τρ, πήρε 9 επιθετικά ριμπάουντς και έβγαλε -χωρίς τον Πρίντεζη μάλιστα- 83π που είναι μεγάλο νούμερο μιας και διάβασε πολύ καλά όλες τις αλλαγές της Μπάμπεργκ στην άμυνα και της έκοψε το μακρινό σουτ που είναι βασικό όπλο της(4/14τρ) έχοντας εξαιρετικές αποστάσεις. Εκοψε επίσης τις εξωτερικές πάσες μετά από ντράιβ και τα πλάγια πικ εν ρολ.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Κορυφαίος ο Μπιρτς με 15π και 14ρ(6 επιθετικά). Γι' αυτό έπαιξε λίγο (6') ο Γιανγκ όπως και ο Μιλουτίνοφ. Πολύ καλός και με ντράιβ ο Σπανούλης με 15π (6/10δ,0/3τρ,6ας,3λ). Ο Παπαπέτρου πήγε καλά σχετικά πάνω στο Μέλι από τη θέση "4" στην οποία έπαιξε λίγο και ο Παπανικολάου και κυρίως ο Αγραβάνης που ήταν μέτριος όμως.

Ο Παπανικολάου είχε πολύ καλή εικόνα κυρίως στην άμυνα, ο Λοτζέσκι ήταν μέτριος αρχικά αλλά καλός στο τέλος μετά από καιρό (13π). Ο Μάντζαρης θετικός με πολλές δουλειές που δεν φαίνονται. Ο Ουότερς έβαλε 2-3 καλαθάκια μαζεμένα, δεν φάνηκε ο Γκριν (4π).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βραδιά του Μπιρτς
Τι είπε ο Σφαιρόπουλος για τον Σπανούλη

News 24/7

24MEDIA NETWORK